reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Ja mysle ze dzieci wychodza kiedy chca i tyle... I mozemy robic co chcemy a malenstwo i tak samo zdecyduje kiedy wyjsc, dzieci maja w swoich malych tyleczkach to co my robimy zeby przyspieszyc ich wyjscie:)

Anulka trzymam kciuki zeby malenstwo bylo z Toba jak najszybciej. Daj nam czasem znac co u Ciebie:)

reklama
Emka powodem cesarki przy pośladkowym jest też duża waga dziecka, nadciśnienie, cukrzyca itp. Ja mam na szczęście tylko pośladki No i to moje 2 dziecko więc jestem wieloródka jak mawiają ginowie. Więc będzie mozna sprobować.

mailuj wiec wychodzi na to ze gdyby to bylo moje drugie dziecie to parlabym nozkami do dolu bo moja mala wielkoludem nie jest a zadnych problemow z cisnieniem nie mam, tym bardziej cukrzycy.. chociaz nie wiem czy tutaj stosuja te metody czy zawsze konczy sie to cesarka\

kasiulka tak tylko mowie o tym ... dziwnym.. polozeniu bo znam przypadek jednej kobitki (hiszpanki), miala blizniaki dwujajowe i jeden wyszedl normalnie (glowka w dol) a drugi sie ulozyl poprzecznie i nie bylo mozliwosci wyciagniecia go zwyklym nacieciem na dole, musieli przeciac wzdluz. Nie chce cie straszyc, nic z tych rzeczy, tak tylko z ciekawosci pytalam bo nie wiem czy to byl bardzo extremalny przypadek czy wygoda lekarza zeby sie nie meczyc z przekrecaniem.
I co w twoim przypadku bo nie pamietam czy mialas miec CC czy SN? bo mi wydaje sie ze SN nie da rady skoro dziecie zaklinowane jest poprzecznie..

em_ka - pierwsze dziecko sn, drugie też jak najbardziej chciałam w ten sposób urodzić. Niestety, na ostatniej wizycie okazało się, że Milenka tak śmiesznie się ułożyła i niestety nie ma szans na poród naturalny. Jest jeszcze cień szansy, że mała sie obróci, jest dość ruchliwa, ale jest trochę za duża na taki myk..... Wszystko sie okaże za tydzień, jeśli 11.07 wciąż będzie poprzecznie to cc. I mam nadzieję, że skończy sie na cięciu poziomym, to pionowe to jakaś tragedia.....

marzenka - o kurcze - i nic nie mówią o cesarce? Może warto zapytać....nadciśnienie to dość poważna sprawa.

Anula - powodzenia! Oby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy :-)

Kasiulka nic nie wspominaja biore cały czas 4 razy dziennie leki na zbijanie cisnienia i spokojnie , nie wiem jak to bedzie podczas porodu bo wiadomo ze cisnienie to napewno podskoczy , ale szczerze to na zapas sie nie zastanawiałam nad tym okaze sie jak przyjdzie na to pora i czas

Kasiulka :-D to obie czekamy na "wyrok" 11.07 bo ja tez mam tego dnia wizyte i jesli mala sie do tego momentu nie przekreci to beda mnie wysylac na ustalenie daty CC. Niezly zbieg okolicznosci z tymi datami. Trzymajmy kciuki ze obie sie obroca i obejdzie sie bez CC :-)

ja uciekam dziewczynki na film, u nas pieknie wieje wietrzyk i dzisiaj jakos przetrwamy noc spokojnie bez wiekszych upalow. Buziam wszystkie w brzusie :*

Marzenko ja pisałam o ułożeniu pośladkowym w połączeniu z tymi chorobami.

Emka ja taka wizytę mam 13, chyba, ze urodzę wcześniej ;-) A na razie na każdej wizycie lekarz mi mówi,ze nie wyglądam jakbym miała rodzić. Bo na buzi nie puchnę.
Od nas po raz ostatni wyszli goście. Pożegnaliśmy się z sąsiadami. Sorki, ze tak przezywam, ale tu mieszkałam od 18 r.ż

Buziaki dla wszystkich, idę robić ślady na ścianach dla Emki i Maqnio :-)

reklama
Hej kochane...

Kasiulka, ja czuję sie świetnie...aż za świetnie hehe, mogloby mi juz coś podokuczać, bo już mnie męczy to, że żadnych objawów porodu nie mam:)

Kociątka, ja to chyba jak słonica będę w ciązy chodzić haha

Dziś zapowiedzialam mojemu że mu nie odpuszczę...już się wszystkich sposobów chcę łapać hehe

maiuluj, ja też na buzi nie puchnę, to znaczy nie urodzę w najbliższym czasie?? :szok:

idę małża napastować heh, dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry