reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ale mam nerwa!! stelaz od wozka mi sie rozwalil, tzn jakas rurka chyba pękła w miejscu gdzie jest takie plastik w środku.. i cały stelaz jest krzywy!! no normalnie wrzeszczec mi sie chce, ja tu chce z małą na spacer wychodzic a tu takie cos!! to hcyba od tego ciągniecia go po schodach, ale w sumie nie mam ich duzo, bo mieszkam na parterze.. teraz nie wiem co zrobic z tym

reklama
aleksandra ja to wiem ze wiecznie wymyslaja cos nowego ale dlaczego mamy rezygnowac ze starych nawyków , kiedys były dobre a teraz raptownie sa złe , ja sobie nie wyobrazam kapac dziecka w takie upały raz na tydzien , przeciez dzieci poca sie tak samo jak my dorosli , jak my bysmy prysznica nie wqzieli to za 2 dni smierdzieli bysmy strasznie

Wiem ze trzeba niby maluszki przecierac jakimis myjkami i płynami ale czy nie lepiej je dac do wanienki i opluskac woda zwłaszcza w takie upały
Ja Osobiscie po sobie zauwazyłam ze im bardziej człowiek piesci sie z dzieckiem chodzi mi o sprawy kosmetyczne tym bardziej mu szkodzi , ja stosuje od poczatku proszku do prania takiego jak my wszyscy uzywamy nie mam zadnego innego dla małej , kapie ja w kranuwie i uzywam zwykłego mydełka bambino tak jak i oliwki , jak do tej pory odpukac moja mała nie miała zadnego ucvzulenia zadnych chrostek jest gładziutka i czysciutka skórka , moze to wyjatek ale tak jest

dodi jak masz wózek na gwarancji to wal do nich jak w dym zeby naprawili

Hej:-)
Wczoraj mieliśmy bardzo pracowity dzień, ale jest efekt:-) Kuchnia gotowa! No i mam już piekarnik:-) Zrobię ten pyszny jabłecznik:-) Dziś zaszczepiliśmy Stasia na pneumokoki. Płakał okropnie. I mi się chciało. Na szczęście to już za nami. Czy Wasze maluszki dobrze zniosły to szczepienie?
Waży 6250. Lekarce nie podobało się to, że nie chce podnosić główki. Faktycznie, podnosił jak tylko się urodził, a teraz przekłada z boku na bok, ale podnosić nie chce:-( Za to z plecków turla się na oba boki jak szalony:-) No i odwrotnie oczywiście też.
Od niedawna przestał zaciskać piąstki. A jak to jest u Waszych maluszków? Wcześniej zawsze miał zaciśnięte, a tak od tygodnia często ma otwarte. Pięknie gada: "Audi":-) I jak u dodi przy smoku: "Ejo, ejo"
dodi no to Ci współczuję. Tym bardziej, że sama teraz jesteś. Ja wczoraj znosiłam wózek ze Stasiem z 2 piętra, ale już sama nie dałam rady wnieść.
marzenka alexandra ja bym chyba też nie mogła nie wykąpać Stasia w taki upał, zaraz robią się potówki...
Mam okropny stres przed 2 września, bo będę wozić maluchy samochodem - Łukaszka do zerówki. Pisałam Wam, że się martwię, że Staś będzie tyłem do mnie, a w dodatku ja początkującym kierowcą jestem. Zakupiłam już lusterko do obserwacji małego, ale jakoś i tak stres jest. Jak przed maturą normalnie;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie. U nas skwar i patelnia. Byłam z Milcią pod prysznicem, bardzo jej się podobało i nie bała się kiedy pryskało jej na twarz.
dodiś kurcze z tym wózkiem, szukaj na alle samego stelaza może?? Albo daj komuś do naprawy. Ja swój tez ciągam po schodach z parteru:eek:
marzenka niech się sami kapia raz na tydzień, mała spocona po upale i potówki jej się już robia mimo, ze w pampersie samym leży. Te kąpiele chociaz chłodza. Ale tylko jedna z emolientem a reszta z woda samą.
Zaczyna się u nas chmurzyc. Z jednej strony upał meczy a z drugiej to chyba lato się zegna po prostu
Magia pokaz kuchnię, plissss. Milcia już tez często ma otwarte dłonie i głowę podnosi na brzuszku ale jak ja ciągnie się za raczki to dalej nie. A szczepienie u nas w poniedziałek.

magia nie jestem pewna na 100% ale chyba mozna dac dziecko z przodu jesli sie wyłaczy poduszke. Tylko musisz sie zastanowic co jest wazniejsze... Mysle ze bedzie dobrze, jesli maly zacznie plakac zawsze mozesz zjechac na jakis parking i go uspokoic.

Wisienko mam już nawet fotki mojej kuchni, zrobiłam je specjalnie dla Ciebie:-) tylko muszę w tym moim przeprowadzkowym bałaganie znaleźć kabelek do zrzucenia fotek. Stasiowi robię komórką, ale te kuchenne mam w aparacie. Kurczę, czemu on tą głowę przestał podnosić? Jakoś zaczęłam się martwić...

reklama
Magia cwicz z nim duzo codziennie ponad 10 razy , połoz na brzuszku i podciagnij raczki tak zeby łokcie były na wysokosci ramion do przodu , tak nam wczoraj pokazała pani neurolog i rzeczywiscie widac jak mała cwiczy głowke

pokazała nam jeszcze jak mamy ja nosic po domu jak sie obudzi to zrobimy zdjecie i pokaze wam na forum , kazała tez zeby do odbicia nie dawac buzia do nas tylko w odwrotna strone trzymac do przodu na sztywno dziecko

Do góry