reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Hej mamuski..

My dzisiaj bylismy u lekarza na wizycie po 4 tyg:)
I uwaga uwaga, moja "kruszyna" wazy juz 4700g!!! czyli od wagi urodzeniowej przytyla 800g, a od wyjściowej ze szpitala aż 1200g!! nieźle, a ja myślałam że ona sie z piersi nie najada haha

reklama
maqnio no to super ;-)ciesze sie bardzo
em ka gratuluję ciociu...:) fajnie że macie z siostrą dzieciaczki w podobnym wieku na bieżąco możecie się radzić to jeszcze do kompletu czekacie na dzidzię od brata ? tak?
.
MAdziu dokladnie, swietnie sie mamy bo non stop gadamy o dzieciaczkach i daje jej rady bo w koncu to jestem do przodu o 3 tyg :-D i masz swietna pamiec, tak tak moj brat tez bedzie mial dzidka ale na poczatku przyszego roku :-)
Emka, nie mam czarno-bialej bluzki, ale chyba mialam taka tunike w bialo-granatowe paski... Moze to to? Ale zauwazylam ze Ewa zaczyna juz wodzic za mna wzrokiem :-) a dzis zapatrzyla sie na lampe, byla jak zahipnotyzowana ;-)
Corin wszystko co jest czarnopodobne + biale w kropki badz w paski przyciaga uwage maluchow. Nie wiem czy slyszalas ze zaczeli produkowac rzeczy czarno biale dla maluszkow , ubranka, karuzelki i zabawki, bo wlasnie te kolory ich na poczatku najbardziej interesuja jak na zlosc my kupujemy wszystko w kolorach teczy :-D

dodis napisalas to samo co ja, moja mala przez 2 tyg przybrala 750 g i ma juz ponad 4 kg a ja myslalam ze jak ona je co 30 min albo co godzine to ze sie nie najada albo ze moj pokarm jest malo wartosciowy i dlatego tyle potrzebuje :-D

Dziewczyny mam pytanie,.. jest poprawnie ze dzieciaczki miesieczne chowane na cycu robia raz dziennie kupe i to taka jak pure a nie rzadka? moja od jakiegos tygodnia zaczela robic wlasnie taka kupke (i wlasnie tylko raz dziennie a czasami sie przeciaga na 2 dni), a jem warzywa i owoce, nawet lekarz mi na gazy przepisal takie ampulki zawierajace koper wloski+rumianek+melisa wiec tez powinny pomagac na trawienie, a jakos jej trudno ta kupke dalej zrobic :/

Ostatnia edycja:
witam
brawo, brawo cycowe mamusie niech dzieciaczki rosną :tak:
em ka dlatego chciałam siostrę a nie brata :-p
wisienko odpoczywajcie a mała jak główkę targa szok. mój trzyma fakt ale nie tak wysoko .:szok::-D
teraz jesteśmy na sesji uspokajającej z okapem:-Di na co kupować karuzele i inne pierdoły
corin nosidło super bardzo mi się podoba ... chyba też się zdecyduję :tak:
no i nocka po szczepieniu minęłam nam w miarę spokojnie : mały zasnął o 20:00 potem przypomniał sobie że nie dojadł i wstał o 22:00 i o 2:00 a potem o 6:00 wiec wyspani jesteśmy . teraz na sesji stęka chyba produkuje do pieluchy grubszy temat :-D
wstał już ktoś???

witajcie..
a my znowu nie wyspani :( chyba małemu nie słuzy zmiana miejsca, bo znowu co 2h się budził..dobrze, że do 2 Paweł się nim zajmował a od 2 ja.. no i od 5 jak zwykle mały "produkował" kupę, wiec i płaczki i stęki były i jeden pampers nie wystarczył:)do tego kupa pod pachy.. do tego suszarka w ruch i masowanie brzucha..mnie się wydaje, ze on nie ma typowych kolek i zamiast sab simlex powinien łykać no-spę rozkurczowo, bo to przy kupach najwięcej płacze..

mały już ubrany i niedługo jedzie odwiedzić pra babcię:-) tutaj zapowiada sie piękny, słoneczny dzionek..

