reklama
maqnio
Mamusia Różyczki
doberek wieczornie!!
Fruzia juz odprawiona, śpi wiecie co chyba faktycznie jej to mleko nie smakuje, tzn. przestało smakowac. moja mam jak sie dzis nia zajmowala, stwierdzila to samo. ok 16 ewidentnie była głodna jak wilk, dossała sie do butli jak rzadko, ale wzieła kilka lyków, wzdrygneła sie, wyplula i od razu odruch wymiotny. siet! kupiłam dzis bebilon. jutro zakombinujemy. Dzis wieczorkiem to samo, wypiła ok 80 ml i wiecej nei chciała, ale marudn była straszny. Dalam herbatki i wypila 150 ml.
Magia być może i na zabki, albo mi się skumulowało: ząbki plus brak smaka na mleczko i mamy gotowego mega maruda
Anula, miczka fajnie ze chrzcinki udane!
Fruzia juz odprawiona, śpi wiecie co chyba faktycznie jej to mleko nie smakuje, tzn. przestało smakowac. moja mam jak sie dzis nia zajmowala, stwierdzila to samo. ok 16 ewidentnie była głodna jak wilk, dossała sie do butli jak rzadko, ale wzieła kilka lyków, wzdrygneła sie, wyplula i od razu odruch wymiotny. siet! kupiłam dzis bebilon. jutro zakombinujemy. Dzis wieczorkiem to samo, wypiła ok 80 ml i wiecej nei chciała, ale marudn była straszny. Dalam herbatki i wypila 150 ml.
Magia być może i na zabki, albo mi się skumulowało: ząbki plus brak smaka na mleczko i mamy gotowego mega maruda
Anula, miczka fajnie ze chrzcinki udane!
konwalianka
Mały bąbelek
a moj maluszek o dziwo usnął sam w łóżeczku..no z moją pomocą..ale zawsze cos, ważne ze nie na rączkach....
maqnio
Mamusia Różyczki
konwalianka brawo dla Tymka, teraz tylko duzo cierpliwosci i nie odpuszczaj mu przez nastepne dni, niech Dziubek usypia sam w łózeczku:-)
dziewczyny a ja mam dylemat. ogladalam dzis kombinezony dla Róziny na zime i normalnie nie wiem jaki rozmiar wziac 80, 86?, bo jednak bedzie go nosiła do wiosny i musi byc wiekszy zbey za 2,3 miesiace sie w niego zmieściła.
dziewczyny a ja mam dylemat. ogladalam dzis kombinezony dla Róziny na zime i normalnie nie wiem jaki rozmiar wziac 80, 86?, bo jednak bedzie go nosiła do wiosny i musi byc wiekszy zbey za 2,3 miesiace sie w niego zmieściła.
No właśnie mi się wydaje, że Staś też zaczął ząbkowanie. Ciepłe ma takie miękkie te dziąsełka, wszystko gryzie (cyca pogryzł, że boję się mu dawać), ślinotok, łapki w buzi i nerwowo je gryzie. Kupuję jutro jakiś żel, może mu złagodzi.
maqnio możliwe, że jej nie smakuje Nutramigen. Fu. Jak Łukaszek był malutki to byłam na diecie "nic" przez jego alergię i zrobiłam sobie ryż z cukrem i nutramigenem. To był siet! Bebilon Pepti jest o niebo lepszy, teraz podpijam go Łukaszkowi;-)
konwalianko gratuluję uśpienia w łóżeczku. U nas przeważnie Staś sam zasypiał po kąpieli w wózku (ale bez kołysania). A teraz koszmar. Ale i w ciągu dnia cały czas płacz i gryzienie wszystkiego co się da.
maqnio możliwe, że jej nie smakuje Nutramigen. Fu. Jak Łukaszek był malutki to byłam na diecie "nic" przez jego alergię i zrobiłam sobie ryż z cukrem i nutramigenem. To był siet! Bebilon Pepti jest o niebo lepszy, teraz podpijam go Łukaszkowi;-)
konwalianko gratuluję uśpienia w łóżeczku. U nas przeważnie Staś sam zasypiał po kąpieli w wózku (ale bez kołysania). A teraz koszmar. Ale i w ciągu dnia cały czas płacz i gryzienie wszystkiego co się da.
