reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Widzę, że niedziela mija na lekkich pogaduszkach :) Dzisiaj bez skurczy i emocji na forum :)
Odnośnie rozstępów to ja używam Musteli i póki co nic mi nie wyszło..
Wczoraj się ważyłam i +14 mi wyszło :/ a tak długo nie przekraczałam dyszki.. i to mi się podobało. Ale może już dużo nam nie przybędzie?

reklama
malami ja juz nawet nie chce wchodzic na wage, bo ostatnio mialam +18 :-/ rozstepow na tylku mam juz tyle ze az strach i po bokach na biodrach :/ mam juz to gdzies, niech sobie wyskakuja bo nic na to nie moge poradzic, smaruje i smaruje i coraz wiecej, szlak by trafil te wszystkie kremy i mazidla...

Hej kochane :D

my cały weekend spędziliśmy na działeczce, grill, trawka i lenistwo :-) u mnie skurcze się powtarzają, raz bolą bardziej raz mniej, macica się ćwiczy chyba.

Magia, gratuluje Staśka :)))) jaki duży ten nasz chłopak :-)
Basieniak, malutka jest śliczna, wiadomo, że w domku najlepiej :-)
Dodi, cały czas myślałam jak ta twoja trasa na lotnisko ;-)

pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna :-):-):-):-)

Balkan to przez lezenie, ja lezalam od marca,zaczelam chodzic 3 tyg temu i mialam tak samo ciezko bylo przejsc kawalek, zaraz sapalam, wszystko bolalo ale juz lepiej:tak:kwestia czasu;-)

Tak właśnie wygląda 9 miesiąc ciąży;-) I to nie jest kwestia wcześniejszego leżenia - przepływa przez nas dużo więcej krwi, serce musi pracować o 40% szybciej, mocniej i sprawniej. Macica uciska przeponę, jest ciężej oddychać.....Zmienia się środek ciężkości, nasz organizm wytwarza takie hormony, które poluzowują stawy (żeby mogły przepuścić dzidzię przez miednicę). Ja wręcz czuje jak wszystko mi się rozłazi......
Jeszcze tylko trochę ;-)
A któraś pisała o tłuszczyku na udach? To nie tylko tłuszczyk - organizm magazynuje wodę na czas porodu - taki jest sprytny! ;-) Ja to czuję tę wodę w sobie.
Ta druga ciąża jakaś taka bardziej świadoma - jak po raz kolejny, w krótkim czasie przechodzi się to samo, to pewne symptomy się rozpoznaje. Choć ogólnie rzecz ujmując - druga ciąża jest zupełnie inna ;-)

em_ka, mimi - szczerze współczuję....w takich klimatach powinna być obowiązkowa klimatyzacja.....

Hej kochane.. wpadłam zobaczyć co tam u was:) my luniu****emy cały dzień:) mała uparta, no ale 27 czerwca jutro, a właśnie w tym dniu urodziłam w moim śnie haha..ale by były jajca:):) bym wam tu później wróżyła heh

Idę troszkę poczytać:)

Paweł wyciągnął mnie na spacer, 5 km przez pola i bezdroża. Ledwie wróciłam do domku. Pogadałam z sąsiadką jeszcze 2 godzinki na ławce i teraz się rozziewałam mocno.
emka świetny miałaś dzien na baseniku, też bym poszła jakby ten czop wcześniej nie zaczął odłazić
Anulka , Balkan ja po 5 dniach leżenia i fenku nie mogłam dojść do siebie, myslę, ze ten fenek tez osłabia mięśnie i robi się galareta. Ale po kilku dniach normalnego ruchu wróciło wszystko do normy. Oczywiście to nie przedciązowa energia i sprawnośc ale zawsze lepsza kondycja.
danuska to miły weekendzik za tobą
kasiulka witaj, faktycznie każda ciąża inna i inaczej ją się przechodzi.Kuzynka ma róznicę 5 miesięcy miedzy dzieciakami i w pierwszej lezała plackiem z problemami a w drugiej biegała do końca bez żadnych dolegliwości i przyrostem wagi 7 kg.

Jesli chodzi o jakies dolegliwości to mi dokuczaja kolana. Bolą przy wstawaniu bardzo. Myslę, ze to z powodu cieżaru z przodu.

dodiś witaj, no zobaczymy jak ci jutro sen wywrózył :-)

hej dziewczyny, tak szybciutko.... urodzilam we wtorek silami natury Maya 2855gr o godz 18:50 i Lucas 2130gr o 19:07.
Dzisiaj wrocilismy ze szpitala, tz bez Lucasa gdyz jest malutki i musza go podtuczyc :) Niezbyt mile uczucie jak jedno zostaje w szpitalu ale trzeba byc twardym.... wszystko w porzadeczku, czujemy sie dobrze, jak sie ogarne to naskrobie cos wiecej....

na pierwszej fotce Lucas (zmian planow z imieniem :) ) na drugiej Maya
Buziaki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Morgenrood wielkie gratulacje:) dzieciątka przesłodkie.
Wpadłam do Was na chwilke aby sie pozegnać ...jutro o 8 szpital....wróce juz ze swoją Olinką;-) trzymajcie się i do przeczytania.

Do góry