reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Corin moja mała już od dawna z boku na plecy się przekręca i to pomimo iż za pleckami jej coś kładę... ale i tak najpierw kładę ją na boku bo jak ulewa to raczej na początku ale i tak potem zawsze ląduje na plecach. A co ciekawsze dzisiaj już drugi raz udało jej się z pleców na bok odwrócić:D tak się spina do kupy, że azż się przewraca;)
konwalianka a ma jakiej podstawie lekarz stwierdził tą alergię? Przez krostki czy problemy trawienne?

reklama
dzień dobry

wstałam niedawno :-) Mały oczywiście od 6 nie śpi ale tatuś się nim zajął. Jak dobrze tak poleżeć w wyrku :tak:

Wieje u nas jak diabli, do tego w nocy prawie 20 stopni było na dworze, coś mi się zdaje że to przywieje jakiś grubszy bałagan :evil: oby nie
Mąż na zakupach, ja kończę śniadanie a mały patrzy na karuzele i męczy się z czkawką.
Oho, zaczyna ziewać, czas na spanie :tak:

miłego weekendu mamusie i bąbelki!

Aha, mój też przewraca się z boku na plecki i czasem się uda na odwrót. A ja z nim walczę bo jemu lepiej zasypia się na boczku - wtedy nie ma problemu co zrobić z rękami. Na plecach macha nimi bez ładu i składu i przez to nie może zasnąć. Tylko że on o tym nie wie i uparcie przewraca się na plecki :-D no to ja go siup na boczek. I taka zabawa.

Ostatnia edycja:
witam porannie (przynajmniej dla mnie) bo dla niektórych ranek pewnie już od dawana heh

merlitoczka, no ja nie wyobrażam sobie teraz karmic butlą i robic ją za kazdym razem kiedy mała płacze:) a tak to cyc na wierzch i troszkę sobie zawsze popije:) a jaka oszczędnośc hehe, hhmmm w sumie nie wiem czy oszczednośc bo jem za dwóch:-D

em_ka, no u nas tez przerózne dzwieki dochodza przy jedzeniu:)

Anula miczka iwonus to u mnie sytuacja identyczna z tym karmieniem ,i przybieraniem na wadze zaczelam sie nawet martwic ale skoro niwe ja jedyna tak mam to lzej na sercu ,dodi tylko u mnie problem ze smoczkem niechce brac ,jak juz to na spacerze jak jest zmeczona i czuje ze piersi nie ma obok ,ale wtedy jej ten smok wypada non stop nieum mie chyba dobrze go zassac ,moze by pomogla zmiana smocz mam firmy nuk ,slyszalam ze aventa sa dobre doradzcie

Teska ja Ci raczej nie doradzę bo mój to chyba wszystkie ssie :-D ale pierwszy miał z NUKa właśnie i chyba ten mu najbardziej pasuje. Ja myślę, że to każde dzieciątko ma indywidualne upodobania i musiałabyś po prostu popróbować z różnymi.

dodi ja też jem za dwóch ;) szczególnie słodkiego mi się bardzo chce hihi ale nie tyje bo wychodzi że jedno karmienie piersią jak godzina aerobiku ;)

teśka a firmy Tommie Tippee próbowałaś-ponoć są świetne

Hej :-)

Ciasto zrobiłam wczoraj rano - dziś nie ma po nim śladu. Jest pyszne!! Tylko ja dałam 2łyżeczki proszku, a na wierzch posypałam płatki owsiane i dałam łyżkę miodu - tak po całości. Pyszności!!!!!!!!!

Milenka śpi, ale ja mam w domu klimatyzację, więc jest super, ale na dwór nie wychodzimy, dopiero ok 18, gorąco to za mało powiedziane. Na kąpanie jak klimę wyłączam, to mała chce oszaleć z gorąca......

em_ka - daj znać co powie lekarz, bo to juz dziwne, żeby tyle czasu mała się męczyła.....

Co do smoczków - moja każdy ciągnie, bez różnicy ;-) Mamy NUKa i Avent. Oba jej pasują, taki smoczkowy typ. A każde dziecko wybiera sobie taki, jaki mu pasuje.......kwestia prób :-)

Miłego dnia, nie rozpuśćcie się mamuśki ;-)

Kkasiulka cieszę się że smakowało. Prawdę mówiąc nie wiem po co w ogóle jest proszek bo przecież tam nie ma co rosnąć. W niektórych wersjach tego przepisu chyba nie ma go wcale. A miód to dla nas chyba nie bardzo? chociaż w takiej ilości to może nie zaszkodzi.

Witajcie mamuski kochane i szkrabki

My bylismy wczoraj z Klaudia u neurologa mielismy szybkie biegi bo pani o 11,30 zadzwoniła ze od rana znowu maja umowe podpisana z funduszem i moge przyjsc na wizyte no to my w te pendy i wio do przyczodni a to kawał drogi to jak wpadlismy do przychodni to lało sie z nas ciurkiem bo taki upał ze szok
Malutka zdrowiutka jak rydz , ale troszke cwaniara spi za duzo na prawym boku i pani dała nas na darmowe rechabilitacje z masazem na 7 takich rechabilitacji , zgode na szczepienie dała tak ze spokojnie mozna malutka szczepic , pokazała nam jak ja mamy nosic i jak dawac do odbicia

Wisienko ty pisałas wczoraj ze malutka 2 razy w dzien kapałas a u mnie była kolezanka i jej córka mieszka w niemczech , urodziła tam dziecko to tam nie kaza tak czesto kapac dzieci tylko raz na tydzien no byłam w wielkim szoku , to ze niemcy sa brudasami to juz sie na własnej skórze przekonałam jak tam u nich pracowałam ale to inna historia

reklama
Marzenko - to nie tylko pogląd Niemców - w większości krajów zachodnich sugerują, żeby nie kąpać dziecko codziennie. Tak jest u mnie i bodajże u moich kolezanek w UK, Francji, Belgii, Holandii... Ja w prawdzie kąpię małego codziennie ale tylko dlatego, że uwielbia się kąpać i przez to, że ma tak długie włosy, że już po 2 dnia wyglądają na przetłuszczone (myślę, że to od pocenia się w nocy). Myślę, że w Pl też niedługo wprowadzą taki pogląd - wiele rzeczy które tu usłyszałam 4-5 lat temu (i wydawalo mi się to nienormalne) teraz jest też zalecane w Pl.

Do góry