reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

roztapiam się ...boże jaki upał.wczoraj było tak cudowanie troch popadało i nie było takiego słońca ....
balkan lipa z tymi bakteriami ...oby szybko przeszło
wydrusia i ja trzymam kciuki
magia pakój pakój nie ma już za wiele czasu:-D

ja już spakowana wyszła mi 1 średnia torba podróżna,.:-Dmam nadzieję że ostatni tydzień czerwca nie będzie taki upalny ..już się śmiałam do męża że będzie jechał po wiatrak do domu :-D

reklama
magia oj tak to pomaga :-) dobrze że ja rodzących tam nie widziałam, akurat cisza i błogi spokój panował...
torbę będę pakować dopiero po weekendzie, wcześniej rodzić nie zamierzam :-D poza tym brakuje mi jeszcze kilku drobiazgów, a chcę już od razu spakować komplet żeby zobaczyć czy się zmieszczę
a pytałaś może co trzeba zabrać a czego nie, bo w szpitalu dają? bo ja zapomniałsam:-(

np. pieluch jeszcze nie mam... jakie kupujecie te pierwsze? w SR mówili, żeby od razu te 3-6 kg... a firma?

kurde tak gorąco a ja za prasowanie się wzięłam.... chyba za raz pod prysznic wskoczę

Pippi 3-6 :szok: to nosi mojej siostry córka we wrześniu rok skończy :-D utopią się szkraby w tych wielkich :-D
Ja do szpitala kupiłam jedną paczkę 1 pampersa zobaczę jaka malutka się urodzi jak mała to dokupię 1 a jak nie to 2 napewno nie większe :-D
marzenka niooo pogoda cudo ale i tak powietrze jeszcze by się mogło ochłodzić ;-)
Dziewczyny za małe nie będą :-D na bank przecież te 54 57cm góra będa miały dzieciaczki lepiej takie newborn niż wielkie żeby bokiem wylatywało

Ostatnia edycja:
Madzia to nie tak dużo, ja chyba będę musiała jakiś kontener zamówić:-)
Pippi Na ich stronie jest napisane, co spakować:
Przyjęcie do porodu, Szpital Św. Zofii w Warszawie
właśnie ja się zastanawiam czy nie zrobiłam źle kupując na początek pampersy newborn. Jak ten mój Staś będzie taki duży jak się zapowiada?

A wycinałyście metki z ubranek? I nie wiem jakie ubranko przygotować na wyjście ze szpitala? Cienki pajacyk z długim rękawkiem w upał? A jak chłodniej troszkę grubszy?
Gubię się w tym. Niby tyle ciuszków, a takiego pajacyka średniej grubości jeszcze nie mam.

orchi ja miałam na myśli na wagę 3-6 kg :-) to chyba są 2 wg pampersa... nie wiem bo jeszcze nie oglądałam w sklepach pieluch
chodzi mi o to, że nie kazali takich new born kupować
magia ja też głupieję z tym ubieraniem, bo niby będzie gorąco, ale taki niemowlak co się nie rusza, to ja nie wiem jak temperaturę odczuwa, zwłaszcza, że jeszcze się mechanizm termoregulacji kształtuje
ubieranie to moja zmora

ja metki wycinam, tylko od razu dzielę w komodzie wg rozmiarów żeby potem nie szukać.. wiem że przecież po wielkości widać, ale wolę mieć z góry podzielone, bo zielona w tym jestem

Ostatnia edycja:
halo Brzuchy!!!!!

normalnie nawet dzis pospałam:) cale 5 godzin..taa..luksus jak nic:)
bylam na zakupach z malzem - tragarzem:) kupilam ten spray na pepuszek, mam nadzieje ze sie sprawdzi.

i powiem wam kochane ze normalnie zaczynam miec przed jutrem malego stresa, ze bedzie to sciaganie bolalo, ze bed eplamic i wogole jakis taki niepokoj czuje..mam nadzieje ze mi minie i nie sie spoteguje:)

balkan poki co jest jeszzcze czas zeby sie tych bakterii pozbyc:)
aneta super ze dzidziol zdrowy!1
magia ja powycinalam wszystkie metki, bo sama mam takie cialo, ze wycinam wszysktie metki, bo wszystko mnie s trasznie drapie i ubzduralam sobie ze malutka tez bedzie drapac.a roboty z tym ze hohoh. ja do szpitala na wyjscie zapakowalam jedne body z dlugim rekawkiem, jedne z krotkim, spioszki i pajaca, wszystko cieniutkie bawelniane no i skarpetki i czapusie. a co ubiore to bedzie zalezalo od pogody, bo nie wiem czy bedzie cieplo, czy bedzie chlodniej czy moze bedzie padac i wiatr:)

za wszystkie wizytujace mocno trzymamy kciuki a cala reszte mocno sciskamy!!!!

