reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

psotka ja o tym słyszałam jak miałam córki starsze jak były malutkie to ten specyfik juz był i sobie mamuski chwaliły na szczescie zadna z moich córek nie miała kolek i nie potrzebowałam tego kupowac ale np moja bratowa to kupowała i do mleka dodawała i miała swiety spokój , jak sprubujesz to sie nie dowiesz czy ma to jakies działanie

reklama
MADZIA u nas zakupy ja chyba ze sa male i tylko postawowe rzeczy bo inaczej wkurza sie ze nie wie co gdzie jest i dzowni x razy podaczas jednych zakupow albo czegos nie kupuje...
Psota moj tez mial i tesciowa mowila ze tez ten proszek dawala ale nie wie czy teraz jest dostepny
Aneta widze ze tez nie spisz:no:

witam
anula
posłuchaj marzeny weź się dziewczyno trochę postaw ..twarda baba jestes

psotka ja nie słyszałam i nie pomogę jestem zdania że jeżeli coś nie szkodzi to sprawdzić warto

no to już po tych kilku postach widzę że moje dziecię podjada mniej wiecej jak wasze
dostaje pierś na żądanie przed każdą butlą a potem z butli max 90 ml co 3 h . w nocy tylko jedna butelkowa flaszka reszta cyc.

Filipek właśnie zasnął przy włączonym okapie :eek:znalazłam na gada sposób:cool2:
na 9:00 mamy wizytę u pediatry i sczepienie :-(oby dobrze zniósł na wszelki wypadek kupię cos przeciw gorączki i mam nowy termometr :-Dzamiast nowej torebki ( czyt, corin, kkasiulka)
wyniki z laboratorium odebrane i nie są rewelacyjne w wielu przypadkach normy są ponad i poniżej - zobaczę co powie lekarz sama nie kuszę się o interpretacje . oby nie anemia ? mocz wyszedł super to mnie cieszy że nie mamy bakterii .
no nic poczytam was jeszcze i znikam

My nie spimy juz od godz, nic dzis byla ciezka zasnal o 21 pozniej wstal o 32 i zasnal po pol goz ale gdy wstal o 2.20 nie spal do 4 i po 6 wstal na dobre:-(
Idziemy dzis do lekarza,MADZIA wlasnie pogonilam go do przychodni zapisac malego do lekarza bo tam nie sposob sie dodzwonic,po dodze mial kupic pamprersy a ja sie mecze z maruda:-(My mamy szczepienie 19 az sie tego boje,a szczepionka kosztuje 170zl:szok:

witajcie mamusie

Słuchajcie, muszę się pochwalić że jestem dumna z mojego synka! Wczoraj po kąpieli położyliśmy go do łóżeczka z myślą, że znowu trzeba będzie usypiać bo oczy miał jak 5 złotych ale myślę sobie, położę i zobaczę co będzie. I on leżał sobie cichutko z godzinkę, patrzył na oczka, ze dwa razy tylko zakwilił żeby mu podać smoczka i raz obróciłam go na boczek i zasnął! sam! bez rzucania się, stękania i płaczu! I uwaga - w nocy i rano było to samo! karmiłam go o 2 i o 6, odłożyłam do łóżeczka i patrzyłam z podziwem jak sobie gada pod nosem i uśmiecha się i buzia też mi się sama cieszyła :-) teraz mam nadzieję, że to nie był przypadek i takie akcje będą się częściej zdarzały :tak:

Apropos zakupów to mój mąż szczerze powiedziawszy bardziej orientuje się w cenach (jeśli chodzi o spożywkę) niż ja :sorry: teraz głównie to on robi zakupy, ja mu tylko daję listę co mi potrzeba.
Przed nami też już szczepionka niedługo, właściwie to moglibyśmy szczepić już w przyszły wtorek ale poczekam chyba do następnego. Nie chcę jechać sama a mama w tym tygodniu na wyjeździe. Chyba serce mi się pokroi jak będą go kłuć :-(

Hej kobietki,rzadko do Was piszę bo nie mam weny ostatnio ale czytam regularnie:)Mój mały różnie raz cały dzień płacze po jedzeniu i jest niespokojny,raz wszystko jest ok,zaczyna przesypiać w nocy po 5 h -jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu.Co do szczepionki muy jesteśmy po,obyło się bez goraczki po,trochę marudził ale przeszło.

Witam Kochane:-)
Madzia I jak szczepienie? My dziś też mamy - na 14... błonica-tężec-krztusiec i rotawirusy, do tego starszak - ospa. Mam stres. Mam nadzieję, że nie będziemy mieli powikłań.

Obawiam się, że Staś ma na coś uczulenie, chociaż ja już prawie nic nie jem. Jest niespokojny przez cały dzień, ma rzadkie kupki, prawie wylewają się z pampersa. Może przez to, że jadłam chleb z ramą olivio, a tam chyba serwatka jest. Wysypki na razie nie ma (odpukać).

Wiecie co się zbulwersowałam,moja 23 letnia znajoma chce oddać dziecko do adopcji(jest w 4 m-cu ciąży) dziecko(wpadka) z romansu z zonatym facetem,facet nie chce słyszeć o dziecku,ona stwierdziła,ze jednak nie chce tego dziecka(do tej pory szalała na jego punkcie),ze nie jest przygotowana na macierzyństwo pod żadnym aspektem,a zresztą po co jesli dziecko i tak ojca nie bedzie miało,a ona przynajmniej normalne dalsze zycie,powiedziała mi i tak mi zaraz je zabiora po porodzie więc tego nie odczuję,ze muszę je oddać.Jestem w szoku jak tak łatwo można podjąc taką decyzję...

mimi, ja mysle ze tej twojej znajomej jeszcze sie mysli ze 3 razy zmienia zanim urodzi. Pamietaj ze u niej teraz hormony szaleją. Kiedy zobaczy maleństwo podejmie ostateczna decyzje i nie sadze zeby pokrywala sie z tym co mówi teraz :tak: Nie wiem jakie prawo jest u was, ale w Polsce z tego co wiem, jeśli matka chce oddac dziecko po porodzie, majakis czas na zmiane decyzji - teraz nie pamietam ile.

reklama
Do góry