reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Orchi, no uparta za tata chyba:):) bo chyba nie za mna hehe:) mama nadzieję, że mnie nie będzie dlugo trzymała w niepewności:)

Anulka, małża wczoraj wzięlam o obroty..i nie pomogło:)
A ten olejek rycynowy to pomaga coś?? bo ja bym się bała tak drastycznie przyspieszać...

reklama
Haniad wlasnie wiem o tej kupce zastanawiam sie ale na tyle recenzji co czytalam nigdy to sie nie zdarzylo wezme to w nocy zeby sie opruznic a pozniej i tak musze jechac na ktg najwyzej powiem ginkowi co i jak...a noz pomoze i bedzie to rozwarcie...bo slurcze utrzymuja sie ciagle od wczoraj rana ale nieregularne...

Orchi mi o to chodzi zeby nie zostac bez opieki mojego gina bo prawde mowiac tylko jemu ufam a reszta lekarzy w tym szpitalu to patrzy tylko na swoje pacjentki:/ wiec wolalabym aby byl samo to psychicznie bym sie czula...

Dodus my 3 razy dziennie kombinujemy hehe cos sie zaczelo to moze i pomoze... z czytania recenzji o olejku to jest skuteczny dlatego postanowilam go kupic...nawet kiedy szyjka byla zamknieta i twarda jednej kobiecie pomoglo wzielo kolo 19 a po 3ciej tulila juz swojego synka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dodi niooo masz rację drastyczny sposób z tym olejkiem :baffled: a jeszcze masz mieć jakoś teraz wizytę czy już masz się udać w razie W prosto do szpitala ??
Anulka ja rozumiem Twoje obawy i nerwy bo nie jesteś sama z 1szym porodem tutaj ale naprawdę gin nic Ci nie pomoże przy porodzie ;-) to wszystko zależy na jaką położną trafisz
Ja nawet nie będę rodziła w tym szpitalu co mój lekarz pracuje,bo sam stwierdził,że położne lepsze są tutaj gdzie mieszkam a on mi co zszył by tylko krocze jakby mnie nacięli lub bym pękła ... spokojnie bez lekarza też urodzisz ;)

Ostatnia edycja:
Tez słyszałam o tej kupce... ja tam wolę naturalne sposoby... bo czasami możesz sobie narobić problemu..bo może i ten olejek przyspieszy poród, ale będzie to wywołanie tak jakby sztucznie, dlatego możesz się dłużej męczyć..najlepiej jak natura sama zdecyduje:):)

orchi, no juz wizyty nie mam, ale lekarz mi mowił, że jak cos to moge w każdej chwili na ktg tam podejść..i liczyc ruchy, jakby sie coś działo to zrobią ktg i jak co to wyślą do szpitala...

Moja koleżanka juz 4 dni po terminie...chodziła do tego samego lekarza i mowił jej że najwyżej 10 dni po terminie ma isc już do szpitala..ale sugeruje 7 dni po już się zgłosić, dłużej nie czekać.. och obym nie musiala iśc do szpitala na wywołanie:)

dodi no faktycznie mogłaby sama niunia wyskoczyć,bo Ty chyba z Misią miałaś oxy dawane ??/ zobaczysz,że w przyszłym tygodniu wyskoczy !!! :-D

Ja tez mam skurcze, nieregularne i bardziej regularne... Ale dopiero jakbym była po terminie, to może bym gina poprosila o jakiś masaż szyjki np... Na olejek się nie piszę ;-) chyba zbyt strachliwa jestem.

Anulka, położne polecają ale chyba nie przed terminem?

Ostatnia edycja:
Anulka, no na własne ryzyko można brać, ale to raczej po terminie już polecają i w razie czego pomagają oxy żeby dzidzia wyszła:):) najwyżej cię dobrze przeczyści he

orchi, no z Misią miałam w całości wywoływany i więcej juz tak nie chcę bo namęczyłam się strasznie przez to...
Mam nadzieję, ze jeszcze w tym tygodniu wyskoczy:) po co czekać do następnego hehe

A wasi małżowie też tacy strachliwi teraz?? mój najlepiej to by mnie nie dotykał...bo przecież dziecko może już byc blisko hehe
normalnie jakby umiał to najpierw by mi badanie ginekologiczne zrobił:) czy nie widać tam dziecka

wcześniej mu nie przeszkadzało..a teraz jak już termin się zbliża to nie chce za bardzo sie "przytulać"

Ostatnia edycja:
W sumie racja jutro już lipiec :-D :-D może malutka chciała żeby rodzice się sobą nacieszyli i myśli sobie suprise im zrobię a co :-D:-D
Dobra idę pada nieźle ale co tam będzie mi chłodniej :-D

reklama
Witam! u mnie kolejna noc przespana bez problemu, niedawno wstalam:zawstydzona/y:
Widze ze piszecie o olejku, ja czytalam o tym i pomimo ze mam 2 dni do terminu nie zdecydowalabym sie na to...Orchi i Dodi maja racje jak jest czas to nie ma co przyspieszac:tak:
Anulka masz ponad tydz, rozumialabym gdyby zostalo Ci 4 dni:tak:a co do lekarzy to wiadomo jak jest, wazna jest plozna a zszyc moze kazdy lekarz:tak:
Dodi ja mam isc do szpitala juz 2 dni po terminie, w sumie nastawilam sie juz ze nic sie nie stanie i w pon pojde...

Do góry