Hej brzuchy :-) ja po szkole rodzenia, dzisiaj bylam troszke znudzona na tych zajeciach, polozna mowila o cwiczeniach Kegla i cwiczeniach oddechu, pokazywala jak przechodzic skurcze i jak sobie z nimi radzic, sa to rzeczy ktore juz wiedzialam wczesniej i tak jakos mi sie ziewalo co chwile
mowila ze na nastepnych dwoch zajeciach bedziemy mowic konkretnie o porodzie wiec moze cos ciekawszego przedstawi..
U nas dzisiaj nie ma mega upalu ale jak mi slonko przyswiecilo w brzuchol to az sie slabo robilo. Oby sie jeszcze to lato nie zaczynalo bo umre chyba.
W nocy sie obudzilam na ok 30 min, myslalam ze nie usne ale na szczescie... usnelam!
Rano weszlam do kuchni a na drzewie za oknem szalal dzieciol. Stukal jak opetany :-) pomyslalam zeby mi wystukal za ile dni bede rodzic, a on stuknal 6 razy i polecial hihihihi
Zachcialo mi sie wrozb...
Corin pewnie uciekl jak cie zobaczyl ( i nie mowie tego ze tak tragicznie wygladasz dlatego sie przestraszyl
) tylko wyczytal z twoich mysli ze ci ma wywrozyc kiedy porod i sobie pomyslel: ,,cholera spadam stad bo jak jej zle wystukam to pozniej wyciagnie na mnie wiatrowke” wiec olal sprawe
niby taki sobie zwykly dzieciol a jaka bestia madra
Przypomniałaś mi, jak byłam mala to mówilam "leje jak zebra" zamiast "jak z cebra" hahahahahaha
ja spiewalam ,,graja skocznie dzieciateczku NALEJŻE”
macie wrażenie, że wasze maleństwa reagują na dźwięki? bo jak rano dzwoni budzik mojego męża to moja mała przez chwilę się rusza, a potem się uspokaja... czyżby aż tak ten słuch był czuły już?
moja jak jest glosno to strasznie sie rusza, jak bylam w kinie i bylo mega glosno to musialam mocno brzuch obejmowac bo chyba sie bala, przy muzyce tez sie rusza, z tego co wiem to dzieciaczki nasze slysza dzwieki od 25 tc wiec wyobraz sobie jak musza je slyszec po 33tygodniu :-)
Moj maz nie wiem skad to wzial ale powiedzial wczoraj ze dzieci nie lubia jak sie je glkaszczxe przez brzuch :/ tym bardziej jak ma juz malo miejsca :/ nie wiem czy to jak dotkne malego i on sie poruszy jest dla niego takim przebudzaniem sie ze snu czy po prostu .. niepotrzebnie go t"tracam dotykam "
no to moj jak mu mowie ze mnie mala uciska glowa i mnie boli strasznie wiec delikatnie przyciskam a raczej masuje to miejsce to automatycznie mi odciaga reke od brzucha i mowi: ,,no zostaw ja w spokoju, niech sie rozciaga” i sam sobie ja glaszcze delikatnie... wiec moj bol sie nie liczy, najwazniejsze zeby ona sie pieknie rozciagnela w mojej macicy
Vercia i ciesze sie ze juz ci troszke lepiej z ,,malutka,, :-) dbaj o nia, najwazniejsze wietrzenie
mamuski a mam pytanie czy którejs z was obnizył juz sie brzuszek , bo mój jest znacznie obnizony i ta nieszczesna zgaga sie uspokoiła
ja mam wrazenie jakby sie troszke obnizyl ale to chyba z powodu ciezaru i wielkosci lub ulozenia malej, a moze mi sie tylko wydaje? <mysli> :-)