reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mój Filip dzisiejszej nocy zasnął o 24 i znów ładnie przespał noc, bo do godziny 6 obyło się bez wstawania. Niemniej od godziny tak mniej więcej 17 był bój żeby zasnął chociaż na godzinkę. Niestety, dzisiaj zapowiada się powtórka z rozrywki. A od jutra Paweł wraca do pracy, trochę boję się zostawać sama z tym małym terrorystą - chociaż dzisiaj w dzień ładnie spał.

reklama
kobitki chcialam sie zapytac czy wy idziecie na kontrolna wizyte do lekarza czy w razie potrzeby tylko?? ja dzis zglosilam malego do przychodni ale pani nic nie mowila... zapisala nas tylko na szczepienia...polozna nie przyjdzie do mnie bo nie maja poloznej srodowiskowej i nie wiem sama...

A wszystkie macie witaminki D i K?? tez pani nic nie wspomniala jutro chyba bede dzwonic do przychodni dowiedziec sie co i jak...

witajcie mamuski
Moja malutka co prawda jest grzeczna ale troche miałam roboty w domu i nie było kiedy zajrzec

Jesli chodzi o pepek Klaudusi odpadł po 7 dniach i jest czysciutki bez zadnych strupków , kolek tez nie ma spi bardzo ładnie i w dzien i w nocy
Anulka Witaminke D+k Kazali podawac po jednaj kapsułce od 8 doby zycia maluszka wiec ja juz podaje

trzymam kciuki za mamuski w szpitalu które czekaja na poród i wielkie gratulacje dla Weroniqe

dziewczyny, mam nadzieję, że Was nie będzie to dotyczyć, ale kolki zaczynają się najwcześniej po 2 tygodniach..

mój P stwierdził, że pierwsze 2 tygodnie to był życie:) teraz jest walka o spokojny sen naszego maluszka..

konwalianka a chłopcy sa najczesciej narazeni na kolki tzn przewaznie zawsze je maja , z dziewqczynkami bywa róznie moga byc a wcale nie musza , moje wczesniejsze córki nie miały zadna kolek tak ze nie wiem co to meczarnia kolek , ale bratowa miała synka to była masakra jakas a ze mieszkalismy razem w domu a miedzy dziecmi była róznica 2 tygodni to na zmiane go nosilismy i robilismy cuda zeby mu mineło

A ja mam w książeczce małego wbite takie zalecenia:
- małemu dawać witaminę D i K od 8 doby do końca 3 miesiąca
- dla matki karmiącej piersią - omegamed pregna 2 kapsułki
- dla dziecka powyżej 6 miesiąca do 3 roku omegamed kapsułka twist-off

o ile pierwszy punkt jest wiadomy i podaję małemu tak jak pisze, o tyle drugi i trzeci punkt mnie zdziwił, nikt o nich nie mówił. Też macie coś takiego?

Jutro zadzwonie i sie dowiem ale chyba na mojego malucha to juz za pozno bo bedzie mial 13ta dobe :(

A jak z tymi wizytami??mowil wam ktos po jakim czasie odwiedzic pediatre??

Anulka z tymi witaminami to tak jak dziewczyny piszą. Nam też już przy wypisie ze szpitala napisali co i jak z tymi witaminami no i to trzeba samemu sobie kupić. Kiedyś lekarze wypisywali na to recepty a teraz już wszystko jest zwalone na rodziców no i oczywiście cena też inna bez recepty. A jeżeli chodzi o wizytę u lekarza to trzeba jakoś już się umówić chociażby po to, żeby lekarz dał skierowanie do ortopedy do którego trzeba sią udać między 6-8 tygodniem (o ile z różnych przyczyn w szpitalu nie kazali wcześniej), a wiadomo do specjalisty potrafią być straszne kolejki więc leiej jak najszybciej dostać to skierowanie. Choć w niektórych miejscach do ortopedy można się zapisać bez skierowania, ale i tak do wizyty trzeba je zdobyć.

reklama
witajcie
ja na pierwszy miesiac bylam u pediatry dopiero,
miczka ja tez mam tak wbite,
moim zdaniem to te witaminy w kpsulkach sa fajne bo wygodne ale to jakis wymysl i nabijanie kabzy firmom farmaceutycznym, bo roznica w cenie ogro mna np wit K w buteleczce kosztuje 2 zł a VitaK 13

Do góry