reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Udalo mi sie ja nakarmic, a teraz zasypia w lozeczku, jaka ulga... Nawet sobie slodko postekuje ;-) Zaraz z rana marsz do apteki po kropelki na katar, masc majerankowa i masc rozgrzewajaca. Ten zestaw zwykle dzialal.

Myslalam ze bedzie plakala przy fridzie a ona sie zasmiewala jak na mnie patrzyla ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Corin!
Współczuję nocnych przeżyć - własnie w takich przypadkach przydaje się monitor oddechu..... Mateusz też z rańca miał zatkany nos, ale to raczej przez to, że w sypialni jest duszno, bo w nocy chłodno i okna są tylko lekko uchylone - psiknęłam fridę i nos drożny - Mateusz za to psikacza nie lubi....

A wogóle chciałam własnego syna pochwalić dziś budził się tylko 2 razy od 20 do 1 a potem do 4 :) oby mu już tak zostało.... a i wogóle od dwóch dni jest niewiarygodnie pogodny - gada, śmieje się i kwęka tylko jak jest głodny, albo mu coś nie pasuje..... no i chyba przewód pokarmowy dorasta, bo coraz więcej jem (już nawet surowe marchewki i ogórki, a wczoraj gotowana kukurydza) a skutków ubocznych brak.... chyba, że to biogaja tak działa (swoją drogą drogie cholerstwo - prwie 40 zł a starcza na niecałe 3 tyg....)

a i siebie musze pochwalić - wczoraj Mama poszła z Mateuszem na spacer, a ja poszłam pobiegać - nawet nie mam takiej tragicznej tej kondycji.... :) ale było bosko!!!! chyba wolę to niż basen....

Dziewczyny co podajecie maluszkom na katar. Poslalam rano meza do apteki po zelazny zestaw i widze ze wszystko od 3 albo 7 mies dopiero (tego nie pamietalam :-( )

Z mala lepiej w sensie ze nie dusi sie. Spala do teraz, odessalam jej znow nosek i teraz gada do zabawek na lezaczku, nawet zjadla bez problemu. Tylko kicha bidulka bardzo.

witam

balkan
ja też ja też chcę ") uważaj bo jak się rozkręcę przybiegnę do ciebie wa-wy :-Da tymczasem kawa:-D
corin kochana nie zazdroszczę oby to nie katar . a może byś była spokojna i mogła chociaż się położyć wstaw łóżeczko do waszej sypialni albo kup monitor oddechu - zdrówka dla was

corin znalazłam takie coś Najlepsze sposoby na katar u niemowlęcia Rodzina - Niemowlę - Niemowlę - Rodzina - Polki - Kobieta - O pielęgnacji noworodków i niemowląt, rozwoju, zdrowiu, karmieniu piersią

Ostatnia edycja:
Lozeczko nam sie do sypialni nie zmiesci, mamy ja niewiele wieksza od naszego lozka ;-) ale ja spie z ewa w pokoju, M. wstawil mi tam lozko i spie z mala od poczatku. Wysmarowalam jej pod noskiem mascia majerankowa, mam nadzieje ze nie zaszkodzi.

Corin, jeżeli teraz tylko kicha, a nie ma kataru, to znalazłam coś takiego:
Częste kichanie u maluchów nie koniecznie musi być objawem infekcji, ani tego, że jest im zimno. Jest to zazwyczaj zwykłe oczyszczanie noska z kurzu i pyłków. Jeżeli więc dziecko ubrane jest odpowiednio nie martwmy się, że kicha z zimna, a infekcję i chorobę można bardzo łatwo rozpoznać, gdyż właśnie wtedy z noska leci ropnista lub wodna wydzielina, ma również problemy ze ssaniem i oddychaniem.

Mateusz często kicha, ale bez zadnej wydzieliny, wiec, jak Ewa nie ma już kataru to może nie faszeruj Jej lekami....

Madzia, zapraszam serdecznie - mam fajny lasek do biegania po drugiej stronie ulicy.... a mojej Mamie zawsze drugie dziecko można podrzucić.... :)

reklama
Do góry