reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam mamuski,

My dzis na szczepieniu na pneumokoki byłysmy, niunia przy ukłuciu płakała w niebogłosy ale zaraz sie uspokoiła..potem weszła jedna babka z córeczką mniej więcej w wieku Bianki i tamta jak zaczynała plakać to moja mała też buzie w podkówkę i w ryk...normalnie solidarność jajników haha

teraz wykapkana, juz spi, ale pewnie kolo 22 na jedzonko sie obudzi...

I chyba przystopowała trochę z tym tyciem, bo dzis miała 5750, a tydzień temu 5630, więc tylko 120g przybrała:) ale chyba krzywdy nie ma :-D

Anula, ludzie to maja pomysły...ciebie do spzitala ciągnąc jak masz male dziecko w domu.. a sami umywaja ręce.. ale tak jak mówisz, ja tez nie umiem odmówic jak ktoś w potrzebie..

Cześć Dziewczyny, widzę, że nie tylko mój mały dobrze odżywiony. W poniedziałek byłam z nim u lekarza i waży 6450 przy wadze urodzeniowej 2800. Lekarz powiedział, że będzie z niego kawał chłopa :-) - po tatusiu(chociaż mamusi też nic nie brakuje.
I wiecie co mi jeszcze powiedział, że mam zacząć podawać soczki po skończeniu 3 m-ca, czyli za 8 dni :szok:
Veronique-ja też nie mam jeszcze miesiączki. Mój mąż już ma nawet o niej sny :-D
Emka-wyrazy współczucia:-(

Aaaa, zapomniałam-mój mały miał wczoraj najdłuższą przerwę w jedzeniu-zjadł o 19.30 i spał do 4 rano :szok:

Dodi dzielna niunia;-)moj placze tylko chwile gdy wychodzimy z gabinetu przestaje, z reszta on nie potarfi normalnie plakakac krzyczy albo piszczy tak ze leca wielkie lzy i rzesy sa posklejane:dry:
Pojade jutro ale nawet sami mnie nie poprosili tylko przez moja mame...szkoda slow dzieci rece umywaja, czegos takiego nie chcialabym doswiadczyc...
Gocha tak szybko?:szok:

Ostatnia edycja:
Anula-sama jestem zaskoczona, ale mam zaufanie do tego doktora. To bardzo wiekowy lekarz, który bardzo pomógł mi kiedy chorowała moja córka. Julka dzięki niemu ostatni antybiotyk brała jak była w I klasie szkoły podstawowej, czyli 6 lat temu :tak:
Doktor powiedział, że z małego będzie kawał chłopa. Od początku 4 m-ca mam podawać soczki, od początku 5 m-ca zupki jarzynowe a od początku 6 m-ca zupki jarzynowe z mięsem.

Witajcie wieczorem. Wróciłam z niedobrymi wiadomościami. Emilka ma wzmożone napięcie mięśniowe, zwłaszcza w obręczy barkowej i przez to zaburzony rozwój fizyczny. Czeka nas długa rehabilitacja. Jutro musze znaleźć rehabilitanta prywatnie bo na NFZ oczywiście kolejki. Moze uda nam sie w pakiecie naszego prywatnego ubezpieczenia to upchac. Mamy zrobić badania hormonów tarczycy i USG mózgowia przez ciemiaczko. Smutno mi cholernie i bardzo sie martwię o ta naszą kruszynkę. Wiem, ze to nie tragedia i mam nadzieję, ze ćwiczenia pomogą ale to mnie nie pociesza. Neurolog do którego trafiliśmy okazała sie super fachowce z bardzo dobrymi opiniami ale samo badanie przerażające, jak cyrkowe sztuczki.:-(
maqnio u nas tez było wyginanie się w łuk i robienie mostka no i to leżenie w jedną strone przez co rozwineła się lepiej ruchowo lewa raczka i lewa nózka.&&&&&&&&&&& za Rózinke
marzenko nam neyrolog mówiła żeby nie podkłądac bo wtedy mała będzie się skupiać bardziej na odepchnięciu tego czegoś i napnie mocno te mięśnie.Pokazała nam jak nosić i pielęgnowac Milę. Kazała tez wszystkie stymulacje robić ze strony mniej aktywnej. Juz poprzestawialiśmy łóżeczko i zabawki.

Ostatnia edycja:
To i ja się przyłączam do mam które chcą mieć przerwę między dzieciaczkami jakieś 2 lata. My chcemy zacząć się starać jak mała skończy rok, bo nie wiadomo ile znowu to potrwa...
Wiki też przekręca głowę głównie z jednej strony, i lekarz powiedział żeby ćwiczyć tak, że po prostu kilka razy dziennie przez chwilę przekręcać jej głowę z jednej strony na drugą i znowu na drugą i tak parę czy parenaście razy i oprócz tego może w łóżeczku próbować kłaść czasem w drugą stronę... Ja zauważyłam, że w dzień zazwyczaj leży obok mnie z jednej strony więc staram się siadać z tej drugiej i już widzę, że częściej się patrzy i w tą drugą stronę:)
A u nas dzisiaj po kąpaniu za długo trwało czyszczenie noska fridą (już widziałam, że jest glut ale nie mogłam go wyciągnąć) no i skończyło się to panicznym płaczem aż się zadłąwiła troszkę i kaszlała i absolutnie nie chciała nawet jeść:( ciążko byłó ale udało się w końcu opanować sytuację. Normalnie wtedy bym męża zawołała, bo zawsze lepiej jak inna osoba pomoże ale akurat dzisiaj jesteśmy same na noc...

reklama
Dodi chyba chodzić na randki :szok: :-D:-D

Wisienko ćwiczenia na pewno pomogą.

Gocha strasznie szybko te soczki...

Mój rozrabiak już śpi, ja zaraz lecę do kąpieli. Fajnie, że rok szkolny już się zaczął - przynajmniej seriale w TV wróciły hehe coś można obejrzeć.

Do góry