reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzień dobry!

Wybaczcie Słonka, ale nie mam siły czytać... Z dnia na dzień czuję się gorzej, cały czas mam parcie na krocze, czyści mnie strasznie, boli głowa i w nocy doszły jeszcze bóle jak na okres, tylko 5 razy silniejsze... Dawidek chyba też się męczy, bo rusza się bardzo delikatnie. Moja mama jak mnie dzisiaj zobaczyła, to stwierdziła, że jak nie urodzę w ciągu 5 dni, to ona będzie w szoku, więc chyba wyglądam też średniawo...

Buziam Was wszystkie, trzymam kciuki za rodzące!!!

reklama
maqnio hahaha aż buraka walnęłam przed kompem :-D -----> o takiego :zawstydzona/y: :-D
konwalianka weź miotłę jakąś i rypnij swojemu może się opamięta !!! Mały nie płącze Ci jest grzeczny to co ta położna chce cholera sztuczne mleko poje.... jakaś ,że tak brzydko się wyrażę :wściekła/y: buziam Was i nie przejmuj się takim gadaniem :*:*:*
sis :*:*:*:* Dawidek :*:*:* dasz radę kochana zniesiesz każdy ból żeby szybko zobaczyc syneczka !!! Aaaaa zafunduj sobie dużą porcję lodów zawsze słodycz więc humorek poprawi ;) (miętowe z czekoladą ;) ;) )

Ostatnia edycja:
Sis:***, Misia:***, pewnie, że dam, a co! :) Widzę, że pamiętałaś o lodach:* ale tak mnie czyści, że nie mam na nic apetytu. Zmykam spać.

witajcie dziewczynki
kurcze, ale Ci lekarze z tą wydrusią odwalili tak się pomylić przy wyliczaniu wieku ciąży i o ile :szok:
maqnio, dodi oby wasze dzidziusie niebawem wszyszły już z tych brzusinków, najwyrażniej jest tam im dobrze !!! :-)
konwalianko wcale nie przejmuj się tą położną, moja nie dosyć że przyjechała po dwóch i pół tygodnia od wyjścia ze szpitala to jeszcze po 20'stej w listopadzie, nonsens jakiś... kiedy była potrzebna zaraz po wyjściu to jej nie było aby zapytać o jakąś radę. A mlekiem sztucznym dokarmiać to bez sensu, bo dziecko może odzwyczaić się od piersi.

a tak poza tym moich zmagań ciąg dalszy, nadal mam te swędzenie i pieczenie próbowałam wszystkich możliwych sposobów i nic, może macie jakiś pomysł jak to załagodzić???

Ja już wypindrzona:) ogolona, włosy umyte...znowu moge rodzić spokojnie:)

A uparciuch w najlepsze sobie siedzi w brzuszku i czka jakby nigdy nic:)

A pogoda taka, że nic a nic mi sie nie chce!! normalnie doła mam dziś..

Konwalianko żółtaczka to norma, a w szpitalu lekarze sprawdzaja czy jej poziom nie jest za wysoki. A jezeli chodzi o dokarmianie butelka to wczoraj pytalam pediatry o moj powrot do karmienia piersia to powiedziala, ze po butelke siegac dopiero jak juz nie tylko mala bedzie plakala z glodu ale i mama z bezsilnosci a tak to karmic tylko piersia. Jak malemu wystarcza to widocznie tak ma byc a dzieci na wadze tez roznie przybieraja, i co ona moze stwierdzic jak nie zna obecnej i ostatniej wagi... glupota jakas. W szpitalu jak po cesarce walczylam o karmienie to tez z butelka pani przyszla tylko 2 razy i to jak juz mala od godziny sie darla bo bylo za malo jedzenia jeszcze. Tylko zeby jeszcze maz sie przekonal ze jednak nie ma to jak pokarm matki i dziecko najlepiej wie co potrzebuje... Na szczescie moj mnie bardzo wspieral jak sie podlamywalam jak mala trzeba bylo dokarmic.

iwonuś jak miałam stan zapalny w ciąży gin mi poleciła do smarowania AcitGel Multi-Gyn, bez recepty to jest, to jest dla kobiet w ciąży, dość drogie cholerstwo ale pięknie i szybko wyleczyło, potem czasem jak mnie coś lekko zaswędziało to też tym i żadnej infekcji już nie miałam

dziób ale jakiś tel do szpitala na IP jest przecież, to może zadzwoń, ktoś w końcu musi być na dyżurze

dodi może ty massz źle termin wyliczony? ja doszłam do wniosku że zgodnie z datą poczęcia u mnie powinno być kilka dni później
moja mała się bezbłędnie przy każdym posiłku uaktywnia, tylko pierwszy kęs do ust i już poruszenie w brzuchu :-)

Ostatnia edycja:
konwalianko, nie daj sobie wcisnąć butelki, niektóre położne ida na łatwiznę i każą dokarmiać, a twoje mleczko przecież jest najlepsze z najlepszych ! sama wiesz co jest dobre dla malutkiego.. karm go jak najczęściej, przecież nic mu sie nie dzieje złego, nie głodzisz go!! ściskam i trzymam kciuki:)
A małżowi przejdzie...pewnie go ta baba nastraszyła, dlatego tak zareagował..

A chciałam was zapytac jeszcze o coś....czy musze iśc na ktg? czy nie jest to konieczne i czekać aż sie zacznie lub po 7 dniach od razu do szpitala?? bo sama już nie wiem...nie miałam ktg robione w ciąży jeszcze

dodi ja na ktg chodze co 3 dni a o dzis - codziennie, zawsze mozesz podejsc do spzitala, zeby ci ktg zrobili - u nas jest to nieodplatne i moge chodzic jak czesto mi sie zachce:*

reklama
dodi podjedź sobie, po terminie jestes to monitoruj
konwalianka głowa do góry- taci epowiedz ze instynt macierzynski masz ty nie on, na spokojnie - pokarm rozumiem ze leci?

Do góry