Hej brzuchy :-) ja po szkole rodzenia, dzisiaj bylam troszke znudzona na tych zajeciach, polozna mowila o cwiczeniach Kegla i cwiczeniach oddechu, pokazywala jak przechodzic skurcze i jak sobie z nimi radzic, sa to rzeczy ktore juz wiedzialam wczesniej i tak jakos mi sie ziewalo co chwile :-D mowila ze na nastepnych dwoch zajeciach bedziemy mowic konkretnie o porodzie wiec moze cos ciekawszego przedstawi..
U nas dzisiaj nie ma mega upalu ale jak mi slonko przyswiecilo w brzuchol to az sie slabo robilo. Oby sie jeszcze to lato nie zaczynalo bo umre chyba.
W nocy sie obudzilam na ok 30 min, myslalam ze nie usne ale na szczescie... usnelam!

Rano weszlam do kuchni a na drzewie za oknem szalal dzieciol. Stukal jak opetany :-) pomyslalam zeby mi wystukal za ile dni bede rodzic, a on stuknal 6 razy i polecial hihihihi
Zachcialo mi sie wrozb...
Corin pewnie uciekl jak cie zobaczyl ( i nie mowie tego ze tak tragicznie wygladasz dlatego sie przestraszyl :-D) tylko wyczytal z twoich mysli ze ci ma wywrozyc kiedy porod i sobie pomyslel: ,,cholera spadam stad bo jak jej zle wystukam to pozniej wyciagnie na mnie wiatrowke” wiec olal sprawe :-D niby taki sobie zwykly dzieciol a jaka bestia madra :-D
Przypomniałaś mi, jak byłam mala to mówilam "leje jak zebra" zamiast "jak z cebra" hahahahahaha
ja spiewalam ,,graja skocznie dzieciateczku NALEJŻE” :-D

macie wrażenie, że wasze maleństwa reagują na dźwięki? bo jak rano dzwoni budzik mojego męża to moja mała przez chwilę się rusza, a potem się uspokaja... czyżby aż tak ten słuch był czuły już?:szok:
moja jak jest glosno to strasznie sie rusza, jak bylam w kinie i bylo mega glosno to musialam mocno brzuch obejmowac bo chyba sie bala, przy muzyce tez sie rusza, z tego co wiem to dzieciaczki nasze slysza dzwieki od 25 tc wiec wyobraz sobie jak musza je slyszec po 33tygodniu :-)

Moj maz nie wiem skad to wzial ale powiedzial wczoraj ze dzieci nie lubia jak sie je glkaszczxe przez brzuch :/ tym bardziej jak ma juz malo miejsca :/ nie wiem czy to jak dotkne malego i on sie poruszy jest dla niego takim przebudzaniem sie ze snu czy po prostu .. niepotrzebnie go t"tracam dotykam "
no to moj jak mu mowie ze mnie mala uciska glowa i mnie boli strasznie wiec delikatnie przyciskam a raczej masuje to miejsce to automatycznie mi odciaga reke od brzucha i mowi: ,,no zostaw ja w spokoju, niech sie rozciaga” i sam sobie ja glaszcze delikatnie... wiec moj bol sie nie liczy, najwazniejsze zeby ona sie pieknie rozciagnela w mojej macicy :-D

Vercia i ciesze sie ze juz ci troszke lepiej z ,,malutka,, :-) dbaj o nia, najwazniejsze wietrzenie

mamuski a mam pytanie czy którejs z was obnizył juz sie brzuszek , bo mój jest znacznie obnizony i ta nieszczesna zgaga sie uspokoiła
ja mam wrazenie jakby sie troszke obnizyl ale to chyba z powodu ciezaru i wielkosci lub ulozenia malej, a moze mi sie tylko wydaje? <mysli> :-)

reklama
Do góry