reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Aczy ja mogę tak dyskretnie zmienic temat ? Ups ups ?
Jakiego plynu do kapieli uzywacie ? :| BO ja kupilam sobie ... jonson'a i calaaaa skora mnie swedzi myslalam ze sie zle splukaslam ale nieee..:> macie jakies swoje ulubione ??

Musisz uważać na tę firmę, jeśli na Ciebie tak podziałało, to nie radze potem kupować dla bobasa. Ja tak samo zrobiłam w pierwszej ciąży, posmarowałam brzuch i uda - raz! I o jeden raz za dużo, tydzień się drapałam i cała byłam w takich maleńkich krostkach. Uczulenie jak cholera. Polecam lekkie balsamy z Nivea na przykład, a jeśli masz bardzo suchą skórę, wrażliwą, to polecam Dexeryl - Maja go używa od 2 lat (ma AZS).

Serdecznie witam wszystkie nowe Lipcóweczki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
libby witamy witamy !
em_ka badania na pewno wyjda dobrze:)
veronique ciesze sie, że wyniki sa dobre. nie mogło byc inaczej.

Fajnie jest WAs pcozytać, jak piszecie na takie było nie było dosc trudne tematy i fajnie poczytac różne zdania i opinie. Ja w kwestii koscioła lepiej zamilkne, bo generalnie jestem antykościelna:)

Hej dziewczynki!
Z dwa dni nie pisałam, trochę gorzej się czułam (wymioty męczyły bardziej, mimo że ostatnio było coraz lepiej), ale dziś przeczytałam wszystko od deski do deski. Jak to się mówi - jednym tchem ;)

Nie będę się wypowiadać w kwestii kościoła bo nie chcę się denerwować. Też jestem anty. Chociaż wierzę w Boga.

Zmienie temat bo jest coś co mnie bardzo męczy..
Wczoraj byłam u mojej pani ginekolog. Pierwszy raz słyszałam bicia serduszka mojego maleństwa. Nie wiedziałam, że w czasie tej wizyty mnie to spotka tym bardziej byłam mile zaskoczona.
No ale była też niemiła niespodzianka. Pani doktor dała mi z łaski zwolnienie do końca tygodnia i powiedział, że to już ostatnie! Była dość nieprzyjemna. Jakbym chciała ją oszukać..
A poprosiłam o kontynuację zwolnienia tylko dlatego, że nadal bardzo wymiotuje. Miała zresztą dowód patrząc w moje słabe wyniki badań (sama powiedziała żebym zaczęła więcej jeść, szczególnie mięsa i nabiału) i znowu mniejszą wagę. Ale nie, pewnie myśli, że udaję!!! Szczerze - zrobiło mi się bardzo przykro. :(
Dlatego na kolejna wizytę, na przyszły wtorek, zapisałam się już prywatnie do innej pani ginekolog. Chodziła do niej moja koleżanka i była bardzo zadowolona. I od razu podobno odchodzi problem z wyborem szpitala, bo ona pracuje w konkretnym, w którym bez problemu mnie później przyjmą. No ale o tym to napiszę więcej już po wizycie. Na razie to wiem tylko z opowiadań mojej koleżanki.
Musiałam się wyżalić...

katerina ja mam nadzieje ze jak mi polozna z ktora widze sie w piatek zleci mi USG na przyszly tydzien to tez bede mogla poslychac serduszka malenstwa, bo jeszcze nie mialam okazji tego doswiadczyc. Pewnie niesamowite uczucie, tak samo mile jak ogladanie ruszajacego sie maluszka na ekranie. Ehh... ci lekarze, co sie z nimi dzieje w ogole! ale to nic, jak wam napisze ze siostrze mojego D, ktora za 2 tyg ma rodzic kazali przyjsc na komisje lekarska, czy aby na pewno jest w takim stanie ze nie moze pracowac? wy to uwazacie za cos normalnego? kobita ledwo co sie rusza, nie spi juz w ogole po nocach bo juz jest tak blisko, a ci ja uwazaja jakby symulowala jakas chorobe, jakby sobie wymyslila ze jest ciezarna i wypychala sobie brzuch poduchami. Zal mi tych niektorych ludzi.

katerina ja mam nadzieje ze jak mi polozna z ktora widze sie w piatek zleci mi USG na przyszly tydzien to tez bede mogla poslychac serduszka malenstwa, bo jeszcze nie mialam okazji tego doswiadczyc. Pewnie niesamowite uczucie, tak samo mile jak ogladanie ruszajacego sie maluszka na ekranie. Ehh... ci lekarze, co sie z nimi dzieje w ogole! ale to nic, jak wam napisze ze siostrze mojego D, ktora za 2 tyg ma rodzic kazali przyjsc na komisje lekarska, czy aby na pewno jest w takim stanie ze nie moze pracowac? wy to uwazacie za cos normalnego? kobita ledwo co sie rusza, nie spi juz w ogole po nocach bo juz jest tak blisko, a ci ja uwazaja jakby symulowala jakas chorobe, jakby sobie wymyslila ze jest ciezarna i wypychala sobie brzuch poduchami. Zal mi tych niektorych ludzi.

Takie mamy durne przepisy. Mają prawo wezwać każdego, kto jest na zwolnieniu. Bo to nie jest zwolnienie z powodu ciąży, tylko: Choroba w trakcie ciąży. Teoretycznie ciąża to nie choroba i można pracować do samiutkiego końca. Ale w wypadku komisji dziewczyny w ciąży zwykle jest pozytywna, nikt nie będzie w takim wypadku robił problemów.

No...wrocilam ze szpitala (ale napisalyscie w tym czasie), mam infekcje drog moczowych i stad ten bol brzucha. To podobno czeste w ciazy, dostalam lekki antybiotyk, mam nadzieje ze szybko przejdzie to cholerstwo...
Ale przy okazji zobaczylam znowu jak Malenstwo przebiera nozkami, ach co za slodkosci!

Margerita, fajnie Cie znow "widziec" i ze u Wisienki wszystko gra tez super!

Emka, mojego faceta szwagierka tez jest w ciazy, i ona te wszystkie embutidos po prostu zamraza i potem normalnie je (z tym ze nie wiem czy jamon serrano tez...) mowi ze to zabija wszystkie zarazy.

Lece wziac antybiotyk i do lozia!

Kkasiulka ja akurat tu o hiszpanii pisalam, ale w polsce jest dokladnie to samo. Jakis bezsens, rozumiem ze wzywaja osobe ktora jest zalozmy w 4 miesiacu i dlugo na zwolnieniu, ale zeby targac dziewczyne ktora za 2 tyg rodzi? niech nie przesadzaja!

hanami ja cale zycie lapalam wszystkie infekcje, niektore z nich cofaly mi sie nawet do nerek wywolujac silne zapalenie, tez bylam na antybiotykach, to bylo jakis rok temu. Jak na razie, odpukac, omijaja mnie troszke te swinstwa, ale wiem ze sie przed tym nie uchowam. W pozniejszym czasie i mnie dopadnie. Glowa do gory i zdrowiej.|
Co do jamon to dzieki, jak mi wyjdzie pozytywny wynik to tez moze bede mrozic wczesniej na wszelki wypadek. Takiego mam smaka ze sie oprzec nie moge :-D

Ostatnia edycja:
Wydrussia, to wynik w normie, oczywiście jeśli CRL jest pomiędzy 4,5 a 8. Poza tym to się pytaj zawsze tego, kto Ci badanie robi, przecież on wie najlepiej, no i w sumie od tego jest :)

reklama
Do góry