reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Hej Sestina i Malami

podobno pod koniec tygodnia mają wrócić upały, ale kto to wie.... na razie wysłu****ę narzekań męża, który wybiera się do pracy i musi metrem jechać, bo przeciez na motocyklu w taką pogodę..... a samochodem to by ze 2 h w korkach stał....

Malami, ja się zastanawiałam nad krwią pępowinową, ale w końcu zrezygnowałam.... poczytałam kilka artykułów na ten temat i w większości z nich było napisane, że tak naprawdę dopóki tej krwi nie będzie potrzeba wykorzystać, to nie wiadomo, jaka jest jakość pobranej krwi..... jeżeli w rodzinie ie było przypadków np. białaczki, to też jest niskie prawdopodobieństwo wystąpienia tej choroby u dziecka, a podobno nie wiadomo, czy we krwi pępowinowej też nie ma komórek rakowych..... do tej pory zrobiono bardzo niewiele przeszczepów z własnej krwi pępowinowej - najczęstrze przeszczepy były od nowurodzonego rodzeństwa..... pewnie gdyby to było za darmo bym się nie zastanawiała, ale jak mam zapłacić 2 tys, a potem ponad 300 zł rocznie to zrezygnowałam.....

reklama
Wpadam i wypadam ;-) Ostatnia noc za nami, zaraz przyjdą smutni panowie po internet i meble. Jakby się cos u mnie zmieniło to dam znać, możliwe że będę miała już dziś internet nowy w domku . Buziaki

balkan tak czy siak nie rozpłyniemy się;) ja dziś nie wiem co robić.poza doszykowaniem siebie i krótka wizytą u gina chyba będę leżeć i na zegar patrzeć. Choć tak na prawdę co chwila cos mi do głowy przychodzi do zrobienia. mam taki chaos w głowie a adrenalina jaka.....
wczoraj jak chciałam wstac z kanapy to taki skurcz mnie złapał klujący w dole podbrzusza z boku( lub w pachwinie ) ze ani w te ani we wtę. Mąż chciał ramieniem wesprzeć zebym wstała a tu w góre jeszcze gorzej. Dodam ze pozostałam w pozycji na wpół siedzącej bocznej ( w połowie siadania na kanapie złapało) i musiałam jakoś albo się polozyc , albo usiąść. Więc w tym ukośnym siadzie upchaliśmy poduszkę miedzy kolana i prawie na sztywno jakos na bok rzuciłam się .No cos paskudnego. W nocy miałam podobne lzejsze ale ze juz lezałam nie były tak bolesne. A twardy, ściagniety brzuch ( alekasndraaa z wieczora pytała o to) pół nocy mi towarzyszył- jakby mi skóry wokół pasa zabrakło. A i wiecie co- od około tyg bolą mnie big wargi sromowe. I takie mega wrażliwe. Macie cos takiego?

buziaki mailuj:) a smutni panowie bo smutna pogoda;)

Sesti, mój plan na dziś obejmuje w zasadzie wyłacznie leżenie.... nic mi sie nie chce w taką pogodę.... nawet spać, a najchętniej te 3 kolejne dni bym przespała....

Mailuj, no to dzis wielki dzień..... troszkę zazdroszczę i nadal podziwiam!

balkan wierzę ale boję się z drugiej strony ze jak pośpię długo to cos zapomnę;) heheh wczoraj zadzwoniłam do szpitala zaklepać sobie pokój jedynkę - na szczęscie to mała miejscowośc i była jedna dostępna

ja pewnie nie mam co marzyć o jedynce, chyba, że sie fartem trafi..... jest taki baby boom w Warszawie, że trudno cokolwiek rezerwować - gdzieś oglądałam, że dziewczyny ze wszystkich okolicznych miejscowości chcą w Warszawie rodzić - to podobno ułatwia start życiowy - bzdura jakaś.... Sesti, dobrze, że Ty rodzisz u siebie - pewnie zdecydowanie bardziej indywidualnie podchodzi się do pacjentki.....

hej Brzuchy!!!

od rana chodze jak nakrecona, nawet krocze przestało mnie bolec, czekam do 9 i dzwonie do mojego "wspaniałego " gina, jestem tak bojowo nastawiona ze szkoda gadac!! coraz bardziej sie przekonuje, ze w mojej okolicy nei ma dobrego gina, takiego, ktroy by chcociaz tak troszeńke był empatyczny.

za wizytujace trzymam mocno kciuki!!!!!

malami vero jest juz w domku, czeka na dalszy rozwoj akcji!
mailuj oby sie Wam pieknie mieszkało w nowym domku!!!!

wszystkie Was buziam!!!!

tzn nie rodzę w mławskim szpitalu bo moja lekarka mimo że stąd pochodzi to pracuje w szpitalu 25 km od Mławy. I tam mi u siebie cesarke robi. Tak czy siak, jest komfortowo. Ostatnio oddziałowo oprowadzała mnie i małza po odziałach, nawet sale gdzie bede miała cc pokazywała. Bardzo miło. Oby tak było faktycznie.
idę na małą kimkę ( nastawię przezornie budzik hehe) bo na drugą ide do ginki więc muszę się oporządzić ;) do póżniej.....;-)

reklama
witajcie z rana..
my już od 5 na nogach, mój mały skrzat wiercił się niewiarygodnie i ojcu spać nie dał:-D

Foczucia, nie denerwuj się.. zielone wody mogą wziąć się też ze stresu, więc spokój moja droga spokój.. mój mały urodził się cały zielony i wszystko jest w porządku, głowa do góry

Maqunio, Iwonuś, mala Moniś, silwia trzymam &&&
mailuj
i jak uczciliście ostatnią noc?:laugh2:
witam maqnio, sesti, balkan i caaałą resztę mamuś

Do góry