reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Vero, anula super że sie udalo :-)

Dziewczyny to jakie jecie owoce i warzywa? Caly czas myslalam ze skoro jablko jest pierwszym owocem ktore daje sie dziecku to moge zjesc, a tu zonk :-( sezon teraz na owocki, ja jestem owocozerna, rodzina sie onjada a ja tylko lykam sline.
Sliwki odpadaja - to wiem, jagody chyba tez bo powoduja zatwardzenie, a borowki? Maliny?

Dzis na obiad gotuje buraki, moge zjesc? Chcialabym liste to mozesz jesc, tego absolutnie nie, a to probuj ostroznie, ale nigdzie nie ma :-(

reklama
Corin, ja też myślałam, że jabłka można i od 2 dni już wiem, że nie..... znalazłam listę, co można, a co nie można, ale po prostu na razie zrezygnowałam z surowych owoców i warzyw.... :( za jakieś 2 tyg znowu spróbuję....

Też bym zjadła więcej warzyw i owoców choćby po to, żeby skądś się te witaminy brały. Na razie ograniczam się do warzyw w zupce czyli marchew, pietruszka, seler, nawet buraczki bo mała barszcz ukraiński bez fasoli bardzo dobrze toleruje, no a z owoców na razie tylko gotowane jabłka. Myślała, żeby spróbować surowe ale jak tak to poczekam. Choć moja mała już troszkę starsza... Z surowych warzyw to po woli od kilku dni wprowadzam i na razie jem surową marchew i paprykę, i wygląda, że jest ok. A tak przy okazji, to muszę przyznać, że gotowane jabłka bardzo dobrze na moje maleństwo działają, bo jak ma problem z kupką to pomagają, ale nie aż przeczyszczają, więc polecam. Tyle tylko, że jest z tym trochę zabawy... Więc jak już robię to na jakieś 3 dni. A tą listę co wolno, z co nie też z chęcią zobaczę.

Kurcze malemu odpadl dzisiaj kikut od pepowiny i wlasnie zauwazylam ze z pepuszka leciutenko krwawi zdezynfekowalam octaniseptem ... ale chyba na wszelki wielko skontaktuje sie z polozna ...

Corin, szukam - na razie znalazłam coś takiego (wiem, że na babyonline.pl było):
Zdrowa dieta karmiącej mamy - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl
Co jeść, gdy karmisz piersią - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl
Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl

jak znajdę tą listę, to wkleję....

jest!
Ściągawka karmiącej mamy - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl

Weronika, u mnie też pępuszek troszkę podkrwawiał i czyściałm wacikiem do uszu z 70% spirytusem - teraz jest OK

Ostatnia edycja:
A no to super nie bede wszczynac alarmu niepotrzebnie no ja przeczyscilam octaniseptem az pianka taka sie zrobila :) ... Acodo karmienia szczerze ? Dziewczyny ja zjadam WSZYSTKO ale w malych ilosciach nie zjem calego jablka tylko kawalek ... ale jem Doslownie wszystko maly niema problemow z kupa odpukac ani ... z brzuszkiem . A powiedziala mi to Pani Konsultant laktacyjny w szpitalu ... :> ze naprawde mozna wszystko ale nie w normalnych porcjach po trosze no wiadomo ze nie kapuste kiszona czy ogorki ale ... ogolnie wszystko tylko po trosze . Ja naprawde polecam skontaktowac sie z ta Paniaonawwszystko w rozasadny posob wyjasni nawet mailowo SUPER KOBIETA !!!! http://mlekomamy.pl/index.php?page=porady-j-wroniecka

Ostatnia edycja:
Ja jem dokladnie tak jak Veronigue-wszystko tylko w malych ilosciach i zazwyczaj problemow nie ma. Jedyne co to mała czasem robi zielona kupke i wtedy sie zastanawiam po czym to. Polozna mi polecila jesc wszystko tylko w malych ilosciach i to naprawde sie sprawdza! Sprobujcie;-)

reklama
Dzięki balkan za listę:) Muszę przyznać, że zdziwiło mnie, iż powinno się unikać papryki, ale doczytałam więcej, i ona raczej nie powoduje problemów z brzuszkiem a ewentualnie wysypkę, ale jako że malutkiej nic takiego się nie pokazało, to już przy niej zostanę chyba...

Do góry