emka, na sali byłam z takim Wojtusiem, też karmionym piersią i on kupy robił codziennie jedna lub co dwa dni, i to też było prawidłowo.. mój mały nadal robi ich kilka/kilkanaście i są dość wodniste, ale już śluzu w nich nie ma.. chyba faktycznie biszkopty szkodziły..

miłego dnia

Ostatnia edycja:
witajcie mamuśki

W końcu wygrzebaliśmy się z wyra na dół... a wstałam o 8 żeby nie było. Zdążyłam wstawić pranie, potem mały obsiurał i obkupkał się po same pachy, nawet becik byl mokry. No to przebieranie i zmiana wszystkiego, potem jedzenie przez godzinę i mamy chwała Bogu 11 :-D a ja nadal bez śniadania i w powijakach. Całe szczęście, że teraz zasnął może zdążę coś zrobić w domu. A mam sporo do roboty bo jutro spodziewamy się gości.

Marzenka wow, takie nocki to jak marzenie :tak:

Emka mój Szymek robi kupki co 2-3 dni. Niby wszyscy których pytałam mówili, że może tak być ale przy najbliższej wizycie zapytam o to jeszcze raz.

Konwalianka pewnie maluszek potrzebuje czasu żeby przyzwyczaić się do nowego miejsca.

No, to do roboty... ;-)

ja dziś również pobudka o 5 rano, a noc już tradycyjnie 24, 3, 5..... od piątej cyc i zbabwa.... :) na szczęscie część zabawy samotnie więc zdązyłam zjeść śniadanie i się ubrać.... a potem sen przerywany od czasu do czasu, a w tym międzyczasie zdążyłam posprzątać i po sprzątaniu się wykąpać... :) a Mateusz nadal śpi.... :) jak sie obudzi to idzeimy na spacer, bo wbrew zapowiedziom w Warszawie piękne słońce!

Wczoraj byliśmy u lekarza - w ciągu 5 tyg Mateusz przybrał prawie 1,5 kg i waży prawie 4,5 kg! Dobrze, że robię ćwiczenia na bicepsy i tricepsy, bo niedługo będę miała problem z dźwiganiem.... :) i wogóle zdrowy jest.... P. Doktor powiedziała, żebym powoli zaczęła wracać do nabiału....

Czy jest u nas jakieś dziecko, co na cycku przesypia więcej niż 4 - 5 godz? Bo jak patrzę na maraton senny Marzeny Klaudusi to we mnie zazdrość wzbiera......

Czy ktoś wie, co słychać u Kociatki?

reklama
balkan u nas po 2 dniach strasznego męczenia się z kupką i bąkami i mnóstwem nerwów i krzyków wczoraj mała się w końcu trochę uspokoiła, i o dziwo jak zjadła o 19:50, tak obudziła się dopiero o 2:50. Piersi mi chciały eksplodować ale pospałam:D Tyle, że jak się o tej 19:50 przysiadła do jedzenia to całą godzinę jadła... no i wtedy troszkę pomarudziła, i spała do 6:30, a potem obudziłąm się o 9:30 i wchodzę do jej pokoju, a ona grzecznie leży sobie w łóżeczku z otwartymi oczkami i wpatruje się w swój biało-czerwony ochraniacz. Moje kochane spokojne dziecko wróciło... Tak, że jest na cycku i pierwsze drzemka w nocy prawie zawsze jest dluzsza niż 4 godz. No i w dzień też ciągle po jedzeniu trochę się bawimy, zagadujemy, zmieniamy pieluchę, potem jeszcze trochę grzecznie leży na brzuszku i w końcu usypia i też potrafi ponad 3 godz. przerwy mieć.

No i myślę, że te ostatnie kilka dni męczarni to było po tym jak zjadłąm coś co miało w sobie trochę mleka... ale pewności nie mam.

No i nasza mała też już 4300 waży i zaczynam to odczuwać;)

A, i balkan ostatnio przeglądałam zdjęcia maluszków i jakoś tak mi się rzuciło w oczy, że twój maluszek to chyba bardzo do ciebie podobny:)

Ostatnia edycja:
Do góry