reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

witajcie
ja chyba zwarjuje a psychicznie sie wykoncze bo mialam wrazenie ze wody mi sie sacza rano pocieklo po nogach cos ale ja bez majtel spie jak wstalam to siup
w kosciele czulam ze cos leci ze mnie
a w domu chcialam sprawdzic i wsadzilam palec do srodka a tam sluz podbarwiony krwia przestraszylam sie i na IP
no i mi lekarka powiedziala ze szyjka zamknieta wod nie widac tez mi papierkiem sprawdzala ze 2 razy a ten sluz to najprawdopodobnije czop sluzowy
i juz mialam nastroj lepszy a tu wlasnie czytam ze czop odchodzi na kilka dni przed lub moze z tydzien gora 2 i znow podlamka
Dziewczyny nie wiecie jak nazywają się te wkładki, które wskazują czy wpdy płodowe się sączą? próbuje je zaleźć i coś mi nie wychodzi
szuklalam w next yg po aptekach i nie ma u mnie w jednej byly ale wyszly i hurtownia juz nie sprowadzila kolejnej partii i teraz nie wiem czy kupowac w necie czy nie, bo to 50 zl zdaze czy nie
podlamka totalna
a jak jechalismy o szpitala rozkleilam sie totalnie i cala droge wyłam bo Asie tak rodzilam a chcialabym dotrwac do 38 chociaz a to jeszcze min 2 tyg
a psychicznie to zwarjuje bo cały czas mysle o tym
i jeszcze lekarz jedzie na urlop i nie wiem co z moja cc, a jak beda mnie trzy,ac zebym rodzila naturalnie ?? podłamka:-(
mielismy dzis do rodzinki pojechac w odwiedziy poki jeszcze mozna ale dala m sobie spokój, najgorzej ze zawiedziopne dzieciaki bo chrzesnice chcialam odwiedzi

reklama
haha, dobre maqio :-) u mnie nie jest tak źle.. gorzej z podniesieniem du.. z podłogi.. oj nie lada wyzwanie
gonia, nie stresuj się, bo to nie pomaga.. ja miałam w nocy skurcze przez niemal 3h dość regularne.. ale grunt to nie wpadać w panikę..a czy to czop.. tego nie wiesz na 100%, bo skoro ci powiedzieli, że "najprawdopodobniej" to jeszcze nic nie znaczy.. i czop może "wypaść" nawet do 3tyg. przed porodem, tak mówił mój lekarz.. więc wszystko przed Tobą

Ostatnia edycja:
gon1a kochana na wystaranych była dziewczyna, której czop odszedł w 35t i urodziłą po terminie. Spokojnie:tak:Będzie dobrze. A czemu bez lekarki nie bedziesz miec cC?

Idę poleżec bo zaraz od tego siedzenia znowu spuchnę...

wisienka bo to moja zmora niby lekarz mowi ze mialam 1 cc to i drugi poród przez cc ale to moze byc róznie jak sie pojawie na prodowce jak nie bede miala kwitka od lekarza to bede niepewna do konca, troche mnie pocieszylas zobaczymy co i jak
szukalam tych wkladek w necie sa w kilku aptekach ale jako niedostępny produkt niestety

wisienka bo to moja zmora niby lekarz mowi ze mialam 1 cc to i drugi poród przez cc ale to moze byc róznie jak sie pojawie na prodowce jak nie bede miala kwitka od lekarza to bede niepewna do konca,
gonia, po pierwszym cc raczej lekarze nie podejmują się porodu naturalnego, możesz nie wyrazić zgody na taki poród i nikt Cię nie zmusi, a oni odpowiedzialnosci nie biorą na swoje barki..więc dodatkowo się nie nakręcaj, na pewno będzie dobrze

hej.Ja dziś mam mega doła,który przechodzi i wraca i tak w kółko.Może przez to,ze zostałam potraktowana jak śmieć w tej przychodni w szpitalu

Dostaliśmy łóżeczko z materacykiem. Podobno wogole nie używane. Zdjelam pokrowiec do prania. Po godz wchodzę do pokoiku a tam śmierdzi moczem, mimo otwartego okna :/ powachalam materac i z mety wylądował w smieciach. Koszmar. Teraz muszę jakiś kupić. Z tego co patrzylam są kokosowo- gryczane, sprezynowe i lateksowe. Który będzie najlepszy?

Konwalianka, ja 2 lata po cc rodzilam naturalnie. Nikt nawet sie nie zajaknal przy mnie o cc wtedy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mimi, sytuacją w przychodni nie ma co się przejmować.. spraw sobie przyjemność i zrób coś, co odwróci Twoja uwagę
corin, podobno dla takich maluszków ten kokosowo-gryczany jest dobry; owszem, tak jak moja siostra 8 lat temu rodziła pośladkowo maucha i nikt nie wspomniał o cesarce, a może tak tylko ona nie załapała, ze im o kasę chodzi, ..ale teraz jest nieco inaczej i już nie podejmują takich ryzyk, teraz musisz sama wyrazić zgodę na poród sn po pierwszym cięciu cesarskim

Ostatnia edycja:
No wiesz niby nie ma sie co przejmować,ale skoro 2 lekarzy twierdzi,ze mam podwyższone ciśnienie a dziś lekarz w szpitalu stwierdził,ze nic mi nie jest i potraktował jak ścierwo czepiając się każdego zapisu z podsumowania od mojego lekarza,dlaczego nie ma tego,tego i owego a co ja odpowiadam za dokument który mój lekarz przygotowuje?? to trochę przegięcie bo on miał zrobić badanie jaka jest przyczyna a nie pieprzyć,ze dla niego to nie jest wysokie cisnienie,no tak 149/83 to fakt norma:(POgadam z moim lekarzem jak mnie potraktowali i niech on dalej decyduje,ja cudotwórcą nie jestem.

reklama
Być może masz racje. Teraz gin mi powiedział ze skoro miałam jedna cesarka to kwalifikuje sie do tego rodzaju porodu. Jak mu powiedziałam ze przecież rodzilam tez naturalnie to stwierdził ze każda cesarka jest wskazaniem do kolejnej.

Do góry