reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

laseczki te herbatki na laktacje to sie w aptece kupuje?? Moze mi jakas polecicie? Srednio wierze ze pomoga ale sprawdzic nie zaszkodzi. Mała dzisiaj oproznila jednego i drugiego cyca i jeszcze sie darla w nieboglosy. Zjadla 30ml mm i dopiero sie uspokoila, heh zarlok moj maly:)
Aniu ja kupuje hippa w rosmanie za 12,90 w aptece około 20 zł.

reklama
Anetko niektórym kobietom potrzeba wiecej czasu zeby poczuć to coś zeby oswoic sie z maluszkiem ,wytrwałosci . Nie zawsze musi być tak jak w kolorowych czasopismach;-)

alexandra ja jak karmie na spiocha to nie odbijamy w nocy.... mała zaraz zasypia ja z reszta tez...czasami podczas ssania sobie beknie.

Ostatnia edycja:
Aneta nie martw sie, ja tez czasem mysle ze zaraz wystawie moje dziecko na balkon, zeby nie slyszec i wezme dopiero jak przestanie plakac i zasnie... Ale to sie zdarza sporadycznie i poki tylko o tym mysle to chyba jest dobrze;)

Margeritko, to ja chyba do tego typu należę...
Aniu, ja sobie zaczęłam powtarzać że byle wytrzymać do 6 mca, bo podobno wtedy jest z górki.

Alex nie klepię potrzymam chwilę i jak się nie odbije to kładę
Madzia teraz będę miec "erotyczne" sny o wielkim M:-D

Teraz ide z mężem tapetowac. Nie myslcie, ze oszalałam , po prostu nie ma kiedy a tak godzinka i gotowe. Mała śpi trzeba wykorzystac noc to zamiast sexu tapetujemy:-D

Anetka dziecko to nie lalka ani zabawka , jedno jest spokojniejsze inne rozkrzyczane niestety , spokojnie tylko jak minie 5 tygodni od daty kiedy dziecko miało termin porodu to maluszki zaczynaja widziec kolory wiecej ich rzeczy interesuje i staja sie spokojniejsze bardziej ciekawi ich swiat ,
Małego jak zaczełas kołysac to napewno sie nie uwolnisz od tego to najgorsza zmora kołysanie , pamietaj ze jak ty jestes niecierpliwa i niespokojna to dziecko to czuje i jest takie same a jesli podchodzisz spokojniej to i maluszek jest spokojniejszy , lepiej go bardziej do siebie przytul i ukochaj jak sie masz denerwowac na niego

margerita no dokładnie. Pol teraz smaruje pierwszy pasek..taka gra wstępna. Robimy tylko kawałek pod parapetem a wczoraj kleilismy część nad zlewozmywakiem. Takie miałam faneberie. Wczoraj miedzy Emilki płaczem to cięzko było a dzis musiał najpierw oglądnąc mecz.......Wstawię potem fotkę dzisejsza a ta z wczorajszej roboty. Po zakupie mieszkania nie stac nas na razie na zmianę kuchni więc tylko troche ją zmieniamy bo taka jest dretwa

Załączniki

• ku.jpg
    ku.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 42
Marzenko, ja wiem że dziecko to nie zabawka, wiem że mały może mieć lepsze i gorsze dni. Sama pamiętam jak siostrzeniec zawsze był najbardziej marudny w poniedziałki. W każde bez wyjątku. I to nie jest tak że ja się na niego denerwuję. Ja doskonale wiem że to nie jego wina.
No a z tym kołysaniem to słyszałam że taki maluch to tego potrzebuje. To ja już sama nie wiem... Nawet mie wiem czy mały bez kołysania się uspokoi.

reklama
margerita, wisienka - kurde sama nie wiem, mam stracha bo znajoma właśnie nie odbiajała i małemu tak się ulało, że zatkało aż mu nozdrza... dobrze że jej mama przechodziła obok łóżeczka i zobaczyła że mały już siny był. W ostatnim momencie go odratowali... A na śpiocha to znaczy, że bierzecie dziecko jak jeszcze śpi, czyli zanim samo się obudzi? czy jak się samo budzi to zanim się wybudzi to go karmicie. My jutro jedziemy na badanie słuchu. Mam nadzieję, ze noc minie gładko...

Do góry