reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Poczytałam trochę w necie i tak jak mówilam, to nie jest prawda, a najlepiej to pic dużo wody niegazowanej.. i działa tak samo, ale bawarka sama w sobie to nie zaszkodzi, ważne poprostu żeby dużo pić.. Ale czarnej herbatki to najlepiej nie za wiele:)
Sąsiadka to jakaś przesądna chyba, albo nie ma pojęcia co mówi.. To tak jak z innymi przesądami o ciąży:) Każdy ma swoje 3 grosze do wtrącenia:)

reklama
dodi ja tez wczoraj lampke Piccolo chlupnełam a jakze
mailuj oo fajnie , dom to super sprawa. Ja mieszkałam całe zycie w domu z wielkim ogrodem a teraz nie mogę przyzwyczaic sie do m.
Marzenka Ważna jest interpretacja wyników. Te pappa i usg porównuje się i liczy procentową mozliwośc choroby dziecka. Ale jedynie Amniopunkcja daje 100% pewnośc o chorobie czy jej braku. Moje Pappa i usg wyszły dobrze a w poradni genetycznej i tak zalecali amniopunkcję ze względu na wiek właśnie. Nie zdecydowałam się oczywiście. Pytałam tez co daje mi ta 100% wiedza jesli okazałoby się, ze dziecko jest chore bo jak zdrowe to spokój. Odpowiedzieli mi, ze rodziłoby się w szpitalu przystosowanym do porodów dzieci z chorobami genetycznymi i miałoby dzieki temu lepszy start.
Trudna to na pewno dla ciebie decyzja. Może lekarz rozwieje twoje watliwości
orchidea no tak bawarka to mit,
emka mi się zdaje, ze może być za późno. Przeiernośc wykonuje się od 4,5 do 7,5 mm dzidzi , chyba do końca 14t a Pappa to najlepiej w 10tc wychodzą

Ostatnia edycja:
dzieki Wisienka za odpowiedz :*
boziu, mleko moj wrog i co dzien rano zmuszam sie do zjedzenia miski z platkami, az mnie podnosi, a moj D mi powiedzial ze on jak musial pic mleko bo mial niedobory zatykal nos i pil duszkiem a pozniej popijal hahaha moze tez tak zrobie :-D

Masz rację Marzena, Mnie usg w 12 tyg wyszło nie za dobrze, zrobilam papp-a i w zestawieniu z usg niby lepiej ale to i tak nie zadowolilo lekarza, bo z samego usg miałam prawdopodobienstwo zespolu downa 1:222, a z testem papp-a wyszlo 1:460 o ile dobrze pamietam, a powinno byc 1:980 w moim wieku, ale mówiłam, że amniopunkcji i tak nie wykonam, więc mam gdzieś ich statystyki bo są do bani! Tylko niepotrzebnie strasza:)

Ja mleka samego nigdy nie piłam, jedynie czasami kakao, ale to też niezwykle rzadko.. ale z płatkami mleko to chętnie zjem.. i jogurty czy inne przetwory mleczne to tez jem.. W ciąży bialko jest ważne, ale jeśli chodzi o laktacje to nie ma sie co zmuszać kobietki..
A w sumie samo mleko to też nie jest wcale jedynie źródlo bialka, więc jeśli nie lubisz to zastępuj je innymi produktami białkowymi i też będzie ok!

reklama
mnie usg wyszło ksiazkowe przyziernosc karkowa 1,7 w 12 tygodniu reszta tez wszystko w normie po jakims tam pappa maja decydowac ze mam poddac sie zabiegowi który ma 1% nigdy ze moge porodzić a kto mi da gwarancje ze ten 1% nie trafi na mnie nikt kompletnie nikt
Bazuje na tym co widziałam nie na jakis statystykach

Do góry