reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mimi ja też myślę, że jeszcze jej się odmieni zwłaszcza jeśli tak jak piszesz do tej pory szalała na jego punkcie. A teraz szaleją jej hormony. Nawet jeśli zabraliby jej dziecko od razu po porodzie to nie sądzę żeby mogła przejść tak ot do "życia normalnie" jak mówi.

reklama
Miczka też tak uważam,wszystkie jesteśmy matkami i wiemy jak silna jest więź między nami a dziećmi,tego nie da się zapomnieć,odciąć itp.Ech może wszystko dobrze się skończy.

hej dziewczyny, melduję się po podróży.. mały przespał pół drogi, obudził się na karmienie, ale później kolka go zaczęła męczyć, więc jeszcze dwie dodatkowe przerwy były.. gdyby nie to, pewnie dwa karmienia i byśmy dojechali.. i tak nie było źle..

za to noc.. hmm..nie było nocy..budził się co dwie godziny, po czym po jedzeniu nie poszedł od razu spać..no i nie wiem co się dzieje..mocno mu się ulewa..mimo odbicia sie i to kilka razy..może za dużo jednak je..sama już nie wiem..

psota kto CI powiedział ze 1500g to za dużo? w szpitalu małego oglądało 12 roznych lekaży, od porodu przybrał ponad 2kg i nikt nie powiedział, że mam mu ograniczać pokarm..mało tego, jak sama wspomniałam, ze wydłuzam mu przerwy miedzy karmieniami, to mój lekarz prowadzący powiedziała, ze to za wcześnie na ograniczenia.. dopiero po 3 m-cu można coś takiego robić!

u mnie na kolkę działa suszarka, tak jak której tu z was :)

mój mały już dawno ogląda się za mamą i potrafi już nawet przytrzymać sobie smoczek i włożyć i wyjąć z buźki (sam się przy tym denerwuje, jak go nie ma w buzi a w rączce) i najlepsze.. codziennie budzi mamę uśmiechem.. ach.. jak ja uwielbiam te jego świadome uśmiechy..

mimi, ale ten czas po porodzie dot. tez odstapienia od umowy adopcyjnej. Prawo bierze pod uwage depresje poporodowa, wahania hormonalne itp i nawet jesli podpisala te papiery to w razie zmiany decyzji bez zadnych konsekwencji bedzie mogla zatrzymac dziecko, tylko jest to obwarowane czasem, nie pamietam ile tygodni.

Widzę, że związek Krzysia i Ewci już przypieczętowany :-) No tylko mam nadzieję Corin, ze zamieszkają na Pomorzu :-)
Psotka mi coraz bardziej podobają się powroty do starych metod. Reklamowany Octanisept wlasciwie pielęgnował Krzysiowi pępek, a nie go wysuszał. W końcu wczoraj się wkurzyłam, wzięłam spirytus i dziś pępka nie ma ;-) Sunset ty pewnie jedyna z pępkiem zostałaś.Skorzystaj, tylko rozcieńcz troszkę , żeby był 75 %
Anulka zawsze jest szansa ,że chłop dorośnie. Ale ileTy wytrzymasz?
Konwalianka myślę, że prawidłowy przyrost wagi jest zależny od tego czy karmisz piersią czy mm
Marzenko super ten twój Misiek
Ja nie szczepię na rotawirusy, może jestem wyrodna matka, ale nie lubię jak ktoś ze mnie robi frajera... a szczepionka skojarzona kosztuje 120 złotych. Dostałam receptę i mogłam kupić gdzie chcę :-)
Mimi a może to najlepsze dla dziecka? Wiesz ile rodzin czeka na takiego maluszka? Dla niej to za kilka lat, może kilkanaście będzie olbrzymi ból. ten czas to 6 tygodni, chyba, że włożysz do okna życia. Tam kiedyś był krótszy

Ostatnia edycja:
Wiem mailuj,ze jest wiele rodzin,które czekają na dziecko,tylko bulwersuje mnie fakt jak mozna od tak podjąć decyzję o oddaniu istotki ktorą się nosi 9 miesięcy pod sercem bo chce się normalne,spokojne zycie,chce się uczyć i pracować a nie niańczyć bachora bez ojca tak mi napisała.Cóż niektóre dziewczyny nie myslą o konsekwencjach sexu a jedynie o przyjemności. MOże to i racja jak mawiała moja babcia ,że do posiadania dziecka trzeba dorosnąć,jedni dorastają w wieku lat 20,inni 40.

Mailuj, ja jestem za :-) My będziemy przyjezdzac do nich (i do was latem) a wy i Młodzi do nas zimą ;-) Tym to sposobem lato nad morzem a zima w górach :-D

Mimi, to są trudne decyzje, ale niestety ludzie i takie podejmują. Jeśli zdania nie zmieni, to odda kruszynkę. Ja też bym nie potrafiła, ale są kobiety które ciążę i macieżyństwo traktują jak zło największe. I powiem ci że w takim przypadku chyba lepiej żeby maluszek trafił do kochających go ludzi, niż rósł przy matce która na każdym kroku by mu wypominała że przez niego to nie ma odpowiedniego wykształcenia, żle jej w zyciu itp.

Apropo kochających rodziców. Mój tatuś, który mieszka najblizej z całej rodziny, jeszcze się nie pofatygować, nie wysłał smsa, wogóle ma w d.... że jego córka ma dziecko. Jego żona i jego pasierbica przysłały mi list z body, skarpetkami i życzeniami dla Ewci. Poprostu ręce mi opadły.

Mailuj moze wytrzymam ale pojade do radzicow bo juz chyba lepsze patrzenie ojca spod byka i nieodzywanie sie niz to, tam mama by mi pomogla
Mimi moze zmieni zdanie a jesli nie to wiele par czeka na takiego maluszka ktorzy zapewnia mu kochajacy dom
Konwalianka mojemu tez sie ulewa nawet po odbiciu podobno poki przybiera na wadze jest ok, widocznie taki typ;-)
Wrocilismy od lekarza mam diete w sumie wczesniej tez taka mialam tylko biszkopty odpadaja, maly ma problemy z trawieniem dostalismy bio-gaje,dicoflor i nadal podawac delicol, we wtorek mamy kontrol. Teraz strasznie plakal uspilam go po godz.
A i wazy 4300 prztyl 800g przez mies.

Konwalianko, pediatra mi tak powiedział... Mojemu synkowi tez sie bardzo ulewa, lekarz zapisał mu na to debridat, mam mu dawać 1 mililitr trzy razy dziennie.

Mailuj, ja tez zaczynam przekonywać sie do tych starych sposobów naszych babc i mam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry