reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

no piękny;) na szczęście to taka "robocza" kołdra mojego męża , której używa jak uwala się na podłodze przed Tv więc nie szalałam z nerwów;) Rzecz jasna juz od kilku mcy odpuściłam nerwy na rozlewanie, upuszczanie przedmiotów itp bo bym oszalała;)a małż krok w krok chodzi za mną i podnosi, i podnosi co u padnie;)
Mam wenę na rogala z masłem na drugie śniadanie.....zaraz zadzwonię do ojca, jak wyjedzi e zdomu to moze mi podrzuci

reklama
noo teraz to mamy high life :) moja babcia zawsze powtarzał, że kiedyś to było wychować dziecko..tetra, która wymagała gotowania i krochmalenia, mleko, zupki.. wszystko trzeba było ręcznie a i jeszcze praca w polu:-D

wrzucam cos z mojej wczorajszej lektury na teamt zalet karmienia piersią ( gdyby któraś miała opory):) - lepiej trawi się mleko matki niż inne, przeciwdziała alergiom, spokojniejszy brzuch maluszka jesli idzie o zaparcia, zapobiega infekcjom ( duzo przeciwciał matki), rozwija umysł dziecka ( chodzi o kwasy tłuszczowe w mleku matki), lepiej rozwija się jama ustana maluszka. Plusy dla mamy: ekonomiczne;) szybszy powrót matki do formy ( jak karmimy to macica szybciej się obkurcza dzieki produkowanej okstytocynie), więż mamy z dzieckiem, zmniejsza zachorowania u kobiet na raka, piersi, szyjki, zapobiega osteoporozie w pozniejszym mleku matki, matka karmiąc spala szybciej zapasy nagromadzone w trakcie ciazy- ok 500 kalorii na dzień. A jak ktos chce plusy butelkowania to dać znać . Info z ksiązki "Pierwszy rok życia dziecka"

Ostatnio jakos z moim gadalam o tym wlasnie ze szkoda ze moja babcia z dziedkiem nie zyja mieszkali na wsi i wspomnienia sa super mowilismy,ze mala by jezdzila i zoibaczyla jak fajnie moze byc na wsi nie tylko w miescie ...co innego miec dzialke a co innego byc u kogos kto tam mieszka non stop echhhh

prawda, nam po dziadkach meza została działka ana wsi ( pusta) wiec raz do roku jedziemy powzdychać jak tam nad rzeką pięknie bo ni emamy na razie kasy zeby cos pomyslec o zagospodarowaniu. a działka wsrodku maciupkiej wsi, sa bobry, piekne ptactwo, cisza, las i rzeka.....ehhhh

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry