reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Wydrusia-ja stosowałam oliwkę, ale nie tak jak każą, czyli 30 min. przed kąpielą i bawełniana czapeczka. Ja smarowałam główkę po kąpieli niewielką ilością oliwki, taką, jak smarujesz ciałko. Robiłam tak kilka dni z rzędu (oczywiście normalnie kąpałam i myłam główkę) aż ciemieniucha zmiękła i dała się "zeskrobać" :-D

reklama
Hej Madziula!:-) Moja Księżniczka też już twardo śpi :-)
Gocha bo ja kurcze robie tak cały czas:-( a jak wyczesuje to od choler* tego:-( nawet płukam główkę czystą wodą:-(

Wydrusia, ja stosuję Olejuszkę - smaruje się po kąpieli i po 24 godz po kolejnej kąpieli wyczesuje szczotką - my wycieramy ręcznikiem - efekty po 3 dniach stosowania całkiem niezłe....

Konwalinka, chyba bym zamordowała chłopa - musisz mu wymyśleć jakąś karę!

Nasze dziecko jest wybitnie towarzyskie.... jak chodzimy w gości natychmiast zasypia :) i to najczęściej na moim brzuchu, więc nie mogę rozmawiać, bo się budzi przy każdym słowie.... :) chce mieć mamusię wyłacznie dla siebie :)

a teraz, jak zwykle o tej porze, śpi i tak mam nadzieję do 1 - 2.

Magia, dobrze wiedzieć z tym siusiakiem, tak właśnie sie obawiałam, ze może sie tam jakiś stan zalany robi czy coś..Tymek też najwiecej 4.5h, więc nie jesteś sama :)
Wydusiu ja tez mam problem z ciemieniuchą, ale u nas już ropką podchodzi, to wynik alergii, ja już się z tym meczę co najmniej 3 tygodnie..

mój maly też po kąpieli przysypia w łóżeczku w takt suszarki..

Ostatnia edycja:
Powidła śliwkowe wyszły mi pyszne, ale oczywiście ja nie mogę ich jeść. Mam 20 słoików:-)
Wydrusia U nas "zmiękła" dopiero po kilku dniach smarowania oliwką i dziś namiętnie ją zeskrobywałam. Tak tylko na czubku jeszcze jest, ale resztę zeskrobałam do czysta:-)
Konwalianko Zemsta jest słodka. Mam nadzieję, że dałaś mężusiowi wycisk;-) Po dwóch sesyjkach z rivanolem Stasia siusiak był jak nowy:-D

reklama
Do góry