reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

marzenko tak swoje. mamy dom na wsi ale mieszka w nim teściowa... w licu oddają nam nowe mieszkanie bo kupiliśmi w stanie deweloperskim większe a jak ja nie pracuję to ciężko utrzymać mieszkanie , dom + rata na nowe mieszkanko. składa się dobrze bo teściowa zaopiekuję się małym a ja psokojnie wróce do pracy.
alex nie mam pojęcia według mnie mały wazy ok. a moja pani dr robi z niego dużżżżżżżego chłopca. to niby chyba taka dieta :-D

reklama
Cześć dziewczyny!

U nas noc standard, Dawidek tylko raz się obudził o 3 na amciu.

Byliśmy na USG przezciemiączkowym, Malutki ma, przez to niedotlenienie, mikrouraz, mianowicie powiększoną lewa komorę, ale pani doktor powiedziała, że jej zdaniem nie wpływa i nie wpłynie to na rozwój psychofizyczny. Powiedziała, że mam się nie martwić, no ale ja i tak się stresuję. We wtorek mamy kardiologa, jestem ciekawa co z tą wadą serduszka się dzieje, wierzę, że się nie pogłębia i oby tak było.

A! miałam Wam napisać… Dawidek miał przepisany antybiotyk Augmentin, dałam mu go i dostał drgawek!!! Boże, myślałam że padnę na zawał, jak to zobaczyłam, zdzwoniłam do pediatry i kazała natychmiast odstawić i zapisała mu Ceclor. Kurcze, wiecie jak to strasznie wyglądałoL

Emi,jak nie masz problemu dojechać do Poznania, to możemy kiedyś zabrać maluchy i wypić razem kawę:)

Konwalianko, a tak mocno trzymaliśmy z Dawidkiem kciuk ale za Tymusia. Oby z dnia na dzień było lepiej!

Gocha, w IKEI?! No coś Ty, u nas jest takie fajne miejsce dla mam z maluchami, zobaczcie http://cafebebe.pl/

Balkan, może jak się rozpędzisz, to i do mnie wpadniesz z tą szmatą;) Ja też dzisiaj muszę ogarnąć chałupę;)

Mailuj,Miczka, Renusia, Corin, witajcie!

Wisieńko, pięknie Milunia zajada! Reszta obgadana;)

Maqnio,buuuuzi kochana!

Alexandra,dzięki!!! A tę babę od masażu, to bym chyba opierd*liła!

Marzenko,kochana Klaudusia!

Asica,uuuu krzykaczek mały;)

MADZIA,Alexandra, to wasze chłopaki ważą dokładnie tyle samo, co Dawidek:) I nasza pediatra powiedziała, że waży dobrze i ma wcinać wszystko zgodnie z zaleceniami wiekowymi. Bez odchudzania:)

MADZIA, pan Radek jest tylko jeden! Zapraszamy do Wielkopolskiego Ośrodka Rehabilitacji w Poznaniu na Stadion Miejski, trybuna numer 4;)

Ostatnia edycja:
no ale jestem zła.. prądu nie było do tej pory i mam przez to do nadrobienia 4 strony :-D
a najgorsze, że z prasowania nici, a mogłabym sporo nadrobić, bo mały spał 3h! ech..no i w domu zimo, bo przecież jak sie ogrzewa gazem..to prąd potrzebny..dobrze ze mamy kominek - uff :)

zaraz poczytam co tam u was..

dobry dobry!!!!

meldujemy sie po neurologu. Za wszystkie kciuki strasznie mocno dziekujemy!!!! przydały sie jak 150:-D:-D:-D!!

tak wiec. Fruzia ma WNM, ale takie tyciu tyciu, wiec spoko. Zalecony rehab, ale ani vojta ni bobath, tylko cos na podobe bobath - przez zabawe. !! na szczescie to jej odginanie sie , prezenie, mostki itp. nie maja podłoza zaburzen ośrodkowego, ukl. nerwowego. generalnie kobitka stwierdziła, ze jest strasznym nerwusem a to przez ciaze i wszystko co okołoporodowe sie działo (wielowodzie, przenoszenie, szew, lekarstwa itp) i to wszystko plus moj stres w ciazy odbija sie na Rózinie. dlatego trzeba ja na maxa relaksowac i cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, po to by ja wymeczyc na maxa. babka powiedziala ze po tych cw. napiecia na bank znikna i dzidź zacznie lepiej sypiac. Po prostu musze ja ze tak powiem wyluzowac. Jasna cholercia ciesze sie jak oszalala, bo juz miałam w głowie rózne, czarne scenariusze a propo ośr. ukl. nerwowego. wogóle to co ta babka z Rozia robiła to szok, nogi i rece fruwały a Rózia co?.....zasmiewala sie w glos taadaaammmm!!!! szok. mój płaczek sie smiał:szok::szok::szok:

takze dzowniłam juz na naszej rehab. - ma oddzwonic, bedziemy sie spotykaly raz w tygodniu, bedzie mi pokazywała cwiczonka i bedziemy sie cwiczyc w domku. Takze rekawy juz mam zakasane, nastawienia pozytywnego i entuzjazmu mam po pachy. dam z siebie wszystko, zeby różulke ciwczyc i zeby wkoncu mogła spokojnie sypiac!!!

alex normlanie kochamy Alexa!! jest cudny!!
psocia, wisienko wsio obgadane:*:*
sis, lili:*:*:*
konwalianko jka nocka?, bo nie doczytałam, Tymek lepiej?
miczka &&&& za cwiczenia!!!

wszystkie WAs sciskam i caluje !!!!!!
jeszcze raz Słonka dziekujemy za wszystko!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
:-) Witam:-) My po szczepieniu. Płakać mi się chciało, ale Staś był dzielny:-) No i wreszcie się udało. Staś trzaskał kupy na przewijakach, na panią doktor i na pielęgniarkę. Generalnie gdzie się dało:-D Za to Łukaszkowi nie pobraliśmy krwi, bo kaszlał, więc nie wzięliśmy go do dzieci zdrowych. Tę atrakcję zostawiliśmy sobie na później:baffled:
Maqnio To super!!!! Mówiłam Ci, że dobry neurolog będzie umiał zbadać Rózinkę. Super, że to nic poważnego i że fajne ćwiczonka będą. Ale miałaś nosa!
Madzia Fajnie, że z Filipkiem dobrze i gratulacje, że wynajęłaś mieszkanie!:-)
Psotka O siet! Musiałaś najeść się strachu przy tych drgawkach. To Dawidek ma uczulenie na ampicylinę? A Łukaszek miał mikrowylewy na usg właśnie w tym wieku i to niczym nie skutkowało.
Madzia Alex No mój też podobnie waży dziś 7450 dla odmiany. Ale lekarka nie kazała go "odchudzać":-) Powiedziała tylko, że te kupy takie rzadkie ma z przejedzenia (głupie to jakieś). Stwierdziła AZS i alergię i skierowała do alergologa. Bo od 5 miesiąca wprowadza się gluten, ale ze względu na uczulenia w rodzinie - trzeba zapytać alergologa.

Po szczepieniu Staś śpi dziś już drugi raz :szok: Normalnie zdarza mu się to tylko na spacerze.

Ostatnia edycja:
Maqnio hip hip hurrraaaa!!! w końcu ktoś gada do rzeczy na temat Rózinki. ćwiczenia jej na pewno pomogą i będzie jej się też na pewno lepiej spało. Mój Szymek odlatuje po nich w 5 sekund. A że regeneruje się w 30 minut to już inna bajka hehe :-D

magia brawa dla "wystrzałowego" Stasinka :-D:-D w końcu szczepienia za Wami.

Mój maluszek właśnie śpi po ćwiczeniach. I co tu zrobć z tym ogromem czasu? Chyba posiedzę na necie :-D no nie chce mi się nic i już :-)

reklama
Do góry