reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam wszystkie mamusie i bąbelki w ten śliczny wtorkowy dzień:-)
U mnie noc jak zwykle dobrze, co 2 godziny karmienie Zuzi na śpiocha no ale na szczęście jakoś się wysypiam i nie narzekam:-)
psota ja mam taki leżaczek Fisher Price Leżaczek Rainforest "Las Tropikalny" K2565 i Zuzia bardzo go lubi choć woli matę z tej serii:)trzymam kciuki za wizytę u lekarza.
wydrussia współczuję ciężkiej nocy, mam nadzieje, że mała poczuje się lepiej, życzę zdrówka.
asica no to waży mniej więcej tyle co moja Zuzia, przynajmniej mam taka nadzieję bo jutro idziemy ją ważyć. Współczuję Tobie tych nerwów, które przeżyłaś ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
Corin gratuluję ząbka. nie wiem czy mojej też coś nie wychodzi bo normalnie ślini się jak buldog:-)

Mamy karmiące piersią mam pytanie ile razy na dobę karmicie wasze pociechy?bo ja juz nie mam siły na mojego niejadka. Gdyby nie to, że w nocy na śpiocha ją karmię to za dnia nic by nie zjadła:-(problemy z jedzeniem zaczęły się z miesiąc temu gdy mała stwierdziła, że nie będzie jadła dłużej niż 5 minut, myślałam że przejdzie ale gdzie tam było coraz gorzej więc stwierdziłam, że będę ją karmić w nocy bo na śpiocha jeszcze z 10 minut possie. Od 2 tygodni jest wogóle masakra bo w dzień nie chce jeść i nie mogę jej zmusić. dopiero po południu jakoś w miarę normalnie swoje 5 minutowe sesje odstawia:-(

Dziewczyny życzę zdrówka dla was i maluszków.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty lekarskie i szczepienia.
Spróbuję nakarmić małą i lecę na spacer.
Miłego dnia!

Margeritka, ja Ciebie też ;-) U nas wszystko w porządku dziekuję:). Dzisiaj też mam stresa bo to Iguni pierwsze szczepienie. A jak moja piękność Olgunia?
Psocia, po antybiotykach netrmecynie, vancocin i fortum. mogą powodować uszkodzenie słuchu. A u Was dlaczego? Byliście już na tym badaniu?
Asica, u nas też ziolone, zgniłe wody, przenoszenie 10 dni... a e-coli zaraziła się mała wszpitalu :angry:

Emi, ja tę matę musiałam sprzedać, Dawidek jej nie trawił;)

Danuska, u nas przez niedotlenienie. Dawidek nie przeszedł w szpitalu tego przesiewowego badania słuchu i w karcie mam zaznaczone jako powód apgar<6 w 5 minucie. Malutki przeszedł badanie słuchu z pnia mózgu- BERA, ale w wyniku mam wpisane podejrzenie niedosłuchu obustronnego, jednak laryngolog powiedział mi, że taki wynik najprawdopodobniej spowodowany jest ulewaniem, Dawidek nawet w trakcie badania ulał...

Moj zjada jakies 1100ml:szok:ale nie jest pulpecikiem:-D
Psota u nas tez bylo takie podejrzenie przy pierwszym badaniu wyszlo ze nie slyszy na jedno ucho ale jak sie okzalo zalegaly tam wody plodowe inna lakarka kazala go polozyc na tym uchu i nastepne badanie wyszlo a ile sie namartwilam to moje:tak:
Idziemy do apteki mam nadzieje ze mleczko bylo w hurtowni i od razu bedzie zaliczony spacer
Do pozniej;*

reklama
emi ja karmie 6-7 razy dziennie (zależy ile razy się wnocy obudzi). A tym, że ała krótko je to nie ma co się przejmować jeżeli przybiera. Moja koleżanka karmi małą w niecałe 5 minut z obu piersi i małej zdecydowanie to wystarcza bo ładnie rośnie... a jej poprzednie dziecko też tak krótko jadło... może taki urok...

Do góry