reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Orchi, no uparta za tata chyba:):) bo chyba nie za mna hehe:) mama nadzieję, że mnie nie będzie dlugo trzymała w niepewności:)

Anulka, małża wczoraj wzięlam o obroty..i nie pomogło:)
A ten olejek rycynowy to pomaga coś?? bo ja bym się bała tak drastycznie przyspieszać...

reklama
Haniad wlasnie wiem o tej kupce zastanawiam sie ale na tyle recenzji co czytalam nigdy to sie nie zdarzylo wezme to w nocy zeby sie opruznic a pozniej i tak musze jechac na ktg najwyzej powiem ginkowi co i jak...a noz pomoze i bedzie to rozwarcie...bo slurcze utrzymuja sie ciagle od wczoraj rana ale nieregularne...

Orchi mi o to chodzi zeby nie zostac bez opieki mojego gina bo prawde mowiac tylko jemu ufam a reszta lekarzy w tym szpitalu to patrzy tylko na swoje pacjentki:/ wiec wolalabym aby byl samo to psychicznie bym sie czula...

Dodus my 3 razy dziennie kombinujemy hehe cos sie zaczelo to moze i pomoze... z czytania recenzji o olejku to jest skuteczny dlatego postanowilam go kupic...nawet kiedy szyjka byla zamknieta i twarda jednej kobiecie pomoglo wzielo kolo 19 a po 3ciej tulila juz swojego synka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dodi niooo masz rację drastyczny sposób z tym olejkiem :baffled: a jeszcze masz mieć jakoś teraz wizytę czy już masz się udać w razie W prosto do szpitala ??
Anulka ja rozumiem Twoje obawy i nerwy bo nie jesteś sama z 1szym porodem tutaj ale naprawdę gin nic Ci nie pomoże przy porodzie ;-) to wszystko zależy na jaką położną trafisz
Ja nawet nie będę rodziła w tym szpitalu co mój lekarz pracuje,bo sam stwierdził,że położne lepsze są tutaj gdzie mieszkam a on mi co zszył by tylko krocze jakby mnie nacięli lub bym pękła ... spokojnie bez lekarza też urodzisz ;)

Ostatnia edycja:
Tez słyszałam o tej kupce... ja tam wolę naturalne sposoby... bo czasami możesz sobie narobić problemu..bo może i ten olejek przyspieszy poród, ale będzie to wywołanie tak jakby sztucznie, dlatego możesz się dłużej męczyć..najlepiej jak natura sama zdecyduje:):)

orchi, no juz wizyty nie mam, ale lekarz mi mowił, że jak cos to moge w każdej chwili na ktg tam podejść..i liczyc ruchy, jakby sie coś działo to zrobią ktg i jak co to wyślą do szpitala...

Moja koleżanka juz 4 dni po terminie...chodziła do tego samego lekarza i mowił jej że najwyżej 10 dni po terminie ma isc już do szpitala..ale sugeruje 7 dni po już się zgłosić, dłużej nie czekać.. och obym nie musiala iśc do szpitala na wywołanie:)

dodi no faktycznie mogłaby sama niunia wyskoczyć,bo Ty chyba z Misią miałaś oxy dawane ??/ zobaczysz,że w przyszłym tygodniu wyskoczy !!! :-D

Ja tez mam skurcze, nieregularne i bardziej regularne... Ale dopiero jakbym była po terminie, to może bym gina poprosila o jakiś masaż szyjki np... Na olejek się nie piszę ;-) chyba zbyt strachliwa jestem.

Anulka, położne polecają ale chyba nie przed terminem?

Ostatnia edycja:
Anulka, no na własne ryzyko można brać, ale to raczej po terminie już polecają i w razie czego pomagają oxy żeby dzidzia wyszła:):) najwyżej cię dobrze przeczyści he

orchi, no z Misią miałam w całości wywoływany i więcej juz tak nie chcę bo namęczyłam się strasznie przez to...
Mam nadzieję, ze jeszcze w tym tygodniu wyskoczy:) po co czekać do następnego hehe

A wasi małżowie też tacy strachliwi teraz?? mój najlepiej to by mnie nie dotykał...bo przecież dziecko może już byc blisko hehe
normalnie jakby umiał to najpierw by mi badanie ginekologiczne zrobił:) czy nie widać tam dziecka

wcześniej mu nie przeszkadzało..a teraz jak już termin się zbliża to nie chce za bardzo sie "przytulać"

Ostatnia edycja:
W sumie racja jutro już lipiec :-D :-D może malutka chciała żeby rodzice się sobą nacieszyli i myśli sobie suprise im zrobię a co :-D:-D
Dobra idę pada nieźle ale co tam będzie mi chłodniej :-D

reklama
Witam! u mnie kolejna noc przespana bez problemu, niedawno wstalam:zawstydzona/y:
Widze ze piszecie o olejku, ja czytalam o tym i pomimo ze mam 2 dni do terminu nie zdecydowalabym sie na to...Orchi i Dodi maja racje jak jest czas to nie ma co przyspieszac:tak:
Anulka masz ponad tydz, rozumialabym gdyby zostalo Ci 4 dni:tak:a co do lekarzy to wiadomo jak jest, wazna jest plozna a zszyc moze kazdy lekarz:tak:
Dodi ja mam isc do szpitala juz 2 dni po terminie, w sumie nastawilam sie juz ze nic sie nie stanie i w pon pojde...

Do góry