reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

em_ka co szpital to inne zasady i procedury, w tym w ktorym ja bede rodzic dopuszczalny jest poród posladkowy, jak lezałam na zdjecie szewka dziewczyna własnie tak rodziła swojego synusia i wszystko poszło dobrze, bez zadnych komplikacji a dzidz byl zdrowy. takze nie ma reguły.

reklama
Em_cia, ja posiew z pochwy w kierunku gbs mam czyściutki, tylko w moczu to mi wyszło, mój gin jest na urlopie do wtorku, więc zadzwonić do niego nie mogę, przejdę się jutro do internisty i zrobię raz jeszcze posiew moczu.

hej laseczki :) ja normalnie wysiadam przez ta pogode upal zle a deszcz jeszcze gorzej bo ruszyc sie z domu nie mozna i nie ma co robic net sie nudzi tv tez, boki od lezenia bola:/

czekam wlasnie na kebaba moj poszedl po zapewne ostatnia zachcianke dla mnie jeszcze moge sobie pozwolic pozniej niestety pozegnanie...a co tam:)
zycze milego wieczorku wszystkim :)

psotko slusznie,warto powtorzyc badanie bo czasami bakterie pojawiaja sie przez zle pobranie probki, np bez podmycia sie badz z innego powodu... a nawet jesli to dadza ci lekarstwo i wykurza to cholerstwo :-)

Witam,

psota - jak wiadomo jaka bakteria to tylko podac lek i wsio OK, słusznie - badanie powtórz, ale zupełnie sie nie przejmuj :)

majluj - kurcze...jaki Twój Krzys posłuchany....mówiłam Ci, że piekne imie wybrałaś? Bardzo tak chciałam ewentualnego synka nazwac :)

em_ka - drugi poród, przy ułożeniu posladkowym - jak najbardziej sn. Tylko pierwszy jest bezwzględnym wskazaniem do cc. No i tak jak u mnie - mała jest poprzecznie - tylko cesarka (pierwszy sn)

Anulka - ojj....jedzmy póki możemy! Bo potem może by ciężko. Mój małż ma tosty zrobic, ale na razie bjkę z dzieckiem ogląda ;-)

Dodi - jak sie czujesz????Co u Ciebie?

Od czwartku byłam we Wrocławiu - tak blisko naszej Wisieńki! ;-) Fajnie, że jest już po. Dziś wróciliśmy i zdycham....tak potwornie boli mnie miednica, krocze, pośladki - normalnie dupsko chce mi rozerwac....zwariuję, nie mogę siedziec...... Niech ten tydzień szybko minie, 11 lipca wizyta i jeśli Mała wciąż poprzecznie, to do 15.07 na pewno zrobi mi doktorek cesarkę

Ostatnia edycja:
Kasiulka dziekuje za wyjasnienie, nie wiedzialam ze po pierwszym dziecku dopiero mozna rodzic SN jak dziecko jest posladkowo. A ulozenie twojej malutkiej to jest chyba wyjatkowo dokuczliwe, bo chyba sie troszke namecza zeby ja obrocic podczas cesarki czy nie?

Wrocilismy z rocznicowej kolacji (mniam!) i od razu zagladam, czy sie cos komus nie wyklulo:-D

Maqnio, oj trzymam zeby Ci sie "pogorszylo":-) Zeby dziecie podjelo powazna decyzje - wychodze! Mnie tak pobolewa od kilku dni i nic...Nawet wczorajsze tance nie zniechecily malego uparciucha. Skopal mnie tylko straszliwie zeby mi sie nie wydawalo, ze moge bezkarnie robic takie rzeczy.

A Ty Dodi? Dalej nic?

Kasiulka dziekuje za wyjasnienie, nie wiedzialam ze po pierwszym dziecku dopiero mozna rodzic SN jak dziecko jest posladkowo. A ulozenie twojej malutkiej to jest chyba wyjatkowo dokuczliwe, bo chyba sie troszke namecza zeby ja obrocic podczas cesarki czy nie?

Ło matko...nawet o tym nie pomyślałam...weź mnie nie strasz!:szok: Bo dziecię już tydzień temu było spore....ważyła już prawie 3,5kg. W tej chwili to położenie dokuczliwe nie jest, tylko ruchy są bardzo bolesne, po bokach - głowę i pupę wywala...Dobrze, że nie mam żadnych skurczy, bo czytałam że poród sn przy takim położeniu może być bardzo niebezpieczny, nawet macica może pęknąć....:baffled::szok::-:)zawstydzona/y: No i dla dziecka to niedobre, napiera na jej głowę i pupę, ściska, ale nie wypycha. Tylko 1% ciąż jest z położeniem poprzecznym....ale ze mnie farciara :dry:

kociatka - moja kuzynka na 4 dni przed terminem pojechała w góry, na kilka dni, to też malucha nie przegoniło...

Juz skonczylam sie pakowac, lece sie przygotowac na ogladanie przez lekarza:-D
Odezwe sie pewnie juz z niuniem do konca tyg mam go miec:-D
Trzymajcie sie, tym w terminie zycze szybkich porodow a czekajacym "nicniebolenia":-)

reklama
mamuski ja jak byłam z 2 córka w ciazy to w dzien terminu pojechałam na jagody i nawet ich duzo nazbierałam i tak nie urodziłam tyle ze byłam padnieta a mała 10 dni póxniej była wywoływana , tak ze nie wiem od czego to jest zalezne

Do góry