reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej ja juz po wizycie (nie poszlismy na basen bo wkurzona jestem jak nie wiem)
jak zwykle potraktowali mnie z buta jak calutka ciaze. Koles od USG kompletnie nic mi nie wytlumaczyl, USG trwalo 5 min, uslyszalam jedynie ze wszystko ok i z tego powinnam byc zadowolona, niestety nie jestem!
Zapytalam go czy dalej moje dziecko jest dziewczynka, a koles na to: ,,a co ci powiedzieli na USG w 5 miesiacu" ja mowie: no ze dziewczynka ale zdarza sie tyle pomylek ze wole to potwierdzic zeby nie byc zaskoczona" a koles: ,,skoro ktos podpisal papier ze to jest dziewczynka to tak jest" i myslicie ze sprawdzil zeby mi to potwierdzic? NIE!!!:wściekła/y: pojezdzil, pojezdzil i powiedzial: ,,to tyle" ja sie go pytam: ,,a ile wazy i jak jest ulozona" to bylo jedyne pytanie i jedyna odpowiedz jaka uzyskalam:
mala wazy ok 2,400g i ulozona posladkowo w dalszym ciagu. Jakas paranoja normalnie!!!!!! siedze i rycze z nerwow ze tak olewaja ludzi ktorzy sa zainteresowani swoim dzieckiem, czy to az takie dziwne? w koncu nie jestem lekarzem, to ze mam kartke wydrukowana nic mi nie mowia te liczby i literki :wściekła/y::-( eh... czasami zaluje ze nie jestem w polsce, poszlabym prywatnie i przynajmniej wymagalabym wyjasnien tego co robia a nie taka olewka. Cholera bierze!!!!!!!!
tyle czekania na pieprz*ne USG, taka radosc wczesniej a teraz mam nerwy i rycze, czy to jest tego warte?

Ostatnia edycja:
reklama
No dziewczyny odchodzi mi czop. Obrzydliwy swoją drogą jest. Fuj. Galaretowata substancja z takimi brązowymi kłaczkami. Teraz mi piszcie jesli macie jakieś wiadomości z zycia wzięte kiedy po nim wystapił poród. Ja od kolezanek wiem, ze niektóre miały kilka dni a niektóre tuż przed a niektóre wcale go nie zauwazyły:szok:
emka no faktycznie, szlak z głupim ginem, tez bym się wkurzyła:wściekła/y:

Wisienka, gratulacje!!!! Moja kolezanka: 12 godzin, moja mama: mniej, tylko kilka godzin. Trzymamy za Ciebie kciukasy mocnooooooooooooooooooo

Emka, zagryzlabym konowala, slowo daje... Nie dasz rady podejsc gdzies prywatnie?

ja tez slyszalam ze to pare dni przed porodem ale i nie musi moze i niedlugo sie zaczac :) &&&&&&& za Ciebie i córeczke trzymam:) powodzonka:) jak cos daj znac;)

kolezance od razu wody odeszly czopu nie widziala...

kociatka jestem kurcze przerażona:szok:Czy ma wszystko przyszykowane? Czy dam radę? O matko matko zaczynam panikować:-DMusze jeszcze zjeśc maliny a nigdzie ich nie ma:wściekła/y:
Może u mnie dłuzej będzie to trwało bo brzuch mnie tylko tak lekko pobolewa......

kociatka jestem splukana i nie dam rady zaplacic 50 E za wizyte prywatna, zapytam sie mojego lekarza prowadzacego (jak trafie znowu na tego co mi nie chcial odpowiadac na pytania to oczywiscie nie odpowie) zeby mi wytlumaczyl wszystko bo pan od USG nie byl laskaw :wściekła/y:

Wisienko trzymam kciukasy za was, nie pytaj nikogo kiedy sie zaczyna porod po odejsciu czopa bo to informacja jak najbardziej mylna, kazdej sie zacznie w innym czasie a ty czekaj cierpliwie na swoja godzinke :-) Buziole wielkie :*

Oczywiscie ze dasz rade!!! Wszystko zalezy od Ciebie:-) Bedziesz miec te wszystkie zmory z glowy i dziecie w ramionach. Zazdroszcze!
Poza tym, to sa przypadki "z zycia" o ktore pytalas. U Ciebie moze byc inaczej

Rozumiem, Emka, zapytaj lekarza. Szokuje mnie troche to podejscie goscia. Qrcze, w Lux nie bylo prywatnie / nieprywatnie - wszystkie kliniki byly prywatne w zasadzie, a kasa chorych zwracala za faktury jak leci - nawet za badania "na zyczenie". mysle sobie, ze system byl tam bardzo przyjazny dla uzytkownika...

Ostatnia edycja:
Wisienko teraz moze lekko pobolewa a za godz dac czadu...
Ta co ze mna lezala o 18 odeszly jej wody bol byl lagodny a po 22 dopiero zaczely sie silniejsze a przed 24 to juz nie mogla wytrzymac bo z krzyza byly coraz bardziej silniejsze:)

Jestes duza dziewczynka napewno dasz rade :) Emilka pomoze mamusi:)

reklama
Dzięki dzięki wielkie... Najdziwniejsze, ze pierwsze co zaczełam robić to zrzucanie zdjęc z aparatu żeby zwolnic miejsce:-D
Ide powiesić pranie, drugą pralkę z tych ciuszków co dostałam

Do góry