reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przepraszam ze tak ale jak sie nie wsciec jak sie ma cały post napisany a strona sie zawiesza:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
Witam wiec :-D:-D:-D
Czesto Was czytam ale natura niesmiałka daje o sobie znać. Jak chce cos napisac to twierdze ze nie potrzebne moje wywody:-)
kolejna ciaza... heh tez ostatniio podejrzewałam ... mdłosci, zawroty, placzliwość ale niestety lub stety nie ma po czym jak tak dalej bedzie to znów zostane dziewica:-D:-D
Może na nowych kątach stosunki miedzy mna a żabem sie poprawią.
Przeprowadzka za tydzień> Dopiero wczoraj zaczął się remoncik ale dużo pracy tam nei ma.
W następną sobote mamy chrzciny a w środe przylatuja goście wiec potrzebujemy 2 chałupek.
Co po zatym u nas... Chyba konczymy kryzys jedzenia z piersi z jakim borykamy się od jakichs 2 tyg. Mały w dzien za żadne skarby nie chciał jesc z piersi i krzyczal odrazu jak chciał go przystawic. Dziś 2 razy bez problemu jadł. Zaczełam juz sie godzic z tym ze pokarm mi sie skończy ale po dzisiejszym dniu pojawiła sie nowa iskierka nadzieji. Oby nie zgasła tak szybko jak sie pojawiła :D
cos jeszcze miałam napisane ale juz zapomniałam co..:-D:-D:-D

reklama
Hej Magia! Super, że kryzys zażegnany..... i nieustannie współczuję tych alergicznych perypetii..... ja wczoraj zjadłam orzechy i nic... cieszę się bardzo, bo nie to, że bez orzechów żyć nie mogę, ale najwyraźniej oznacza to, że Mateusz, jak rodzice alergikiem nie będzie.... no ja mam uczulenie na koty, ale chyba bardziej dlatego, że za nimi nie przepadam.... :)

Psota, buty śliczne, choć sens kupowania butów niechodzącemu dziecku jest chyba niewielki, ale jak Ty butoholiczka to w sumie trudno sie dziwić..... też w takim przypadku bym się powstrzymac nie mogła.... :-)

Dziub, kciki za przeprowadzkę i chrzciny....

Mateusz został dziś z moją Mamą na 2 godz, z czego jedną przespał... dlaczego On tak nie może spać przy mnie.... własnie się skończyła półgodzinna drzemka.... :)

Znudziła się karuzelka Młodemu i musimy się zabrać za zabawę.....

My po spacerku. Mila jest sknera nad sknery. Nie wiem czy to skok jeszcze czy zeby czy jej tak zostało:-D GDZIE JEST MOJA GRZECZNA MILA:-D
Psotka ładne butki. Ja Milę zaopatrzyłam w adidaski i rózowe kozaczki z futerka ala Doda:-DPsuję kuźwa gust dziecku:-D
Corin zdrówka dla syna i żeby nie zaraził całej rodzinki:tak:
Magia Buziaki słoneczko. ja kiszonego tez jadłam i Mili nic nie było ale po zupce z brokułką , którą zjadła ona brzuch ja pobolewał trochę
basieniak, balkan, sesti, konwalianko, dziób, Orchi, miczka buziaki

Dziewczyny pojące soczkami
czy dajecie swoim małym nektar śliwkowy. Mila pije tylko ten, Resztę soczków wypluwa. Nie daję jej tych z marchewką bo zagęszczają kupkę

halo Słonca!!!

my po szczepieniu, Mała krzyczała, ale na szczescie krótko!!
w ciagu 6 tygodni przytyła 1300 g, teraz wazy 7470 g:-D teraz kolejne szczepienie w wieku 13 miesiecy uf:):):)
psotka kurde a ja przyjade taka bez pomalowanych paznokci siet! ale obiecuje make up chociaz zrobic, cobys nadal mnie kochała:)
magia super, ze jestes i zyjesz!!
wisnowa moja ty jedyna!!! tzn. jedna z dwóch:):):)Rozia pije wszystko co jej podam i wcina tez bez zadnych fochów, a sliwkowy juz dawalam, tylko niewiele ok 100 ml na dwa dni:)
sis:*
wszystkie Was buziam

My godzinkę temu wróciliśmy z drugiego spacerku, ale, za przeproszeniem, pi.ździ...

Corin, oooooo ja chętnie wpadnę na takie chipsy!

Teśka, no coś Ty, nie przejmuj się opiniami innych, nie daj sobie wmówić jakiś głupot, jesteś cudowną mamą i robisz wszystko co najlepsze dla swojego dziecka!!! Ja od początku karmię mm, bo mój pokarm Dawidkowi nie służy i co miałam sobie wyrzucać, że jestem beznadziejną mamą, bo karmić nie mogę? Przy następnym dziecku nawet nie będę próbować karmić, bo nie chcę znowu przez to wszystko przechodzić, dzisiaj by mi nikt nie wmówił, że muszę karmić, bo to jest najlepsze dla mojego dziecka, guzik prawda, dla mojego dziecka, to było najgorsze, co mogłam mu zaoferować.

Magia, noooooooo jesteś, ale się martwiłyśmy! oj Ty Ty, córo marnotrawna! ;)

Konwalianko, bebilonem pepti i niczym więcej:) Pije książkowo, bo 5 x 150 ml :)

Balkan,
ale to nie są buty do chodzenia, tylko specjalne do pełzania:)

Dziób, trzymam kciuki za laktację:)

Wisieńko, no to pokazuj nam tu te cudeńka Miluni!

Maqnio, ja Cię kocham bezwarunkowo;)

Ostatnia edycja:
Oj, Teśka, Teśka!!! Nawet nie próbuj myśleć w ten sposób! Ja karmiłam mojego synka może 3 razy po 5 minut. A reszta to godziny płaczu przy piersi. Oboje płakaliśmy. On z głodu ja z bezradności! Dużo by opowiadać! Ale widać tak musi być. Wiele musieliśmy przejść. Jak wyszliśmy po 2 tygodniach do domu to sobie jakoś to zaczelismy układać i dopiero teraz jest dobrze! Buziam mocno! Psotka dobrze Ci mówi

reklama
Witojcie!

U nas dzis spokojny w miarę dzień.. mała miała nawet humorek, ale z tym jedzeniem dalej wymyśla..doszło do tego że musze ja przystawiac do cyca na stojąco..hmmm w sumie nawet na chodząco...bo sie wnerwia że jej od razu nie leci tylko trzeba najpierw pociumkać.. a ona jak mamusia-jak głodna to zła:):)

psotka u nas tez dziś piździawa niesamowita...

Teśka, ja Michasie karmiłam niecały miesiąc...wcale nie czułam sie gorsza, teraz karmię tylko cyckiem, ale w sumie w ciązy mowilam ze chce karmic jakies 3-4 mies.. teraz przedluzylo sie do 6, ale dłuzej nie mam zamiaru..

W grudniu zacznę podawać małej mm, najpierw zacznę od jednej butli na dzień a potem coraz więcej:)

Do góry