reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

sestina i u mnie mowia ze zwlaszcza na twarzy ale gdzies musialo pojsc 15 kg, podobno i po sterydach sie tyje wiec moze i tak jest:tak:
zuzu &&&&& za wizyte
Stawiam wszystkim mleko:-Dsama nie pije bo nie lubie podobno juz jako dziecko nie chcialam:-Dtroche zaluje ze obrona nie dalam rady ale mialam bronic sie wczesniej tylko promotorka jak sie dowiedziala o problemach nie chciala i cale szczescie bo chciala na przelomie maja i czerwca a je wtedy w szpitalu bylam:tak:
A slyszalyscie ze krzyk przy porodzie nie jest wskazany bo dzieciaczki sie boja i cofaja, jakos ciezko mi w to uwierzyc;-)

reklama
Anula ja tez juz 16 kg na plus a poszło mi w brzuch do przodu, w udka i reszta tak jakos równomiernie.A zresztą......wisi mi to. Urodzę to zajmę się "pomarańczkami" heheh

Mailuj to tez slyszalam ale zdziwilam sie tym ze przez krzyk sie cofaja ale ja raczej stram sie nie pokazywac gdy cos mnie boli, zobaczymy czy teraz uda sie bez krzyku:-Dwiyta juz za troche ponad tydz zobaczymy czy szyjka sie ruszyla ale kto wie od tylu mies ciagle cm.
W dzien ciagle bym spala a w nocy nie moge brzuch mnie ciagnie, w pachwinach tak samo:wściekła/y:

Mi położna mówiła, że przez andrenalinę matki dziecko się cofa. A krzyk nie zawsze idzie z nią w parze. Ja nie krzyczałam w czasie porodu, ale krzyk to nie wstyd. każdy reaguje na ból i radzi sobie z nim jak umie. najważniejsze to nie denerwować się przy tym. jak to mówi położna - wyłączyć rozum włączyć serce - to przepis na udany poród :-)

Dzisiaj kilka dziewczyn z roku ktore sa juz mamami pytaly jaka plec i wiekszosc zaczela mowic ze tak fajnie(bede tak 14 mama na roku a jest tylko ze 4 chlopcow):-)
Dzis zobaczylam kolezanke z roku strasznie opuchnieta wygladala jakby nie spala, myslalam ze przytyla a tu sie okazuje ze jest w 4 mies ciazy i ma miec synka, az przypomnialy mi sie moje poczatki wygladlam tragicznie zeby doprowadzic sie do normalnego stanu wstawalam 2 godz przed zajeciami:tak:
Mailuj ja jak na razie nie boje sie, podchodze spokojnie a jak bedzie gdy nadejdzie godzina 0 zobaczymy;-)

reklama
kuuuuuuuuuuuuuuurde skasowal mi sie post :wściekła/y: jak zwykle!!!!!!!!!

mailuj wcale nie jestes nienormalna z tym rosolkiem. MOj dziadek cale zycie mi mowil, ze trzeba jesc i pic w takiej temperaturze jaka nas otacza, czyli on pije w gorac 35 stopni wrzaca herbate dopiero co zalana :-D a ja dalabym duzo za taki talerz goracego rosolku <3

co do krzyku przy parciu mowia ze nie za dobrze to dziala, bo cala sila wychodzi z krzykiem a duzych rezultatow nie ma. Lepiej sie zapierac w sobie i przec tym, czym trzeba :-D

anula gratki wielkie :*

Corin to ze odmowilas komus wizyty to nic zlego. Nie rozumiem podejscia ludzi, jesli widze ze ktos jest w zaawansowanej ciazy, ze ma jeszcze dwojke dzieci na glowie to kurde najpierw zapytam kiedy moge wpasc, czy ma czas, a nie ze sie wpraszaja bo im sie akurat zachcialo odwiedzin ... serio zero wyczucia. Czasami trzeba komus wprost powiedziec zeby zajarzyl ze to nie z toba jest problem, tylko z nim samym :/

Do góry