reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej kochane,
ja ostanio nie mam czasu na bb. Maly jakis marudny,non stop na rekach. w nocy sie wybudza czesto (szuka smoka) i konczy sie tym ze spi z nami w lozku. Dzisiaj bylismy na szczepieniu, zaplakal troszke, moj maly zuch.wazy 7665g i 65cm. narazie jest bez goraczki ale strasznie marudzi i juz 2 razy sie wybudzil.
psotka Lekarz przepisal mi te same granulki do zebow co podajesz Dawidkowi. ile granulek podajesz Dawidkowi, bo mi lekarz kazal podawac 8granulek. czy to nie za duzo?
malami,marzenko,Alex moi rodzice mieszkaja nie daleko Sosnowca moze kiedys sie zorganizujemy i sie spotkamy

sto latek dla 4 miesieczniakow.

maly placze......

reklama
Ehh te tabletki takie jakieś podejrzane :-) piedole :-D Sis :*** Rózia:*** oby ta noc była spokojna :-) Psociu:*** Dawiduś :*** jeśli to nie problem po proszę smokusia :-) Wisieńko:*** Emilko :*** spokojnej nocy:-) OKRESU JAK NIE BYŁO TAK NIE MA :-(

Ostatnia edycja:
Hej ja tylko na moment. jestem padnięta. nadal Armagedon. Niedawno pojechali goście, mała juz zaczyna pobudki. Ide spać bo oszaleję.
Podczytałam co pisałyście o powrocie do pracy. Wszystko ładnie pięknie ale czasem nie ma wyboru. ja nie mam, musze wracać z powodów błahych ... finanse. jak pójde na zwolnienie to raz, ze raptem ucieka kilka ładnych stów a dwa, że po zwolnieniu musiałabym pewnie pożegnać się z praca. A teraz o dobrą prace bardzo cięzko. I moge sobie chcieć ile wlezie ale wracac muszę:-(
Miłej nocy

Hej kochane, jestem zryta że szok, dopiero co usiadlam...nie mogłam przestać sprzątac po tym syfie co dziś mi zrobili w łazience...w sumie wszędzie był syf a nie tylko tam..

Kurcze tak czytam wasze dylematy i dziekuje Bogu że ja nie musze wracać do żadnej pracy...jak narazie zajmuje się "tylko" opieka nad dziećmi, no i domem hehe..no i budową...no i tysiącem innych spraw jeszcze:) to pewnie coś tak jak i Wy:):)

Uciekam spać bo rano trzeba wstać.. jejku jak ja nie lubie jak rano dzwoni budzik...czasamii bezwiednie go wyłączam i przysypiam dalej...

dobrej nocki kochane

Corin a jak Sebek? dalej chory czy juz wyzdrowial?

]

Emka zaryzykowalam i mimo braku jakichkolwiek objawow podalam mu tabletki homeo na angine i chyba go tym uratowalam. Juz w nocy nie mial goravzki, na drugi dzien zaczelo go bolec gardlo ale tabletki bral dalej i dzis ( we wtorek) wezmie jeszcze 3 i chyba mu odpuszcze bo juz go gardlo nie boli :-)

hehe, corin Ty spać nie możesz? ja już o tej porze dawno przewracam się na inny bok:-D

za to pobudki ranne jak zwykle trwają..mały się obudził i mimo, że nie płakał, to marudził, biadolił, krzyczał tak, że wolałam już go zwlec z łóżeczka, ale jutro spróbuje go przetrzymać jak się obudzi... ooo już ziewa, zaraz wracamy do łóżka:-)

Hey!!matko jestem w szoku tesciowa zaoferowala sie pierwszy raz ze zostanie z mala dzisiaj a ja skocze na zakupy sama:-):szok:a co do urlopow ,mi macierzynski sie konczy 14 grudnia potem mam 20 dni zaleglego urlopu wiec zejdzie do stycznia ,a w lutym umowa mi wygasa ale nawet jeswli by chciaL przedluzyc to i tak niemam jak bo i niemam z kim i niechce jej jeszcze zostawiac .wiec tak jak Ania najwyzej przeczekam ten czas na bezrobobiu nalezy mi sie w sumie kuroniowka,w sumie bym wolaly na wychowawczy ale mi sie nie nalezy bo umowa mi sie konczy ech.ale moja Nadia nieznosi czyszczenia noska ,kreci glowa na wszystkie strony swiata a ja musze niezle sie nagimnastykowac:)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane

Ja po tej przeprowadzce jakos sie troche juz z grubsza ogarnełam , wczoraj bylismy z malutka w Katowicach z tym naczyniaczkiem i nie jest to grozne dostalismy masc do smarowania codziennie przez 4 miesiace i dopiero do kontroli , moze on zaniknac a moze byc juz taka ozdoba
Nie doczytam was nie ma szans , nie wiem co u której słychac ale juz postaram sie byc na bierzaco
Psotka , Maqnio dziewczyny wygladacie bombowo spotkanie napewno sie udało mam nadzieje ze niedlugo i my z Malami sie spotkamy w Sosnowcu

reklama
Witajcie
Dzisiaj noc była taka sobie... Wstawałam o 0:00, potem o 2:00 żeby dać smoka, potem przed 4:00 już nie wytrzymałam i dałam mleko, potem przed 7:00 się obudził, ale smok poszedł w ruch, no i o 8:00 mleko. Coraz ciężej mi się wstaje i to nieważne czy raz, czy kilka razy w nocy :baffled:
No a wczoraj to mieliśmy grom atrakcji, hehe. Pojechaliśmy do brata Pawła i on tam ma prawie rocznego szkraba. Jaki Wojtek jest śmieszny, już nie mogę się doczekać, aż Filip taki duży będzie. No i Wojtek miał taką zabawkę grającą, gdzie się naciskało i grała muzyczka i świeciło. Ale Filip był nią zainteresowany :-) Muszę takie coś wylookać na Allegro :tak:
No a wcześniej pojechaliśmy kupić Filipowi większą wanienkę i jeszcze dostał zimowy kombinezon. Bo ten misio co ostatnio kupiliśmy jest trochę za cieniutki - ale będzie jeszcze w sam raz do wózka, gdzie go jeszcze przykrywamy kocem (co do wychodzenia na dwór, to ja ubieram małego w body z długim rękawem, rajstopki, spodenki, bluza, czapeczka i na to miś i kocyk - i chyba styka jak na razie). No i muszę się pochwalić, bo pojechaliśmy jeszcze do złotnika i zamówiliśmy obrączki - tylko terminu jeszcze brak :-D

Psota, a jak to możliwe jest to L4 po macierzyńskim, bo ja pierwsze słyszę o tym. A że nie będę wracać już do tej firmy co pracowałam, to byłabym zainteresowana takim rozwiązaniem o ile byłoby możliwe.
Marzenko, u mojej znajomej syn ma naczyniaka na twarzy. I on ma teraz 1,5 roku i dalej ma, ale ta znajoma mówiła że powoli się wchłania i rzeczywiście, na tym naczyniaku były takie blade malutkie plamki. I jeszcze była w jej rodzinie dziewczynka która miała naczyniaka na ustach - teraz jest w 2 klasie i nie ma śladu po nim.
Teśka, Konwalianka witajcie.

Do góry