reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Vydrussia, niepotrzebnie się martwisz, bo jest ok. Poza tym nie ma żadnych dowodów (niegdyś b. dokładnie to sprawdziłam) aby obecność w rodzinie osób chorych z zespołem Downa miał wpływ na prawdopodobieństwo jego dalszego wystąpienia. Ja i M. mamy kuzynki z syndromem, ale to nie jest żaden powód, aby się martwić. I oficjalnie Ci tego zabraniam :-)

reklama
wydrusia a jesli masz watpliwosci co do tych badan okresowych, to przed wizyta sprawdzaj sobie na internecie jakie badania cie jeszcze czekaja w jakim okresie, poczytaj wszystko o nich, jakie symbole co oznaczaja, zapisz sobie pytania na kartce za pamieci i tak przygotowana jak pojdziesz na badanie na pewno nie wyjdziesz z niego z obawami, bo moim zdaniem pytanie sie dziewczyn na forum zaraz po tym, jak wyszlo sie od specjalisty jest niemadre. Wiadome ze lekarz wytlumaczy ci lepiej niz niektore z nas. Ja tez jestem niedoinformowana we wszystkim ale na bierzaco czytam sobie jakie czekaja mnie badania i jak sie je wykonuje. Pozniej zadaje mase pytan lekarzowi a ten mi odpowiada. Taka moja rada zebys sie zbytnio nie przejmowala po tych wizytach, szczegolnie jesli piszesz ze chodzisz co 3 tyg. Skoro jest wszystko w normie a uczeszczasz do lekarza prywatnie to moim zdaniem strata pieniedzy, mysle ze spokojnie raz na miesiac jest wystarczajaco przy prawidlowo przebiegajacej ciazy.

ślimakowa no tak jak napisalam wyzej. Jesli wyznaczyliby mi wizyty ze slyzby zdrowia co miesiac chodzilabym na nie, ale skoro powiedza mi ze jest wszystko ok i nie ma powodow do niepokoju nie mam zamiaru chodzic jeszcze prywatnie. Tutaj jak zdazylam pozbierac opinie i jak pisalam kiedys w postach, sluzba zdrowia funkcjonuje lepiej niz gabinety prywatne i wszystkiego dopilnuja w czasie, takze przechodze ciaze nie dosc ze bezobjawowo, to jeszcze bezstresowo. Jak na razie nie ma sie czym niepokoic, jeszcze bede miala do tego powody jak sie dzidzius na swiecie pojawi, wystarczajaco!

Ostatnia edycja:
mnie tez gin woła na badanie c o3 tygodnie. u mnie jest tak dlatego, że poprzednia ciąża była niedonoszona. ale generalnie u zdrowych kobitek, które nie miały problemów z ciążą to uwazam ze co 3 tygodnie to dość często.a z tego co wiem, to przeziernośc taka w normie jest chyba do max. 2,5

wydrussia prawda jest taka, że nie wazne czy prywatnie czy na kase chorych, gin ma obowiazek informowac Cię o wszystkim co dotyczy Twojej ciąży i odpowiedzic na każde Twoje pytanie, łaski co nie robi, po to jest i za to dostaje pieniądze. Także nie daj se w kasze dmuchac Kochana. Jako pacjentka masz prawo do informacji na każdy nurtujący cie temat.

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku ja nie wiem co ja będę robiła bez forum, jak polecę do siostry, to już za tydzień, jak przylecę z powrotem to mężuś będzie już w domciu.. I wtedy tak mało czasu żeby tu zaglądać.. a teraz już nie ma dnia, kiedy bym nie wstała i nie zajrzała na nasze forum.. nie wiem jak ja to nadrobię jak wrócę..już zaczynam tęsknić za pogaduszkami, dużo mi to daje, bo przeważnie siedzę sama w domku wieczorkami i nie miałam do kogo gęby otworzyć..a teraz juz mam :-)

Do góry