reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Psota ja tez teraz chce 4 bo rano by mnie przyjeli i lekarz mialby caly dyzur ale i 2 gdy mam termin jest tyle ze wtedy pojade jak sie cos bedzie dzialo, jednak uznal ze u mnie moze pojsc szybko ale tez ma nadzieje ze damy rade do 4:-D
Konwalianka ja w ciazy tez potrafie ryczec bez wiekszego powodu:tak:
Anulka witamy;-)

Ja już po :)
Wszystko OK! Usg nie miałam więc nie wiem ile mały waży, ale gin mówiła, że nie sądzi żeby był jakiś wielkoludek ;)
W poniedziałek mam jechać do szpitala, zrobi mi wymaz - z jednej dziurki ;) Zdziwiło mnie tylko to, że jakby wyszedł ten paciorkowiec to gin powiedziała, że leczenie rozpoczyna się w momencie rozpoczęcia porodu a nie od razu po stwierdzeniu. Myślałam, że to się leczy jeszcze przed rozwiązaniem. Poza tym szyjka jaka była taka jest, czyli nie skróciła się (ma ok 3 cm) ale jest miękka. Zaleciła w dalszym ciągu celibat do końca miesiąca. A od 1 lipca powiedziała "hulaj dusza" :))
Na następnej wizycie 7 lipca ma mi wszystko powiedzieć o porodzie i co zabrać do szpitala, powiedziała, że wtedy muszę już być gotowa :)
Jeśli chodzi o krwawienie z nosa to kazała się tym nie przejmować, bo tak to się dzieje na tym etapie ciąży, można sobie brać rutinoscorbin albo witaminę C.
Bakteriami w moczu też kazała mi się nie przejmować i nie zapisała nic.
Więc wizyta chyba pozytywnie zakończona :) Uspokoiłam się, że z tą szyjką OK. A czerwiec szybko zleci ;)

Psota ja tez sie dobrze czuje ale rano mialam skurcze co 15 min przez 2 godz, no i brak szyjki wiec roznie moze byc:tak:a widzicie ja chce nawet 2 dni po terminie wiec moge komus oddac 2 lipiec:-D

reklama
psotulko dziekuje:* skurcze dzis cały dzien, a teraz jak sie połozyłam - spokój, to znak ze nie moge absolutnie leżec:-):-) spotkałam dzis moja położną w miescie i pierwsze co powiedziała:" ooo jak sie pani brzuch obnizył":-)..jest nadzieja.ciesze sie, ze Twoje samopoczucie dobre to znaczy, ze Dawidkowi nieziemsko dobrze w mamusinym brzuszku:*
anula super wiesc Kochana, w takim razie byle do przyszłego tygodnia:-)
malamii cicesze sie ze wsio z dzidziolkiem ok:)
konwalianka ja tez cie przepuszcze a co tam niech strace..moge byc nawet 10 w kolejce a Rozia i tak sie na mnie wypnie i wyjdzie jak jej sie spodoba:-)

Do góry