reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Kobietki co wam tak spieszno do tych porodow:0 przeciez my lipcowki nie czerwcowki hehe jeszcze czas do konca miesiaca to moze wszytskie sie posypiemy do 30go hehe oby nie :) niech kazda z terminem rodzi :)choc juz ciezko...ja mam problem z wejsciem na gore do siebie po schodach no ale powoli daje rade... po tej nocy wiecej nieprzespanej ( uczestniczylam w porodzie) jestem umeczona usnelam po 3 szok ale warto bylo :) mniej wiecej wiem jak to wyglada:) i powiem wam ze sama nie moge sie doczekac:) zaraz chyba smykne pod swoja ukochana kolderke i bede snic o moim :) bo juz tak bardzo tesknie ze szok:/

reklama
Ja w sumie też nie wiem jaki mam poziom wód płodowych. Na wszystkich usg miałam napisane "w normie" i tyle. Nie ważne jaka cyferka, ważne że dobrze :]
em_ka, ciekawa jestem czy ćwiczenia pomogły.. Trzymam kciuki, że TAK! A przekonamy się za parę dni ;)

Ja zmykam, wieczór filmowy z mężem rozpoczynam. Jak nie można się poprzytulać to chociaż filmik sobie razem obejrzymy :)
buziaki i miłej nocki!!

Dobry wieczór ja tylko chciałam napisać,że wizyta udana :D:D rozwarcie na opuszek już mam ale porodem to nie grozi :-D głowką mała ułożona jest także ok :d waży 2500g cipkę ma nadal :-D:-D także ok wsio
Buziam wszystkie i cieszę się,że Wasze wizyty były udane :*:*:*:* buziaki

orchi dobrze ze wszystko ok kochana :*
magia ja tez mam cialko malej po prawej stronie i na gorze mi wypina cos okraglego, raza mysle ze to glowka a raz ze doopka takze ciezko powiedziec :-D i jedno i drugie okragle :-D
malami dziekuje za kciukaski, ja tez mam nadzieje ze sie obrocila bo jesli powiedzieliby mi o cesarce to wpadne w panike, unikam tego tematu jak ognia!

a wy tez macie wizyte osobna z anestezjologiem? nam polozna na SR mowila ze u nas w miescie np sa te konsultacje przedporodowe z anestezjologiem, ale nie wszystkie szpitale to maja, wiec ciesze sie ze ja mam taka mozliwosc, fajnie jest omowic wszystko na spokojnie a nie na glupiego w czasie porodu, ze skurczami podpisywac jakies papiury ktorych i tak bym nie rozumiala ze stresu itd, a tak to wszystkie papierkowe roboty zalatwiamy wczesniej. Anestezjolog sprawdza czy nie ma zadnych przeciwwskazan do ZZO czy w razie problemow z oddychaniem jest dobre przejscie w gardle itd..

A ja wpadlam ponarzekac... Jak to ja ;-) krocże boli mnie niemilosiernie (mimo ze leze) i od 45 min mam skurcze co 15 min. Nie narastaja i trwaja okolo minuty. I teraz nie wiem co jest grane. Chyba sie wykapie a potem bede kombinowac co dalej...

Ja sie dowiedzialam ze podobno tam gdzie bede rodzic porod rodzinny kosztuje 1000zl masakra jakas:/ wizyte mam 27go to musze sie dowiedziec co i jak jesli tak to niestety bede rodzic sama:/

reklama
Orchi, Magia, super wiesci! Gratulacje

Magnio, Magia - ja mialam wody sprawdzane przez 4 roznych lekarzy w ciagu ostatniego miesiaca. AFI 13-15. Komentarze byly: bardzo dobrze, prawidlowe, wszystko w porzadku. Niedawno sprawdzalam nawet dodatkowo, bo babeczka wpisala 5 zamiast 15 (pisalam juz o tym). Norma jest 5-20, ale w praktyce zalecaja kontrolowac jak jest ponizej 10 (7-8). Wielowodzie jest dopiero powyzej 20 i to sporo powyzej z tego co czytalam. Magnio, jakie wielowodzie u Ciebie, bo nie rozumiem????

Anulka, powariowali chyba???? Nie slyszalam o takich oplatach! Tyle kosztuje ubranko dla malza i jednorazowe kapcie?

Corin, mnie tez cos pobolewa niestety... trzymaj sie

Ostatnia edycja:
Do góry