reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Balkan Wisieńka krocze tak boli że mam już dosyć i skurcze się robią :-( ale znów cholera nieregularne :-( jutro wizyta więc musze wytrzymać... Jutro poprosze gina żeby mi przyśpieszył CC albo pomógł SN

Taka to nasza piękna kobiecość......Ja Majkę zaczęłam rodzić w sobotę, a skończyłam w poniedziałek.....
Spróbuj pochodzić, może jakieś przysiady, prysznic, nospa, duża piłka, kręcenie biodrami......A jak leżeć to na boku z poduszką między kolanami

reklama
Corin, a ja mialam jakies przeczucie, bo w Polsce tez mialam dziwna sytuacje z UPSem- kurier podal tylko przesylke i wyszedl, nie chcial ani podpisu, ani dowodu... A w paczce byla nawigacja za kupe kasy... Zeby bylo smieszniej, to sprawdzilam status paczki i bylo napisane cos w stylu 'podpisano odbior'.
baffled5wh.gif
Oczywiscie poinformowalam sklep o ich praktykach...
A wkurzylam sie pewnie bardziej, bo czekam na kosz mojzeszowy dla Filipka. Wypralabym sobie dzis z niego posciel, a tak lipa...:sorry: A czekam juz ponad tydz.

Wydrussia, moze wez dluga kapiel, moze to Ci przyniesie odrobine ulgi?

emkamek - wiem jak to dobija, też miałam z nimi różne przejścia. Wykorzystaj przypływ energii na jakieś przyjemne zajęcie :-) np przytulanki z mężem ;-)
konwalianka - ale ci zazdroszczę, mam nadzieje, że szybko będzie po. Ja wiedziałam i nie raz mówiłam, że te co mają torby
już od miesiąca gotowe to na pewno przenoszą ciążę, a te nieprzygotowane to raz ciach ciach i po ptakach :dry:

wydrusia - biedulinko moja kochana, dasz radę. Żonka żołnierza musi być twarda!!! :-D jeszcze raz tysiąc buziaków
w brzusio, żeby dała ci maleńka chociaż pospać!!!

A ja się najadłam karkóweczki z grilla z fryteczkami i odpoczywam. Dziś byłam u fryzjera i jestem oficjalnie odpicowana - mogę rodzić :-D nawet przejechałam się z moimi chłopcami w góry, no bo jak spacerować to spacerować i... dalej cisza :dry: nie żeby mi się spieszyło do tych skurczy ale to już ponad 2 tygodnie do terminu a małemu chyba za wygodnie i ani myśli się ruszać. I tak sobie czytam, te urodziły, te już w szpitalu, te mają skurcze, rozwarcia... i takie mam wrażenie jakbym w ogóle w tym nie uczestniczyła :-( jakbym czytała o czymś co mnie nie dotyczy...

Alex, no gdyby mezus byl w domu, to pewnie bym ta energie inaczej wykorzystala, ale chociaz podjadam Jego czekoladki.;-)

Hehe, i chyba tez moge powiedziec, ze jestem juz odpicowana do porodu, bo zrobilam sobie wczoraj 'frencha' na pazurkach u stop, nie wyszedl najgorzej.:-D

corin, dobrze, że jeszcze w dwupaczku :) 3 tygodnie to nie tak dużo, wiem, że dasz radę..
margerita - gratuluje terminu.. tydzień zleci raz dwa ::)
emkamek - ja mam na pewno spuchnięte, bo nawet strumień wody jakim się podmywam jest dla mnie bolesny..
wydrusia, skarbie oby Ci przeszło i żebyś nie cierpiała.. mnie też zalecał dwie i to forte

u mnie nieco uregulowały się skurcze, są co 19-20 minut, oby nie przeszły.. chciałam iść spać, ale się nie da a zmęczona już jestem..no ale jeszcze spróbuje; a krwawię tak, że wkładki musiałam zastąpić podpaskami a i tak już 3 razy bieliznę zmieniałam..

a i mnie dzisiaj P przed wizytą zrobił fryzurkę "na skina", bo stwierdził, że przy skurczach to mu się będą ręce trząść :-) a jaki dokładny był - hehe

dobranoc mamuśki

Hehe, i chyba tez moge powiedziec, ze jestem juz odpicowana do porodu, bo zrobilam sobie wczoraj 'frencha' na pazurkach u stop, nie wyszedl najgorzej.:-D

Ja jutro tak się 'odpicuję' ;-) Ledwo już widzę swoje stopy, jak sama dałaś radę je pomalować?? Ja mam jutro kosmetyczkę, ale się cieszę ;-)

Rozumiem nerwy, kolesiowi nogi z doopy powinni powyrywać, ja miałam takie akcje z listonoszem, jak byłam z Mają w ciąży. Poszłam na pocztę, z brzuchem pod samym nosem, nawrzeszczałam (dosłownie), kazałam porządnie wykonywać soje obowiązki i jeszcze zwróciłam uwagę, że za chwilę rodzę i wciąż będą paczki przychodzić i żeby po naciśnięciu dzwonka listonosz nie spier.... spod drzwi, bo nie będę pędzić jak głupia bo doręczyciel....

Corin - trzymam kciuki, żeby maleństwo jeszcze ciut poczekało i żebyś dała radę odpoczywać.....

konwalijka - powodzenia!! Jeśli tylko dasz radę, to jednak prześpij się trochę, albo chociaż poleż, najwięcej wysiłku dopiero przed Tobą

reklama
Do góry