reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

jak ja wam tego sniegu zazdroszcze.........ehhhhh...
u mnie nic.. ;/

teska - to super !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja teraz zmagam sie z wlasnym JA zewby zostawic w niedziele malego i isc do kina z mezem, nie byloby problemu ale maly bedzie mial wtedy karmienie..i jakos nie moge sie rpzekonac ze ktos da mu jesc jak trzeba..wiem to glupie, sama sie z tego kiedys smialam jak kuzynka miala takie dylematy..ale i mnie dopadlo.. jak cos to bede musiala dac instrukcje krok po kroku jak dla glupiego -zebym to ja byla spokoja :D

Dlatego ja od pierwszych dni zostawiałam małego u kogo się dało, żebym ja mogła wyjść i coś załatwić, ażeby później jak będzie naprawdę duża potrzeba/sprawa do załatwienia to żebym później nie musiała się dodatkowo stresować co z małym.

Teśka, nie mogło być inaczej.
A u nas śniegu nie ma i dobrze.

brrryyy:-)my od 8 nie spimy ale do 9 w lozku leniuchowalysmy.Teraz standardowo kawka i planuje co by tu dzis zrobic.Piszecie o oknach,chyba czas na moje tez nastal,mysle odpuscic sobie dzis spacer z mala,usnie w domku to ja ubiore i wystawie w wozku na dwor lub na pole jak kto woli:-Di umyje te nieszczesne okna!Smieje sie z tego pola bo u mnie maż z pod samiuskich tater a ja z pomorza wiec zawsze sie spieramy gdzie Hania idzie czy na dwor czy na pole:-D

Corin bedzie dobrze,trzeba wierzyc!

Mala od dwoch dni tak jak pisala ktoras z dziewczyn zasypia o 8 po czym budzi sie za pol godziny jakby to byla drzemka i wojuje do 23!!masakra!czlowiek by chcial chwile odsapnac,zebrac mysli do kupy a tu klops:/ obiecalam sobie ze dzis niech sie drze ile chce kolo 8 a nie pojde ja uspic,niech padnie sama nawet i o 9 ale niech sie nie budzi juz,moze zadziala:baffled:ale za to zdziwilam sie bo zamiast trzech nocnych karmien bylo jedno o 6,tak by moglo zostac;-)

Pranie u mnie az z kosza samo wychodzi wiec pije ta kawe i biore sie za robote, kurde dwojka nas jest a ciuchow jak z 6cio osobowiej rodziny:no:

aneta - ja tez malego zostawiam od od dawna ale nigdy w porze karmienia, zawsze wychodzilam pomiedzy...

No to zawsze musi być ten pierwszy raz.
Ja kiedyś zostawiłam małego z moją siostrą i mamą. Dałam butle z przygotowaną wodą, mleko z przykazaniem żeby dać 4 miarki, no ale w butli było więcej wody niż na te 4 miarki i one tego nie sprawdziły i zrobiły. Najadł się? Najadł. Nic mu nie było od tego rozrzedzonego mleka. Ot, była moja wina że nie sprawdziłam dobrze ile tej wody jest.

aneta - masz racje, musze sie przelamac, najgorszy jest 1 raz.. wiec chyba kino coraz bardziej aktualne w niedziele.. ;-) a dzidzi napewno nic nie bedzie .. uff.. :)

uciekamy na kaszke i na spacerek

Aneta ma racje,trzeba sie przelamac!ja na codzien nie mam nikogo z kim moglabym mala zostawic bo rodzina cala w Polsce ale jak tylko goscilismy u rodziny to mala zostawala z moja mama czy u meza z tesciowa.Wiadomo czlowiek wie ze zrobilby sam wszytsko lepiej :-D tez siedzialam i myslalam co malutka robi,czy zjadla itp ale kurcze nam tez sie nalezy wyjsc z domu i odsapnac od tych codziennych obowiazkow:)

reklama
Corin trzymam kciuki za szwagra
konwalianka za wizytę też kciuki ;)
Konwalianko ja bym taką teściową przeżegnała, dobrzeże się obraziła, przynajmniej masz spokój... a jakby ona się nie obraziła to Ty powinnaś, to chyba jedna z tych bab co to wszystko wiedzą lepiej?
Moja w ogóle się nie interesuje nami, jak byłam w ciąży to z jej zachowania wnioskowałam inaczej, ale jej córka miesiąc po mnie urodziła, i ona ciągle u tej córki siedzi, tzn zamieszkała u nich, teraz to dziecko ma 4 msc-e a ona dalej z nią... a my mieszkamy 15 km od nich i u nas do tej pory od porodu 3 razy była... przykro mi z tego powodu ale nie wiem bo czytając to co piszecie o swoich teściowych może to i lepiej..
balkan ja też tak miałam, że po kąpieli po cycu mi zasypiała, aż pewnego dnia jej się poprzestawiało coś i budziła się po kilkunastu minutach na dokarmienie.. spodobało jej się to chyba bo parę razy zrobiła tak że po kąpieli jedną pierś wypiła i zasypiała a potem budziła się na drugą, dwa czy trzy razy tak było ale to minęło po paru dniach na szczęście ;)
Aneta u mnie w nocy pierwsza pobudka po 4 godz, a reszta juz po 3 ;) nie walczę z tym, za to rano do 9 śpimy ;p
Teśka super wiadomość ;) skoro kciuki dziewczyn mają takie właściwości to ja też się zgłoszę w połowie miesiąca bo jedziemy na kontrolną wizytę na bioderka, bo mała frejkę nosi, mam nadzieję że poprawa będzie ;)
Mateuszkowa my wychodzimy zawsze po karmieniu, mamy około 3 godz wtedy do powrotu hehe a jak coś to mam kupione mm na wszelki wypadek ;)

U mnie ciemno i ponuro na podwórku, zaczynam myśleć o świątecznych porządkach, ale na razie nic z tego bo mała chora i nic jej nie przechodzi. Martwię się i nie wiem dziś miałam wizytę u lekarza ale nie mam jak jej dowieźć bo auto dopiero po 15 będzie, mam dzownić po 13 do lekarza może przełoży mi wizytę na późniejszą godzinę, bo to już trzeci dzień tego katarska;/ boję się żeby oskrzeli sobie nie załatwiła..

Tak was poczytałam i idę pranie włączyć ;p

Do góry