reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dodi ale mi smaka tym groszkiem narobilas... Moj dziadek ial na ogrodku jak bylam mala i dobrze pamietam ten smak, mniam... Niestety u nas nie do dostania.

Dziewczyny pytanie mam z innej beczki.
Bylam teraz na zakupach i chwycil mnie koszmarny bol. Od posladka (tu bołi najbardziej) promieniuje az do stopy prawie. Nie umie chodzic, siedziec, stac, nic. Myslicie ze apap moze tu cos pomoc? A jak nie to jak sobie z tym poradzic? Pamietam ze pisalyscie wczesniej o takich bolach

reklama
maqnio wiem kochana ale coraz więcej się słyszy o cc właśnie mój lekarz tylko decyduje się na cc jeżeli widzi i jest pewny na USG ,że dzidzia jest owinięta pępowiną lub się nie obróciła ;-) musze gadać do mojej żeby nie rosła za duża :-D w razie W :-D
Corin kurcze ja nie wiem co to za ból więc przepraszam,ale nie pomogę Ci :no:

Ostatnia edycja:
magia od 4700g? o kurcze to faktycznie chyba troche przegieli.
orchi no widzisz a u nas np. jak dzidz jest posladkowo to kaza rodzic sn, jak ja lezalam laska własnie tak rodziła i wsio było ok z jej synkiem, a wystarczy ze wage ma za duza to juz cc.
tak jak aneta pisała co szpital to zupełnie odmienne praktyki.

No masz rację ;-) a jak te Twoje potówki??/ maqnio
Aneta ja nie wiem nie wnikam już bo bym popadła w paranoje :-D płacenie za to czy ta to poprostu chcę szczęśliwie urodzić i wrócić do swojego domku z dzidzią na rączkach :-D

Cześć brzuchatki!
Ja wczoraj odpłynęłam nawet nie wiem kiedy :p pożegnać się nie zdążyłam..

Dzisiaj wybieram się do fryzjera - zrobi mi się lżej na głowie :)
Muszę też iść na pocztę - zamówiłam koszulkę nocną i szlafrok i gdzieś przesyłkę wcieło :/

psotka - super wieści!! Może Dawidek zrobi niespodziankę i 4 lipca się z Wami przywita :) Kto wie.. ;)
wydrusia - dobrze, że wszystko OK, byle do 1 lipca ;)
sestinka - ja mam dwa zestawy ubrankowe. Jak będzie ciepło to kaftanik ze śpiochami a jak będzie chłodno to mam welurkową bluzeczkę i półśpiochy.
maqnio - ale Różyczka wyrosła :) Na pewno wszystko będzie dobrze, nie ma się co niepokoić!

Co do ochraniaczy to nie wydaje mi się żeby aż tak ograniczał przepływ powietrza, nie przesadzajmy.. Prędzej w zestawie z baldachimem, chociaż.. Ja tam założę ochraniacz.

A teraz idę prasować ubranka, dzisiaj może poprasuję same białe :p
Miłego dnia!

aneta u nas to na odwrót nie chca robic cc, bo anestezjolodzy sa na kontraktach i kazda ich ingerencja to jest wydanie kasy ze szpitala, dlatego upieraja sie przede wszystkim przy sn.

Corin jako znawczyni tego bólu sprzed ciązy ( dlatego byłam operowana) z opisu wynika ze to ucisk na nerw kulszowy. Wiele Ci nie pomoge bo nie sądzę ze dzwignęłas po prostu ciezar ciała plus moze nacisk małej z którejs strony na lędzwiowy odcinek kregosłupa. apap nic nie da . nie faszeruj sie zbedenie. lezenie lezenie lezenie- popatrz w necie jak w ciazy układac sie z bólem lędzwiowym.Niestety moze az do stopki promiowniowac. ( mi dretwiała stopa ale to był powazny przypadek) a moze masz dużą piłkę? siedzenie i kulanie mogłoby złagodzić ból

reklama
Witam Was dziewczyny!
Nie sposób Was nadrobić jak piszecie po 30 stron dziennie. Z tego co pobieżnie przejrzałam to widzę że coraz więcj z nas szykuje się do porodu i prawie każda juz o nim marzy, aby utulic już swoje dzieciątko. Jedynie na bieżąco jestem z wątkiem wieści i smsy ze szpitala.
Niemniej trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę szybkiego i lekkiego porodu.
Ja wczoraj byłam na wizycie. Malutka zdrowa, waży 2940, wszystkie wyniki w normie. Coraz częściej odczuwam bóle w dole brzucha i coraz częściej brzuszek twardnieje. W piątek na KTG, więc zobaczymy jak te skurcze wyglądają. No i w końcu musze spakować torbę, bo wczoraj po połuniu gdzieś przez 3 godziny te bóle pojawiały się tak co 10-12 min.A ja taka nie przygotowana. Mam nadzieję że do niedzieli wytrzymam. No a teraz zmykam na spacer z Paulinką.
Pozdrawiam.

Do góry