reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej mamuski..

My dzisiaj bylismy u lekarza na wizycie po 4 tyg:)
I uwaga uwaga, moja "kruszyna" wazy juz 4700g!!! czyli od wagi urodzeniowej przytyla 800g, a od wyjściowej ze szpitala aż 1200g!! nieźle, a ja myślałam że ona sie z piersi nie najada haha

reklama
maqnio no to super ;-)ciesze sie bardzo
em ka gratuluję ciociu...:) fajnie że macie z siostrą dzieciaczki w podobnym wieku na bieżąco możecie się radzić to jeszcze do kompletu czekacie na dzidzię od brata ? tak?
.
MAdziu dokladnie, swietnie sie mamy bo non stop gadamy o dzieciaczkach i daje jej rady bo w koncu to jestem do przodu o 3 tyg :-D i masz swietna pamiec, tak tak moj brat tez bedzie mial dzidka ale na poczatku przyszego roku :-)
Emka, nie mam czarno-bialej bluzki, ale chyba mialam taka tunike w bialo-granatowe paski... Moze to to? Ale zauwazylam ze Ewa zaczyna juz wodzic za mna wzrokiem :-) a dzis zapatrzyla sie na lampe, byla jak zahipnotyzowana ;-)
Corin wszystko co jest czarnopodobne + biale w kropki badz w paski przyciaga uwage maluchow. Nie wiem czy slyszalas ze zaczeli produkowac rzeczy czarno biale dla maluszkow , ubranka, karuzelki i zabawki, bo wlasnie te kolory ich na poczatku najbardziej interesuja jak na zlosc my kupujemy wszystko w kolorach teczy :-D

dodis napisalas to samo co ja, moja mala przez 2 tyg przybrala 750 g i ma juz ponad 4 kg a ja myslalam ze jak ona je co 30 min albo co godzine to ze sie nie najada albo ze moj pokarm jest malo wartosciowy i dlatego tyle potrzebuje :-D

Dziewczyny mam pytanie,.. jest poprawnie ze dzieciaczki miesieczne chowane na cycu robia raz dziennie kupe i to taka jak pure a nie rzadka? moja od jakiegos tygodnia zaczela robic wlasnie taka kupke (i wlasnie tylko raz dziennie a czasami sie przeciaga na 2 dni), a jem warzywa i owoce, nawet lekarz mi na gazy przepisal takie ampulki zawierajace koper wloski+rumianek+melisa wiec tez powinny pomagac na trawienie, a jakos jej trudno ta kupke dalej zrobic :/

Ostatnia edycja:
witam
brawo, brawo cycowe mamusie niech dzieciaczki rosną :tak:
em ka dlatego chciałam siostrę a nie brata :-p
wisienko odpoczywajcie a mała jak główkę targa szok. mój trzyma fakt ale nie tak wysoko .:szok::-D
teraz jesteśmy na sesji uspokajającej z okapem:-Di na co kupować karuzele i inne pierdoły
corin nosidło super bardzo mi się podoba ... chyba też się zdecyduję :tak:
no i nocka po szczepieniu minęłam nam w miarę spokojnie : mały zasnął o 20:00 potem przypomniał sobie że nie dojadł i wstał o 22:00 i o 2:00 a potem o 6:00 wiec wyspani jesteśmy . teraz na sesji stęka chyba produkuje do pieluchy grubszy temat :-D
wstał już ktoś???

witajcie..
a my znowu nie wyspani :( chyba małemu nie słuzy zmiana miejsca, bo znowu co 2h się budził..dobrze, że do 2 Paweł się nim zajmował a od 2 ja.. no i od 5 jak zwykle mały "produkował" kupę, wiec i płaczki i stęki były i jeden pampers nie wystarczył:)do tego kupa pod pachy.. do tego suszarka w ruch i masowanie brzucha..mnie się wydaje, ze on nie ma typowych kolek i zamiast sab simlex powinien łykać no-spę rozkurczowo, bo to przy kupach najwięcej płacze..

mały już ubrany i niedługo jedzie odwiedzić pra babcię:-) tutaj zapowiada sie piękny, słoneczny dzionek..

