reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Orchodea, nie wiem skad masz takie informacje, ale mó0j szwagier pracuje w sadzie pod Krakowem. Jego firma ma podpisaną umowę z Gerberem i sprzedaje do gerbera jabłka. Za każdym razem to musi być pierwsza jakość, owoc nie może być nawet obity. Szwagier czasem az się wkurza bo przyjeżdżają spece i wybiorczo sprawdzają owoce, jak coś im nie pasuje to potrafią cofnąc dostawę.

reklama
dodi_misia apropo smarowania TAMTYCH okolic oliwka, jest to podobno prawda. Sa specjalne oliwki ktorymi sie smaruje krocze tak miesiac przed porodem i mowia ze pomaga, ze skora jest bardziej rozciagliwa i nawet jesli sie naderwie szybciej sie zrasta.

Veronique w pierwszych 3 miesiacach brzuch wychodzi wlasnie od dolu, czyli nad wzgorkiem lonowym, dlatego tam sie czuje ze jest bardziej twarde miejsce. Pozniej z czasem jak dzisius rosnie przemieszcza sie w gore.

Hanami jest mega goraco dzisiaj, ja wyszlam w bluzie ktora ma krotki rekawek i siedzialam z kumpela na zewnatrz baru, pijac soczek z pomaranczy :-D chyba sobie jeszcze pojde z fretka korzystajac z pogody ^^

Corin jeśli chodzi o te banany to naprawdę,byłam w domku rodzinnym i z mamą oglądałyśmy program,a jeśli chodzi o te Gerbera to nie ja dałam link na posta :)

Dziewczyny dzięki za przywitanie mnie.
Veronique bądź spokojna z tą macicą, będzie się teraz powiększać i sięgać coraz wyżej, aż pod mostek. Lekarz na wizycie będzie badał dokąd sięga macica i czy prawidłowo rośnie. Ok 19-20 tyg powinna sięgać do pępka.
Ja też mogę się pochwalić, mój dzidziuś też zaczyna pukać. Cieszy mnie to bardzo.

Słuchajcie a własnie, od kiedy lekarz powinien zacząc badać dokąd sięga dno macicy? bo mnie narazie na wizycie nawet o macicy nie wspomina.
elżbieta to super, ze dzidziul puka:) a jak puka? co czujesz?

Ostatnia edycja:
Witam porannie. Ja juz od półtorej godziny na nogach jestem :( Piję herbatke z cytrynką i czytam zaleglości z wczorajszego wieczora... Rozpisałyście się, nie ma co ;)

mailuj, cudne te rzeczy kupilaś. Az weszlam na stronkę, zaraz moze i cos dla siebie znajdę.

em_ka, no jestesmy na szarym końcu jeśli chodzi o porody, ale jak sie dzidziusiom pospieszy to moze nie będziemy ostatnie ;) Wiesz jak jest +/- dwa tygodnie :)

Jutro mam badanie i z tego wszystkiego już dzis w nocy bylam na usg :D Śniło mi sie że leżę na kozetce a lekarz mówi:
Zaraz, zaraz jest i drugi dzidziuś...
No i sie obudziłam z przeswiadczeniem że mam bliźniaki.

HE he, to napewno wiesz jak ja sie czulam :-D

Katerina, z tego co sie orientuję lekarz zgodnie z prawem, może wypisać zwolnienie na 3 dni do tyłu. Ktoś kiedys mi o tym mówił, nie pamiętam już kto ale tak jest.a ostatnio nawet dowiedziałam się że zwolnienia lekarskie mogą się zazębiac, tzn, że jesli masz zwolnienie do 15 a żle się poczujesz np 10 to lekarz wystawia ci kolejne z datą 10, a zus sobie to koryguje.

A jeśli chodzi o uzależnionych mężów to wiem cos o tym. tyle, że mój zakłada słuchawki na uszy, a budzi mnie jedynie to klikanie myszka jak ma jakas bitwe. straszna rzecz, jak dla mnie z tym graniem. może siedzięć pare godzin brez przerwy i pyka i pyka....

reklama
Do góry