reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

MADZIA z tego co wiem to przyjmuje sie ze maluszek przybiera prawidlowo jesli po 2 tygodniach od narodzin ma min. taka sama wage co w dniu urodzenia. Twoj Maluszek przybral nawet wiecej tak wiec glowa do gory - wszystko w porzadku :-)
w dniu urodzenia miał 3500 g po tygodniu przy wyjsciu ze szpiatala 3170 g
po 2 tygodniach w domu 3450 g wiec nie jest chyba najgorzej
własnie wyczytałam ze minimalnie 120 g tygodniowo powinien przybrac maluszek ...wiec o co ku>>>>>wa chodzi tej położnej

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia czyli ma prawie taka sama wage. W ciagu tygodnia przybral 300g - mysle ze jest naprawde dobrze i nie ma powodow do obaw. Zobaczysz ile w ciagu przyszlego tygodnia przybierze, poki co nie ma sie co martwic na zapas. Maluszek zaczal przybierac i to calkiem ladnie.

Bo polozne wlasnie takie sa.. same czasem nie wiedza o co chodzi i gadaja by gadac. 300g w tydzien to bardzo dobry wynik :-) Teraz juz pewnie z gorki bedzie - musial sie tylko oswoic :-) Powodzenia i bez nerwow! A poloznej to wiesz zalutuj i to ostro..

Ostatnia edycja:
ja wracam do żywych. Powiem wam, ze ostatnie dni to był koszmar, który rozgrywał się wyłącznie w moejej głowie. Po cesarce , jak tylko mnie spionizowali zajmuje sie Krzysiem. Nie oddałam go nawet na minute przez te dni. I ciągle przy cycku bo mleka było za mało by go wykarmić . Pomimo mojej realności i spojrzenia na świat hormony robiły co swoje. Jestem beznadziejną matką to najdelikatniejsza samoocena na jaką sie zdobywałam. mleka było za mało dla czterokilowca. gdyby nie małż i mama tobym zwariowała. dlatego dziewcvzyny po cc ,przed cc przygotujcie sie ze tak moze być.dziasiaj pokarm jest nie trzeba dokarmiac i wszystko gra.

Madzia, ja miałam dokładnie takie same obawy jak TY teraz co do wagi.. mój mały przy wypisie 3000 a po tygodniu 3280 i też położna powiedział, że mało i kazała dokarmiać!, z kolei lekarz - pediatra uznała, że to bardzo dobry wynik..nie ma co się stresować, bo to nie pomaga a jedynie szkodzi..

mailuj, dobrze, ze masz wsparcie rodziny, ja nie powiem.. mój P nie popisał się w momencie mojego podłamania (co położna była i mówiła, że mam dokarmiać i że nie mam dobrego mleka i bla bla bla..), najważniejsze, że jesteście razem i wspieracie się wzajemnie

hej dziewczyny. U nas marudnie i brzuszkowo. noce są w porządku bo po 1.5h płaczu mała śpi 4-5 godzin, jedzonko i ze 3 godzinki. Za to od rana jest znowu marudna. Płacze, szuka cyca, ssie , pręzy się , płacze , zasypia i po kilkunastu mniutach to samo. Około 15 mamy przerwę do kąpieli i jest spokoja i śpi łasnie a potem zasypia, budzi się po chwili i znowu to samo przez 1,5 h.
Mam nadzieje, że to przejdzie w końcu. Zobaczymy co powie połozna, może najwyżej pójdę do lekarza niech cos poradzi.
maqnio dobrzez, że teściowa ci pomaga, dochodz do siebie
mailuj u mnie też mleko przyszło po kilku dniach i było dokarmianie
U nas pępek odpadł w 10 dniu, potem było takie trochę zaschnięte jakby strupek ale przy myciu się wymyło. Ja nic na pępek nie dawałam. Myłam tylko wodą z mydłem i osuszałam.
Kciuki za ciężarówki i zyczę chłodu bo wiem jak was to męczy.

Mam nadzieję, ze znajde w końcu więcej czasu na bb.

Mailuj dzielna kobietka z Ciebie.

My idziemy jutro na badania. Też jestem strasznie ciekawa ile mały teraz mierzy i waży. Wydaje mi się, że przybrał, jest teraz taki bardziej "pulchniutki" ale może to tylko moje widzi mi się.
A z tymi opiniami zwariować można, co jeden to inaczej mówi. Najważniejsze że maluszki przybierają.

MIczka, my też jutro, i także umieram z ciekawości ile to teraz moje dziecię waży.. usiłowaliśmy wczoraj ważyć małego na zwykłej wadze, i niby nam wyszedł kilka razy ten sam wynik, ale nie wierze aby aż tyle ważył..

wisienka - hm.. zupełnie jakbym widziała swoja sytuację i małego

mailuj znam ten ból - wykarmienie czerokilowca nie jest proste na początku:-) Mi się laktacja zatrzymała jak małego zabrali na noworodki pod lampy, potem dokarmianie, ale w domu tylko cyc i w 9 dni 470 gram:-) Zwyciężyłaś Kochana!
maqnio jak wspaniale Cię widzieć w lepszym nastroju:-)
konwalianko my od dziś spróbujemy sab simplex. Ale zaczęłam podawać Stasiowi Dicoflor30 (probiotyki) jak kazał pediatra i czytałam na jakimś forum, że to bardzo pomaga na kolki (oczywiście po jakimś czasie).
madzia moim zdaniem dobrze przybrał Twój maluch. Położne czasem trzaskają takie regułki, ale jak je zapytać o coś bardziej skomplikowanego, to nie wiedzą co odpowiedzieć:-)
alexandra danuśka kciuki cały czas zaciśnięte!

Magia, ja podaje sab simplex ale nie wiem czy pomaga.. nie widzę różnicy..może też trzeba kilka dni podawać.. ja już od środy daję...
jutro idę do pediatry i mam nadzieję, ze coś konkretnego mi da, bo już nie mogę patrzeć na niespokojny sen synka i płacz przy puszczeniu baczka..oby już miał te 3 m-ce i to przeszło..

reklama
Jestem ponownie,maly zjadl i spi jak zawsze przespal gosci:-)wizyta sie oplacala dostal mate eukacyjna:tak:
MADZIA wg mnie dobrze wazy, moj mial 3500 po 2 dobach spadl na 3325 a wychodzlilismy w 4 dobie mial juz 3540, po 3 dniach u lekarza mial 3750, goz wisi na cycu i spi pozniej 3
Maqnio i Ty bedziesz miala ladnie spiace dzieciatko tylko potrzebujecie czasu;-)
Mailuj wazne ze dalas rade, kaza z nas ma gorsze dni, ja czasami jestem zla na wszytstkich pozniej na siebie, hormony...

Do góry