reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

MADZIA wiec w takim razie roznie to bywa i zalezy jak mocno walczysz o swoje. Tu nawet nie chodzi o majatek bo w przypadku mojego ex nie mieli majatku tylko chodzilo o alimenty i wiem ze jak masz dowody i jestes zawzieta to skladajac pierwsza o rozwod i majac dziecko masz wieksze prawa.

reklama
em_ ka kolejność składania wniosku nie ma znaczenia.sprawy o alimenty są specyficzne a matki o walczące zawsze są na lepszej pozycji ( i :-)słusznie) bo ojciec musi udowodnić ile może a ile nie chce zapłacić. dla sądu liczą się dowody.

DOKLADNIE, a anulka mowi ze nie maja jako tako chyba majatku, chodzi o ten kredyt i o alimenty jakby chciala rozwod. Dowowy najwazniejsze, wiec tez dobrze trzymac sms-y z wyzwiskami itd. Czasami tez kobity nagrywaja rozmowy swoich mezow jak sie do nich odzywaja, mnie np byla zona mojego ex mnie probowala nagrac przez tel ale sie wylaczalam a pozniej nie odbieralam. Takze rozne sa sposoby na udowodnienie winy. Ja ten temat znam na wylot i szczerze powiedziawszy chcialabym sie od niego trzymac jak najdalej, parszywa sprawa szczegolnie z facetem ktory mial juz taka sytuacje wczesniej, lecz tym tez sie mozna posluzyc w sadzie.

Hej dziewczynki!
Witam kolejne nowe mamusie i jedną, która wróciła - Wisienkę :) Co prawda nie miałam możliwości wcześniej poznać, ale chyba jeszcze zdążę, czyż nie? ;)

Anulka, przykro mi, że musisz przez to wszystko przechodzić, ale z drugiej strony wierzę że sobie poradzisz i po tej ciężkiej sytuacji będziesz silniejsza i pewniejsza siebie. Będziesz umiała zawalczyć o siebie i swoje maleństwo, bo tak naprawdę tylko ono będzie dla Ciebie najważniejsze! Jestem z Tobą i choć nie mam takiej wiedzy "prawnej" jak dziewczyny, możesz liczyć na moje wsparcie duchowe. Pomożemy Ci przetrwać najgorsze chwile. Pamiętaj, że my nigdy Cię nie skrzywdzimy!

Kochane mamusie - tempo pisania to Wy macie niezłe, po raz kolejny muszę przyznać.. Ciężko nadrabiać jak się kilka godz nie zagląda... Ale nie darowałabym sobie gdybym nie przeczytała co się działo.. I nie jestem wścibska! :-p Po prostu się martwię :tak:

Anulka Ty nie musisz jemu nic udawadniać! jesteś wartością samą w sobie, a teraz to nawe podwojną :-) Doiedz się w MOPSie w swoim mieście kiedy mają porady prawnka za darmo, i jaka pomoc się Tobie przysługuje. Teraz jak masz kuroniówkę i jestes sama to chyba nie za wiele, zależy jaki miałam dochów w zeszłym miesiącu. Wprowadz się do mamy i powiedz, że prowadzisz samodzielne gospodarstwo domowe. Papiery z Mopsu jakby co Ci się przydadzą a tam też mają informację o organizacjach pozarządowych, które za darmo pomagaja prawnie. Może jest Centrum Pomocy Rozinie ! I nie denerwuj się i nie miej wyrzutów sumienia !! Ludzie z miłości robia rózne rzeczy. I Mądre i głupie :-)
Em-Ka i Corin ja bym zawiadomiła CBŚ. Mogę się dołączyć??
Wisienko forum z Tobą jest o niebo lepsze

reklama
Was tez dziś tak głowa boli? Chociaż tyle nas tu, że pewnie codziennie któraś cierpi..

Muszę Wam powiedzieć że dziś natknęłam sie na jakieś inne forum o tym samym temacie, jakaś zupełnie inna strona, i tam dziewczyny w ciagu miesiaca zapisują może z max 15 stron. U Nas to czasem w ciągu dnia więcej naskrobiemy, tyle Nas jest. Robi wrażenie - normalnie szacun! :cool2:

Do góry