reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Och to małe cwaniaczki..nie umieją współpracować hehe.. do mojej małej to nic nie dociera...mówię, powtarzam a ona nic:):) :-D

Wisienka, dzien sie nie skończył...ale to by musial być mega szybki poród:):) taki, na jaki licze hehe :-D

reklama
Corin z panem K , moze ci racuszek zaszkodził:zawstydzona/y:
dodis ja ci tego naprawdę zyczę. Za 10 minut skurcze co 10 minut po godzinie co 5 po pół po 3 i za 2 godziny parte. 2 parte i już. Zgadzasz się?

Cześć z wieczora,

Wisieńka - dopiero teraz dotarłam....doktorek miał spore opóźnienie. Juz piszę co i jak

Mała wcale nie jest taka mała, bo już (4tyg przed) waży 3,5kg.....Szyjka twarda, raczej przed terminem nie urodzę, bardziej dok skłaniał się ku przenoszeniu - patrząc na daty (jego urlop 16-22lipiec), moje doświadczenia z pierwszego porodu (mooocno niedojrzała szyjka, przenoszenie, długie zgładzanie się szyjki), po badaniu-macaniu powiedział to samo, szyja jeszcze daleko w lesie. No....i dotarliśmy do usg - Milenka ułożona jest poprzecznie :-( z takim ułożeniem odpada poród naturalny. Niby w czasie badania ciut sie przesuneła - od bardzo lewej strony brzucha do lekko lewej, trochę jakby w dół, ale doktorek cały czas mruczał pod nosem - duża jest...nie ma już miejsca...jak ona się tu obróci? Może jak odejdą wody to zejdzie w dół, mocno się kręci, jest ruchliwa, może się obróci.....Stanęło na tym, że mam przyjść za 2 tygodnie, 11 lipca, na wizytę i wtedy wszystko się wyjaśni: jak sie obróci, OK - czekamy aż samo się zacznie, raczej nie przed terminem, ale jak wciąż będzie poprzecznie to między 11 a 15 lipca (przed jego urlopem) zrobimy cięcie.
No i co teraz.....? Do czego mam małą namawiać? Żeby sie obróciła?? Wtedy przenoszę na pewno. Żeby już została tak jak jest?? Boję się cięcia, no ale za 2 tyg Mała będzie z nami......

Hej brzusinki!Ja dziś robiłam wszystko by nie mysleć o jutrze,pedicur zaliczony(sama zrobiłam),fryzjer zaliczony,ostatnie zakupki dla małego zaliczone, torba spakowana,jutro rano na ip więc zobaczymy czy mnie zostawią czy wyznacza termin.Nie nastawiam się,ze zostanę by się nie rozczarować.Trzymajcie kciuki laseczki!Dam znać co i jak.Brr z 1 strony mam stracha z 2 euforię:))

Mimi trzymam kciuki. Jak cie wypuszcza to koniecznie daj znac, jak zamilkniesz to znaczy ze wzieli cie w obroty ;-)

Moja znajomosc z panem k. odnowiona :-( i czuje ze na jednej wizycie sie nie skonczy :-( no to mnie pokaralo, zeby jeszcze brzuch tak nie bolal przy tym ...

reklama
Cześć kochane!
Ale się Was naczytałam i pośmiałam:) MIałam wizytkę, wszystko gra. CC dwa dni wcześniej ( i znów Balkan mi chmury z deszczem wysle;)) czyli nie 7 a na 5 lipca zostałam zapisana. I luzik:)
Dziś przyszła karuzela nad łóżeczko- mielismy z mezem zabawę w składanie;) A i zrobiłam pierwsze pranie w eko orzechach piorących- nawet nawet.

balkan ja dwa „ dzyndzelki „ też zauważyłam brrrr i kilka nowych pieprzyków
co do przebarwień krem z filtrem i unikanie pełnego słonca uchowało mnie w 100 %- polecam krem Drula na przebarwienia
Wisieńka gratulacje dla syna!
corin co do opuchlizny czy przytycia na twarzy – kolezanka która mnie nie widziała pół ciązy spytała, czy boli mnie ząb bo jakos spuchłam z jednej strony hehe;)
Anula dobrę z tą wanną- czyszczę tylko przed porodem hihihi
emka nie ma to jak gluto- świadomośc ihhiihhi
Buzialki dla Was kobietki!

Ostatnia edycja:
Do góry