Ostatnia edycja:
danuska
Fanka BB :)
Maqnio, nutramigen jest rzecywiście obrzydliwy, jak nie ma konieczności przez alergie to też bym zmieniła. Fruzia to jednak cwaniak jest, hehe dobrze wie co lubi ;-)
Konwalijka, brawo dla Tymusia!!! :-), ja Igusi też czasem pomagam, pogłaskam po czółku, potrzymam za rączkę i szybciej idzie.
Alex, moja Iga, jest praktycznie tylko na prawej piersi już od miesiąca. Z lewej od początk było jej trudniej, ale wciąż ją przystawiałam, mimo to robiło się w niej coraz mniej mleczka. Teraz jest tylko troszeczkę, pije z niej może 1 minute i koniec, ryk i przekładam do prawej. Na razie wystarcza jej taki system i nie muszę dokarmiać, tylko na ściąganie już nie starcza...
Konwalijka, brawo dla Tymusia!!! :-), ja Igusi też czasem pomagam, pogłaskam po czółku, potrzymam za rączkę i szybciej idzie.
Alex, moja Iga, jest praktycznie tylko na prawej piersi już od miesiąca. Z lewej od początk było jej trudniej, ale wciąż ją przystawiałam, mimo to robiło się w niej coraz mniej mleczka. Teraz jest tylko troszeczkę, pije z niej może 1 minute i koniec, ryk i przekładam do prawej. Na razie wystarcza jej taki system i nie muszę dokarmiać, tylko na ściąganie już nie starcza...
maqnio miałam ten sam dylemat. Kupiłam coccodrillo 86. Chociaż rozmiarówka u nich jest zaniżona. Ale kombinezony i tak są troszkę obszerniejsze niż pajacyki. Mam nadzieję, że Staś nie wyrośnie z niego za szybko, bo już zakładam mu małe 80 . Ale to pajacyki. Kurtka na 74 jest sporo za duża.
danuska u nas też tak było. Jak Staś się dopiero co urodził. Jednej piersi nie chciał, krzyczał przy niej. Konsekwentnie przystawiałam i pije z obu, ale dlaczego nie chciał z tej jednej - do dziś nie wiem.
danuska u nas też tak było. Jak Staś się dopiero co urodził. Jednej piersi nie chciał, krzyczał przy niej. Konsekwentnie przystawiałam i pije z obu, ale dlaczego nie chciał z tej jednej - do dziś nie wiem.
Ostatnia edycja:
reklama
maqnio
Mamusia Różyczki
magia u nas tez mega sciek przez cały dzień, właściwie jedyne co Rózina robi to albo piszczy albo wcina łapki. jest ponoc super zel "babyorajel" sie nazywa, do sciagniecia ze stanów, bo u nas nie mozna go dostac, jest kilka strona w necie, z których mozna go kupic, tylko jest on od 4 miesiaca. kurcze moze znajde cos w aptece, co mozna zapodac mniejszemu dziecku. Bo widze ze ewidentnie Fruzia czuje dyskomfort, nawet w nocy jak sie budzi to od razu łapki do buzi. 80 powiadasz hmm ja sie zastanawiam nad 86, bo pod to jeszcze jakies ubranko a jednak pewnie do marca bedzie go nosic, a to jeszcze full czasu, sama nie wiem. tylko ze tez racja rozmiarówka w kazdym sklepie jest inna, czasem 80 wygląda jak 74 a czasem 74 wygląda jak 86 i badz tu człowieku mądry.:-)
Ostatnia edycja: