reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

to zapiekanki gotowe tylko pogryzcie dobrze na noc jak to moja ciocia mowi co by sie jedzenie nie zmarnowalo :p heehehe
:* noo ja tez ide jesc i lezakowac:* buzi buzi :* Ptysie :p

reklama
Melduję się po wizycie!
W pierwszej kolejności jednak gratulacje dla Anulki!!

A u mnie sprawy wyglądają tak: szyjka skrócona do ok 2 cm, rozwarcie na jeden palec, główka bardzo nisko :)
Cieszę się i czekam na więcej :p
Za tydzień w czwartek mamy jechać do szpitala na KTG, usg i badanie, już nie mogę się doczekać, ciekawe czy do tej pory coś się u mnie ruszy. Póki co moja ginka powiedziała, że ona się szykuje na koniec miesiąca z moim porodem. Ale z drugiej strony mały mógłby już bezpiecznie wyjść :) Zobaczymy..

Potem byliśmy w SR i oglądaliśmy film z porodu, fajnie i szybko to poszło :p Jedyne co to mało estetycznie to wyglądało - nie wiem skąd oni taką babkę wzięli, gdybym się starała i przez rok nie goliła to chyba tak bym nie zarosła, masakra!!!

oj Werus ze mna to ciezko zeby sie cokolwiek zmarnowalo, powiedzialabym nawet ze musisz byc uwazna zebym glodna nie siedziala :-D a jesli o zapiekanki to szykuj szykuj caly tuzin, bo ja lubie dojadac :-D

Corin nie badz maupa i nie mow Werci zeby sie ze mna nie dzielila :confused2:
a co do jaderek to sie zawsze nastanawialam dlaczego jedni je maja tak w kupie, a drugim tak smiesznie zwisaja. To tak samo dziala jak z syskami? (chyba mnie bosia posle do piekielka za takie zberezne rozmowy :-D COrin ty sie nie smiej, ciebie pociagne za soba :-D )

Hej dziewczyny

co ja tutaj zajrzę to wy tylko o jedzeniu głodomory jedne!!! :-)
Mam pytanie do tych co miały ten "masaż szyjki". Czy długo się po tym krwawi? Bo mnie lekarz powiedział, że trochę mogę krwawić ale już drugi dzień się kończy a ja dalej plamię :eek: i nie wiem czy się martwić czy nie...

Corin no widzisz, to taka ciekawostka dla Ciebie, jaderka w kupie ( bez oblesnych skojarzen prosze :-D ) a jak lubisz ciepelko to zwijaj sie do hiszpanii :-) upieczesz sie troszke ^^

ja za chwile sie zbieram i idziemy z D do baru na piwko (on na piwko ja na soczek) caly dzien w domu przesiedzialam, przyszedl pancito z boliwii (elektronik) i naprawil nam prad, na szczescie pokrylo to ubezpieczenie bo jak nie, to na pewno nie dalibysmy rady zaplacic 300 E za wymiane puszki o_O

aaalexaaandraa - widzisz jaki ten świat mały :) Ja mieszkam w S-cu ale rodzić będę w Dąbrowie Górniczej.

Właśnie pochłonęłam wielką bułkę :) i mam ochotę na jeszcze...
Ginka kazała mi poszaleć na zakupach, sprzątać w domu (oprócz mycia okien, wspinania się na krzesłach, bardziej takie "przyziemne" roboty) no i zadanie bojowe mężowi dała :) Ale myślę, że dzisiaj sobie darujemy, po dzisiejszym badaniu wolę odpocząć. Uprzedzała, że mogę lekko krwawić ale jak na razie nic się nie dzieje.

em_ka
ja swojego też wyciągnę w weekend do baru, jeśli tylko będzie ładna pogoda to powiem, że chcę iść na soczek pod parasolki i na frytki z serem :]

Hej! Melduje sie i ja po wizycie. Moja gin mnie zbadala i powiedziala, ze szyjak skrócona i otwarta. Dodatkowo zrobiła masaż coby szyjke zmiekczyc i podobno odsluzowala główkę, której dotykala palcem! :szok:
Powiedziala, ze w sumie w kazdym momencie moga mi wody odejsc bo wszystko gotowe! :-)
Gdybym do 14ego nie urodziała (termin mam na 13ego) to ide na wizyte i ustawiam sie z nia do szpitala na nastepny dzien i "zrobi tak zebym juz urodziła" - cokolwiek to znaczy.
Jak mi masowala ta szyjke to zaczelo bolec jak na okres strasznie. Ale teraz znowu nic, wszystko przeszlo wiec cos czuje ze sie z nia jednak spotakam na tej wizycie kolejnej.. :baffled:

Mam sie codziennie kochac z M zeby poszlo szybciej. A ten mi teraz na zlosc robi i mówi ze nie chce, bo ja przez ostatnie dwa miesiace jak nie lepiej nie chcialam i teraz sie mści! :wściekła/y:

reklama
Emka, w ubieglym roku bylismy w Nerji, pelne dwa tygodnie. Cudnie bylo :-) malz juz dzis wspominal ze jesli nie za rok to za dwa sie wybierzemy znow do Hiszpanii :-)

My jutro idziemy do KFC, mam takiego pypcia ze szok, tylko nie wiem co bede chciala zjesc, chyba wszystko zamowie :-D

Do góry