emka, na sali byłam z takim Wojtusiem, też karmionym piersią i on kupy robił codziennie jedna lub co dwa dni, i to też było prawidłowo.. mój mały nadal robi ich kilka/kilkanaście i są dość wodniste, ale już śluzu w nich nie ma.. chyba faktycznie biszkopty szkodziły..

miłego dnia

Ostatnia edycja:
witajcie mamuśki

W końcu wygrzebaliśmy się z wyra na dół... a wstałam o 8 żeby nie było. Zdążyłam wstawić pranie, potem mały obsiurał i obkupkał się po same pachy, nawet becik byl mokry. No to przebieranie i zmiana wszystkiego, potem jedzenie przez godzinę i mamy chwała Bogu 11 :-D a ja nadal bez śniadania i w powijakach. Całe szczęście, że teraz zasnął może zdążę coś zrobić w domu. A mam sporo do roboty bo jutro spodziewamy się gości.

Marzenka wow, takie nocki to jak marzenie :tak:

Emka mój Szymek robi kupki co 2-3 dni. Niby wszyscy których pytałam mówili, że może tak być ale przy najbliższej wizycie zapytam o to jeszcze raz.

Konwalianka pewnie maluszek potrzebuje czasu żeby przyzwyczaić się do nowego miejsca.

No, to do roboty... ;-)

ja dziś również pobudka o 5 rano, a noc już tradycyjnie 24, 3, 5..... od piątej cyc i zbabwa.... :) na szczęscie część zabawy samotnie więc zdązyłam zjeść śniadanie i się ubrać.... a potem sen przerywany od czasu do czasu, a w tym międzyczasie zdążyłam posprzątać i po sprzątaniu się wykąpać... :) a Mateusz nadal śpi.... :) jak sie obudzi to idzeimy na spacer, bo wbrew zapowiedziom w Warszawie piękne słońce!

Wczoraj byliśmy u lekarza - w ciągu 5 tyg Mateusz przybrał prawie 1,5 kg i waży prawie 4,5 kg! Dobrze, że robię ćwiczenia na bicepsy i tricepsy, bo niedługo będę miała problem z dźwiganiem.... :) i wogóle zdrowy jest.... P. Doktor powiedziała, żebym powoli zaczęła wracać do nabiału....

Czy jest u nas jakieś dziecko, co na cycku przesypia więcej niż 4 - 5 godz? Bo jak patrzę na maraton senny Marzeny Klaudusi to we mnie zazdrość wzbiera......

Czy ktoś wie, co słychać u Kociatki?

reklama
balkan u nas po 2 dniach strasznego męczenia się z kupką i bąkami i mnóstwem nerwów i krzyków wczoraj mała się w końcu trochę uspokoiła, i o dziwo jak zjadła o 19:50, tak obudziła się dopiero o 2:50. Piersi mi chciały eksplodować ale pospałam:D Tyle, że jak się o tej 19:50 przysiadła do jedzenia to całą godzinę jadła... no i wtedy troszkę pomarudziła, i spała do 6:30, a potem obudziłąm się o 9:30 i wchodzę do jej pokoju, a ona grzecznie leży sobie w łóżeczku z otwartymi oczkami i wpatruje się w swój biało-czerwony ochraniacz. Moje kochane spokojne dziecko wróciło... Tak, że jest na cycku i pierwsze drzemka w nocy prawie zawsze jest dluzsza niż 4 godz. No i w dzień też ciągle po jedzeniu trochę się bawimy, zagadujemy, zmieniamy pieluchę, potem jeszcze trochę grzecznie leży na brzuszku i w końcu usypia i też potrafi ponad 3 godz. przerwy mieć.

No i myślę, że te ostatnie kilka dni męczarni to było po tym jak zjadłąm coś co miało w sobie trochę mleka... ale pewności nie mam.

No i nasza mała też już 4300 waży i zaczynam to odczuwać;)

A, i balkan ostatnio przeglądałam zdjęcia maluszków i jakoś tak mi się rzuciło w oczy, że twój maluszek to chyba bardzo do ciebie podobny:)

Ostatnia edycja:
Do góry