reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Orchi nie wiem czemu sobie to ubzduralam, nie wiedzialam ze to grali na lize, nawet nie wiedzialam co to jest lira wiec ze sluchu wylapalam ze bylo nalejże i jak mama mnie poprawialam to zaczynalam plakac ze nie ma racji :-D

Hhahahaha emka potrafisz poprawić nastrój :-D ja znów w kościele brałam ręce do góry i śpiewałam "wchała na wysokości" :-D
dodi masz sen kobietko ale spij póki mała nie rozrabia jeszcze :-D

maqnio ściskam kciuki za Ciebie jutro! Mam normalnie zaznaczone w kalendarzu, że 9 czerwiec to ważny dzień i nie mogłam sobie przypomnieć co to za okazja, a to nasza maqnio uwalnia szyjkę:-)

Najbardziej wkurzają mnie metki, które są papierowe i twarde, a tak wszyte, że trzeba pruć pół ubranka. A te miękkie też wycinacie?

wrócilam. Nalejże? buahahahhaha No to z takich powiedzonek jeszcze, ja nie umialam powiedzieć "farba" i zamiast tego mówilam "halba".
Czujecie? "Mamusiu kupis mi halbę" hahahahahaha

*halba po śląsku to wódka ;-)

A ja przeżyłam szok, bo zapiełam spodnie, które do tej pory miałam na gumce bo mi sie nie dopinały na brzuchu. A dziś, proszę. Zapiełam. I teraz nie wiem czy to brzucho mi sie obniżył czy może te pół kilo co mi zeszło robi taką różnicę.

mnie sike znacznie obnizyl w sobote, nie chcialam panikowac ale wczoraj poszlam do mojego gin. on mnie zbadal i stwierdzil, ze glowka bardzo nisko, szyjka zgladzona i bezwzglednie musze lezec a jak mi zaczna odchodzic wody, to tylko karetka do szpitala... a to dopiero 33tc takze co najmniej miesiac w pozycji poziomejjjjj...... nie mam pojecia jak to wytrzymam, ale czego sie nie robi dla dziecka :)

nie mogę za Wami nadążyć.. a wyszłam tylko na chwilkę..
ja kupiłam paczkę, ale większą new born pampersa.. następne kupie już chyba 2-ki, no i chce posprawdzać happy i podobno z biedronki są niezłe, wiec też może zakupię :)

ja metek nie wyrywałam.. ale kto wie..
dla małego przygotowałam kilka ciuchów, ale w nocy mi się śniło, że ubrałam go w śpioszki i był w rożku i strasznie się pocił..więc przebrałam go w body z długim rękawem i dopiero był szczęśliwy i teraz nie wiem, czy mam to potraktować jako sen proroczy?:confused:
miriam, to leż i ładuj akumulatory, później już nie będzie tyle czasu
Magia.. ja mam 0.8mm :) ale o porodzie nic nikt nie mówi :) hehe, chyba moi lekarze są z księżyca, ze tak lajtowo do tego podchodzą

reklama
właśnie ja się zastanawiam czy nie zrobiłam źle kupując na początek pampersy newborn. Jak ten mój Staś będzie taki duży jak się zapowiada?

Ja też kupiłam jedną paczkę newborn. Powinno być dobrze z rozmiarem.

A wycinałyście metki z ubranek? I nie wiem jakie ubranko przygotować na wyjście ze szpitala? Cienki pajacyk z długim rękawkiem w upał? A jak chłodniej troszkę grubszy?

Ja nie lubię wycinania metek z ubranek. Potem nie wiadomo co i jak... :baffled:
Co do ubranka na wyjście, ja swojego smoka będę ubierać w krótkiego bodziaka i skarpetki. Na to jak będzie chłodniej pielucha. Ale tak naprawdę... to co się może stać jak on idzie i tak do samochodu a z samochodu od razu do domu...

Do góry