reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

maqnio - ooo to super, Alexik tez spojrzal na mnie z wyrzutem jak mu dałam troszkę jabłuszka a przy drugiej łyżeczce już wszystko wypluł :-D

magia - u nas nie było gorączki, obeszło się bez żadnych objawów...

danuska - tak jak u nas, idealnie w tydzien po Alexik znów stał się aniołkiem mamusi :)

A my właśnie wróciliśmy z naszego pierwszego spacerku w... spacerówce!!!! tak, tak :tak: nawet nie przypuszczałam, że tak mu się to spodoba :-) najpierw zaszliśmy do babci a przy powrocie to tak biedulek zasnął, że w domu go jeszcze na balkon wrzuciłam :-D oczywiście spacerowaliśmy w pozycji półleżącej i Alexik był zachwycony... Myślę, że gondola odejdzie w niepamięć ;-)

reklama
No to miałam do nadrabiania od wczoraj wieczorem...
Więc niestety połowę pewnie zapomniałam:(
Maqnio super, że w końcu ktoś konkretnie się za malutką wziął i oby ak u innych dziewczyn szybko poskutkowało:)
Magia u nas gorączki nigdy nie było. A ad krwi w kupce to u nas był taki tydzień, że 3 razy się pojawiła. Po pierwszej byłyśmy u lekarza, i mówił, że jednorazowo to nie ma co się przejmować, no i że to, że czerwone to nie koniecznie krew tylko może jakiś barwnik. A po tych kolejnych 2 razach mała dostała skierowanie na poszukiwanie krwi utajonej w kale, ale wyszło, że jej nie ma... Więc oby to też było jednorazowe i coś innego:)
A ja po dzisiejszym wypadzie jestem wykończona. Generalnie zadowolona bo pogadałam ze znajomymi z pracy i było fajnie. Niestety mała obraziła się na butelkę i mój misterny plan karmienia moim mleczkiem, sciąganie po nocy itd padło w gruzach... Po 20 minutach walki skapitulowałam i musiałam ją sama nakarmić ale na szczęście nie było tak źle. I wyjazd możnaby zaliczyć do bardzo udanych gdyby nie to, że w drodze powrotnej jak już pospała to zaczęły się korki w warszawie, a zatrzymywania się w samochodzie to ona nie lubi więc było pół godziny jazdy z wrzeszczącym dzieckiem. Prawa ręka na smoczku, lewa z reguły na kierownicy, ale czasami i biegi musiała zmieniać.... No i ten straszny wrzask.... Myślałam, że zaraz i ja z tego wszystkiego zacznę płakać. Ale jakbym się zatrzymała to by zdążyła zgłodnieć a korki by się powiększyły więc jechałam dalej... Oczywiście po wejściu d domku już humorek super a co... Ale teraz jestem jakoś wyjątkowo zmęczona i nie wiem co i dlaczego bo aż tak dużo małej nie nosiłam, ale mam takie zakwasy wzdłuż całych rąk że nie mogę nimi ruszać, a nawet jak nie ruszam to bolą... o co chodzi... normalnie szok...

Witajcie. Milka bułka jedna z masłem i dżemem nie spała cały dzień:-DAle tez nie marudziła. I włoiła 160 kaszki:-D:-DNiestety ja nie miałam na nic czasu bo nie mogłam się od niej oderwać. Świetnie się bawiłyśmy. No i strasznie na mnie krzyczy, maqnio zresztą słyszała paskudkę:-D
maqnio, psotka *** reszta obgadana;-)
wydrusia ja tam u ciebie kochana
Magia skarbie, musiałas się wystraszyć . U nas goraczka pojawiła się po około 6 godzinach i trwała 2 dni:wściekła/y:
Gocha wpadam na kebabika:-D
Miczka ja za tydzien jestem 4 dni w okolicach:-)
malamii, alex i wszystkie chetne na mojego bloga link jest w suwaczkach

W końcu mam chwilkę żeby do Was zajrzeć, ale jestem totalnie wykończona.
Psota – chyba bym umarła ze strachu przy tych drgawkach , jaką wadę ser ducha ma mały?
Maqnio – super!!! Dużo pozytywnej energii Wam przesyłamy
Magia – cieszymy się, że szczep się udało J, u nas nie było gorączki
Malami – da się sks wykryć w ciąży i można obserwować postęp choroby, niestety u mnie 2 ginów nie wykryło, wiem, że nic byśmy nie zaradzili, ale umówiła bym termin u ortopedy, mieliśmy dużego farta, że udało nam się tak szybko zagipsować nóżkę
Danuska - 100 latek dla 3miesięczniaczki J
Basieniak – następnym razem będzie lepiej J

alex super, ze Aniolek wrócił!!spacerówka powiadasz no no no to teraz Alex nie pogada - taki juz "dorosły" z niego facet fiu fiu:)
wisienko a to obzartuch z Emi kurcze super, ciotka jest ucieszona i dumna z emi. oj slyszałam malego krzykacza - charakterna z niej kobitka ze hoho:) co do spania to sie chyba z rózia zamieniła, bo ta dzis 3,h ciagniem przespała:szok::-)
basieniak 100 lat dla duzego zucha! oj skad ja to znam...u nas tez wrzask jak auto stoi, wiec ja lewa reka na kólko, prawa -smok, lub herbatka..tylko trzeciej reki do zmiany biegów mi brakuje:-D
asica:-):-)

lece w kimke, kolorowych mamuski!!!

Psocia,Madzia,Miczka,Magia,Orchi,Balkan,Basieniak,Renusia,Mailuj,Corin,Sis,Wisieńko,Asica,Alex,Danuska,Malamii
Konwalianka i wszystkie niewymienione mamuśki witam wieczornie
:-) Dziś dzień spokojny :-) rano pojechaliśmy do rodziców moich :-) mąż pojechał do pracy a my z Lili czekaliśmy na ciocie Aldonke która nas zabrala do siebie na kilka godzin :-) wrociłam ok 17 do domku :-) dałam małej mleczko bo głodna bidulka była i poszlismy z mezem na spacer po powrocie wykąpaliśmy Niunie(pod prysznicem):-) dostala mleczko i od 19.15 śpi :-) ja również dałam Niuni dziś kolejny posilek na jezyczek :-) jabłko ze słodką marchewką :-) (2 łyżeczki) wcinała jak szallona :-) na to 150ml i przez 5 godz nic nie wołała :-)
Wisieńko u nas ok :-) uważaj bo może w tym roku jesio wparuje do Ciebie :-) a jak u Was? :-) Emisia śpi już ?:-)
Sis:***Rózia:**** kciuki za jutrzejszą wizyte rehabilitantki :-)@@@@@@@@@@@@

mały śpi.. ja zaraz idę pod prysznic a później może spać.. dzisiaj mam w domu siostrę i jej dwóch synów a jutro podróż do rodziców:) ciekawe jak mały wytrzyma 250km podróż..

wszystkich malców zaklinam do całonocnego spania..i mamusiom kolorowych snów

reklama
Witam,
Bylam dzis z malym u lekarza przez ta ciagla wysypke na buzi i sluz w kupce od kilku dni,mamy odstawic bebilon pepti i przejc na humane mct jest wskazana dla dzieci z problemami jelitowymi i jest calkowicie bezlaktozowa, niestety nie kupilam bo w 5 aptekach nie bylo zamowilam na jutro i tak trzeba bedzie za kazdym razem...dala tez masc na buzie i wracamy do diclofloru...
Lece doczytac co u Was;-)

Do góry