reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam mamuski,

My dzis na szczepieniu na pneumokoki byłysmy, niunia przy ukłuciu płakała w niebogłosy ale zaraz sie uspokoiła..potem weszła jedna babka z córeczką mniej więcej w wieku Bianki i tamta jak zaczynała plakać to moja mała też buzie w podkówkę i w ryk...normalnie solidarność jajników haha

teraz wykapkana, juz spi, ale pewnie kolo 22 na jedzonko sie obudzi...

I chyba przystopowała trochę z tym tyciem, bo dzis miała 5750, a tydzień temu 5630, więc tylko 120g przybrała:) ale chyba krzywdy nie ma :-D

Anula, ludzie to maja pomysły...ciebie do spzitala ciągnąc jak masz male dziecko w domu.. a sami umywaja ręce.. ale tak jak mówisz, ja tez nie umiem odmówic jak ktoś w potrzebie..

Cześć Dziewczyny, widzę, że nie tylko mój mały dobrze odżywiony. W poniedziałek byłam z nim u lekarza i waży 6450 przy wadze urodzeniowej 2800. Lekarz powiedział, że będzie z niego kawał chłopa :-) - po tatusiu(chociaż mamusi też nic nie brakuje.
I wiecie co mi jeszcze powiedział, że mam zacząć podawać soczki po skończeniu 3 m-ca, czyli za 8 dni :szok:
Veronique-ja też nie mam jeszcze miesiączki. Mój mąż już ma nawet o niej sny :-D
Emka-wyrazy współczucia:-(

Aaaa, zapomniałam-mój mały miał wczoraj najdłuższą przerwę w jedzeniu-zjadł o 19.30 i spał do 4 rano :szok:

Dodi dzielna niunia;-)moj placze tylko chwile gdy wychodzimy z gabinetu przestaje, z reszta on nie potarfi normalnie plakakac krzyczy albo piszczy tak ze leca wielkie lzy i rzesy sa posklejane:dry:
Pojade jutro ale nawet sami mnie nie poprosili tylko przez moja mame...szkoda slow dzieci rece umywaja, czegos takiego nie chcialabym doswiadczyc...
Gocha tak szybko?:szok:

Ostatnia edycja:
Anula-sama jestem zaskoczona, ale mam zaufanie do tego doktora. To bardzo wiekowy lekarz, który bardzo pomógł mi kiedy chorowała moja córka. Julka dzięki niemu ostatni antybiotyk brała jak była w I klasie szkoły podstawowej, czyli 6 lat temu :tak:
Doktor powiedział, że z małego będzie kawał chłopa. Od początku 4 m-ca mam podawać soczki, od początku 5 m-ca zupki jarzynowe a od początku 6 m-ca zupki jarzynowe z mięsem.

Witajcie wieczorem. Wróciłam z niedobrymi wiadomościami. Emilka ma wzmożone napięcie mięśniowe, zwłaszcza w obręczy barkowej i przez to zaburzony rozwój fizyczny. Czeka nas długa rehabilitacja. Jutro musze znaleźć rehabilitanta prywatnie bo na NFZ oczywiście kolejki. Moze uda nam sie w pakiecie naszego prywatnego ubezpieczenia to upchac. Mamy zrobić badania hormonów tarczycy i USG mózgowia przez ciemiaczko. Smutno mi cholernie i bardzo sie martwię o ta naszą kruszynkę. Wiem, ze to nie tragedia i mam nadzieję, ze ćwiczenia pomogą ale to mnie nie pociesza. Neurolog do którego trafiliśmy okazała sie super fachowce z bardzo dobrymi opiniami ale samo badanie przerażające, jak cyrkowe sztuczki.:-(
maqnio u nas tez było wyginanie się w łuk i robienie mostka no i to leżenie w jedną strone przez co rozwineła się lepiej ruchowo lewa raczka i lewa nózka.&&&&&&&&&&& za Rózinke
marzenko nam neyrolog mówiła żeby nie podkłądac bo wtedy mała będzie się skupiać bardziej na odepchnięciu tego czegoś i napnie mocno te mięśnie.Pokazała nam jak nosić i pielęgnowac Milę. Kazała tez wszystkie stymulacje robić ze strony mniej aktywnej. Juz poprzestawialiśmy łóżeczko i zabawki.

Ostatnia edycja:
To i ja się przyłączam do mam które chcą mieć przerwę między dzieciaczkami jakieś 2 lata. My chcemy zacząć się starać jak mała skończy rok, bo nie wiadomo ile znowu to potrwa...
Wiki też przekręca głowę głównie z jednej strony, i lekarz powiedział żeby ćwiczyć tak, że po prostu kilka razy dziennie przez chwilę przekręcać jej głowę z jednej strony na drugą i znowu na drugą i tak parę czy parenaście razy i oprócz tego może w łóżeczku próbować kłaść czasem w drugą stronę... Ja zauważyłam, że w dzień zazwyczaj leży obok mnie z jednej strony więc staram się siadać z tej drugiej i już widzę, że częściej się patrzy i w tą drugą stronę:)
A u nas dzisiaj po kąpaniu za długo trwało czyszczenie noska fridą (już widziałam, że jest glut ale nie mogłam go wyciągnąć) no i skończyło się to panicznym płaczem aż się zadłąwiła troszkę i kaszlała i absolutnie nie chciała nawet jeść:( ciążko byłó ale udało się w końcu opanować sytuację. Normalnie wtedy bym męża zawołała, bo zawsze lepiej jak inna osoba pomoże ale akurat dzisiaj jesteśmy same na noc...

reklama
Dodi chyba chodzić na randki :szok: :-D:-D

Wisienko ćwiczenia na pewno pomogą.

Gocha strasznie szybko te soczki...

Mój rozrabiak już śpi, ja zaraz lecę do kąpieli. Fajnie, że rok szkolny już się zaczął - przynajmniej seriale w TV wróciły hehe coś można obejrzeć.

Do góry