reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

sestina ja mam teraz z aventu. probowalas wysmarowac smoka twoim mlekiem. ja tak zrobilam i zassal i przy chicco i przy avent (rozne ksztalty) ale nie wiem czy to to, czy poprostu moj synus polubil smoka.

miczka najlepszego dla szymusia. ale ten czas leci

chyba nas dopadly kolki. maly jakis nie spokojny. by spal tylko w pozycji pionowej, a jak go poloze to sie prezy,steka i puszcza baki i sie wybudza.

reklama
Witam, u nas noc ok ale nad ranem maly strasznie marudzil, byl rozpalony zmierzylam temperature mial 37,5 teraz bez zmian spadla raz na 37,3 mojego pogonilam do apteki po syrop(ale sa od 3 mies) bo mam tylko czopki a srednio sobie radze za zalozeniem:zawstydzona/y:oby obylo sie bez lekarza bo w aptece juz majatek wydalam jak nie kolka to trawienie i jeszcze to:wściekła/y:
Dzis 3 dzien jak maly nie robil kupy strasznie sie napinal i marudzil ze 2 godz i zalaozylam pol czopka od razu pomoglo, czopek wylecial razem z kupa caly pampers a po kilku minutach drugi az plecy mial brudne.
Madzia ja mam wielki brzuch w spodnie sparze ciazy wchodze ale brzuch jak w ciazy moj mi powiedzial ze jak w 5 mies:zawstydzona/y:
Sestina my mamy nuka ale maly od razu zalapal, teraz bez smoka zyc nie moze:tak:
Miczka gratulacje, jak ten czas leci:-)
Dodi a moj nie chce ssac na lezaco musze trzymac na rekach:-(

Anula ja też ostatnio się troszkę wystraszyłam jak zmierzyłam małej temperaturę i było 37,3 a że następnego dnia byłam u lekarza to od razu o to zapytałam. I powiedział, że 37 to absolutnie norma a te kilka kresek zawsze idzie w górę po jedzeniu, po krzyku, może być po spacerze jak jest ciepło. 37,5 to stan podgorączkowy, a gorączka dopiero od 38 i dopiero wtedy mówił żeby coś dziecku podawać na gorączkę. Więc myślę, że nie masz się czym przejmować. Zresztą w kilku miejscach później znalazłam taką samą informację. No i kwestia gdzie temperaturę mierzysz. Bo to co pisałam dotyczy temperatury pod pachą, a jak w odbycie to lekarz mówił, że odejmuje się 0,5 od zmierzonej temperatury bo tam zawsze jest wyższa... A jeżeli chodzi o środki na temperaturę to lekarz móił, że są od skończenia 3 miesiąca bo nikt tego nie bada więc tak piszą ale jak jest wysoka temperatura to spokojnie podawać.

A przy okazji temperatury to ja kupiłam niby dobry termometr do czołą i ucha i kicha na maksa. Mała ma 37 a on niezależnie od niczego pokazuje na czole 36,3 a w uchu to jeszcze mniej i za każdym razem inaczej... kicha:(

hej mamuski!!

błam dzis rano u lekarza, dostałam antybiotyk i od rana leze jak zdechlak. niunia jest od rana u mojej mamy, wiec sie porzadnie wyspalam, a wiadomo jak czlowiek chory to nie do zycia, ale tak juz za nia tesknie ze pewnie za chwile sie ubiore, siup w auto i pojade:) lekarz kazał kupic maski na rwarz wiec od dzis chodzimy po domu w maseczkach co by zmniejszyc ryzyko zarazenia Rózi. u nas noc standardowo - pobudka, co 2,3 godz. na jedzonko a od 4 rano zero snu - i tak juz od kilku dni. A w dzien no cóz...spanie po 5,10 min. i tyle...nie ma czym sie chwalic.

madzia, konwalianka super, ze chrzcinu udane!!!
sunset duzo siły kochana w walce z kolkami!!
dodi co z wózkiem? udało sie naprawic?
corin gratki wielkie, jeszcze chwile a chudy szczupak bedziesz:)

co do smoków, to moja uwielbiam wszystkie, o kazdym ksztalcie i kazdej firmy:)

miłego dnia!!

witajcie, my już po usg - bioderka w porządku, za 6 tygodni kontrola.. lekarz pokazał jak nosić malucha i jak najbardziej można chustować..
Madzia, nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że mam już to za sobą.. dopiero ogarnęłam dom..masakra..
sesti, ja używam smoczek NUK-a, dodatkowo raz dziennie mały pije 100ml herbatki koperkowej z smoczka tt - jakoś mu idzie.. ja miałam przepisany terdyferon po szpitalu, ale nie biorę teraz i nie wiem czy poprawa jego brzuszka wynika też z zaprzestania jego brania czy nie..
Anula, mój mały standardową temp. ma 37.5 zresztą dzieci mają nieco wyższą niż dorośli..
maqnio, dużo zdrówka!

Maqnio wracaj szybciutko do zdrowia kochana!

konwalianka super, że wszystko w porządku z bioderkami. To jak lekarz kazał nosić malucha?

My po spacerku ale taka zdradliwa ta pogoda teraz. Słońce wyjdzie to gorąco, zajdzie to chłodno. Czuć jesienią.
Mały jak zwykle wieczorem marudny. Zjadł i dalej marudzi. Jedynie na rękach się uspokaja, cholercia... nie mam pomysłu jak go uspokoić inaczej.

Dzieki dziewczyny za rady.
Basieniak mierzylam pod pacha teraz ma 37,6 ciagle spi i nie chce jesc a gdy wstanie marudzi, to juz nie wiem jak tak bedzie nie isc jutro do lekarza?a i nie mierzylam po jedzeniu,spaniu czy spacerze dzis nawet nie wychodzilismy a nie krzyczal czy plakal, jest nie do zycia
Konwalianaka super z bioderkami ok, my bylismy prawie mies temu a u nas kontrol po 12 tyg. Moj zawsze ma nizsza
Maqnio &&&& oby szybko przeszlo
Dodi mam nadzieje ze uda sie naprawic bo szkoda pieniedzy:-(

Anula no nie wiem co ci doradzić bo też nie mam doświadczenia i dlatego lekarza pytałam tak przy okazji. A i chyba wieczorem może być wyższa. No mi mówił żeby dopiero przy 38 coś podawać na gorączkę więc może na razie poobserwuj albo dla spokoju zadzwoń jutro do przychodni może pielęgniarka coś doradzi.

reklama
konwalianka ja obserwuje od dwóch tyg ze na drugi dzien po tardyferonie cos z brzuszkiem jest na bank ( poa ztym nie ma zadnych kolkowych problemów). Testowałam co jakies 3 dni. I stwierdziłam ze juz nie bede brała. Przestawie sie na szpinak;)

Do góry