reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Teraz tylko czekac na godzinę ZERO :):)

Ciekawe czy u Corin to juz TO, trzymam kciuki za nią i Ewunię, oby jej leciutko poszło..

Anulka, ja nie wiem jaki to pomiar, HC jest napisane..

reklama
widzę, że coraz bardziej nerwowo się robi hehe
ja sama co chwilę powtarzam, że chcę już urodzić, ale w momencie jak jakiś skurcz mnie złapie wpadam w panikę i modlę się, żeby następnego nie było, żeby jeszcze nie rodzić
ta ciąża jest zupełnie inna od pierwszej, nastawiłam się na wcześniejszy poród jak ostatnio i oczywiście nie zanosi się, na szybkie rozwiązanie
dziś po wizycie szyjka lekko skrócona, ale zamknięta szczelnie
za to jak zwykle mam bakterie w moczu, po raz kolejny dostałam antybiotyk

pozdrawiam wszystkie Lipcówki
Corin trzymaj się dzielnie

corin trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
dodi i malamonis super wiadomości .czekamy na następne

Anulka, ja tez mam dwa wymiary główki. HC to obwód głowki, a od ucha do ucha to bpd, czyli od ciemienia do ciemienia.Czemu głowka na tapecie?
Aczy Corin pojechała wczoraj w koncu na ip? bo ja jescze nie doczytałam, a wiem że nawet wyparzała laktator w tymże celu.

Hej Kuleczki!!
ale miałam dzis intensywny dzien, domylam reszte okien, pojechałam po nowe firanki, teraz wszystko juz wyprasowane i zawieszone na okienka, potem do szpitala na ktg - dzis wzorcowe, 1 skurcz na 100% na samym początku a potem skurczy prawie zero od 0-20 %, jutro usg i zobaczymy co dalej ze mną. teraz ledwo zyje.

Konwalianka &&& za wizyte trzymamy !!!
Magia fajnie, ze już sa wyniki i całe szczęście, ze to już koncówka i ze Staś jest bezpieczny, samych pozytywnych myśli zycze kochana!!
Dodi super wieści!!! Bomba ze malutka ruszyła w wagą!!!!!
Mała monis super wiesci kochana, a ze mały jest mały to nic nie szkodzi,w azne ze w normie, będzie łatwiejszy poród
[FONT=&quot]Corin &&&&&&&&&&&&&&&&
psociu dziekuje kochana za pamiec:*
sis lece myju myju i bedziemy gadac:*

pisała do mnie elzbietka, zaraz wrzucam sms'ka

wszystkie mamuski buziam wieczornie:*
[/FONT]

Ostatnia edycja:
dodi, malamonis gratuluję udanych wizyt

Ja dzisiaj zawiozłam wymazy do szpitala, w środę będę miała wyniki. Ciekawe czy coś wyhodowałam.
Swoją drogą to ja ani razu nie miałam robionego KTG i raczej mieć nie będę.

Corin trzymam kciuki!

Magia, cieszę się, że lekarz nieco CIę uspokoił..dobrze, że teraz już nic nie grozi małemu i jestem pewna, że urodzi się zdrowy jak ryba!

wisienka, u mnie jest tak: 1. W warunkach tlenowych flory patogennej nie wyhodowano. 2. Grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano

Dodi mała monis gratuluje wizyt i pomyślnych wieści

Dziękuję wszystkim za kciuki!

Jestem po wizycie i.. muszę spakować torbę.. siedząc na fotelu lotnika usłyszałam: "Pani Magdo wydaje mi się, ze się w nocy spotkamy, a jeśli sie pomyliłem to najpóźniej za 2 dni" Boże, aby się nie pomylił, bo nie daje rady..
Na fotelu miałam skurcze, które oczywiście on zauważył i.. szyjki już nie mam, rozwarcie na 3-4 palce, przy skurczu na 4-5 (nie wiem jak to możliwe, bo to niemal cała ręka:szok:); pęcherz bardzo nisko, wbija się w trzon (zapytał czy mam torbę, więc jak powiedzialam, ze nie to stwierdził, że dalej nie będzie ryzykował, aby mi wody nie odeszły), mały leży już baaardzo nisko i wywiera olbrzymi nacisk, stwierdził pozostałości czopa, którego niemal już brak (niestety akurat jak siadałam na fotel, to mimowolnie wyciekło nieco i potwierdził, że to czop); teraz oczywiście krwawię

a i od 16 mam już skurcze - miesiączkowe i krzyżowe, póki co nieregularne, więc liczę dalej..nie są nawet tak bolesne, ale nieco inne niż dotychczas

Maluszek:
główka: 32cm waga: 3300g (dla tych co się martwią, że ich maluchy mało urosły, to mój w 2 tygodnie urósł niecałe 300g i to jest dobrze)

lekarz pocieszył mnie, że akurat na oddziale nie mają kobiet ciężarnych, że w zeszłym tygodniu był nawał a teraz luz blues:) więc czeka na znak, że to już;-)

więc ja teraz zjadłam pół bochenka chleba, którego dzisiaj z P piekliśmy - pyyycha.. zaraz idę umyć głowę (aby czasem mnie nic nie zaskoczyło), skończę pakować torbę i odpoczywam :-)

mam nadzieję, że u Corin ok, bo biedaczka wiele już się nacierpiała

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry