reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Anulka198424 ja przed wyjściem na zakupy do supermarketu odwiedzam toaletę i jak tylko wejdę do sklepu od razu kieruję się w stronę wC bo wiem,że nie skończę zakupów bo znów mi się zachce a do sklepu mam 20 min;)

reklama
tak wiem, że mozna wykorzystać poduszkę.. ja mam taki śpiworek 0-3m-ce z odczepianymi rękawkami, maleńki jak nie wiem, więc będzie dobry.. ja ogolnie postawiłam na śpiworki, bo chce miec pewnosc ze mały sie nie odkopie.. mam ich w sumie aż 7 w rożnych rozmiarach.. a kołdra swoja drogą

Corin, Malinkaizi, Em_cia, Anulka, współczuję Wam tych nieprzespanych nocy, ja śpię jak zabita i to nawet po 12 h!

Em_cia, pokaż się nam, jestem pewna, że pięknie wyglądasz:)

Psocia zwaaaaaaaaariowalas??? :-D :rofl2: chcesz zeby dziewczyny z wrazenia sie wczesniej rozpakowaly?? :laugh2: nie odwazylabym sie wstawic tych fotek na forum nawet gdybys mnie bardzo prosila :-D zostana umieszczone na kompie w folderze UWOLNIC ORKE :-D ahahah

Kobietki a ja mam do was pytanie ponieważ każda z Was pochodzi z innego miasta to może będziecie umiały mi na to odpowiedzieć;
Moja córeczka jest ułozona poprzecznie więc na ostatnim badaniu USG lekarz powiedział mi że bedę musiała mieć cesarkę bo nigdy z takiego położenia nie pozwalają na poród naturalny; byłam ceraską przerażona bo wolę rodzić naturalnie ale już powoli się przyzwyczaiłam do tej myśli gdy w piatek na wizycie u mojej pani doktor dowiedziałam się,że jednak będę rodzić naturalnie z tym,że po 37 tygodniu muszę przyjechać do szpitala żeby lekarz obrócił mi dziecko w brzuchu. Boję się tego obracania i stąd moje pytanie czy u was w szpitalach coś takiego się praktykuje ?? Boję się ,że przy takim obracaniu dziecko mi się okręci pępowiną albo co gorsze wybiją jej jakąś kończynę. Czy któraś z Was ma wiedzę na ten temat???

malinkaizi nie wiem czy pamietasz jak wstawialam kiedys filmik z youtube tutan na forum i troszke na ten temat gadalysmy z dziewczynami. Na filmiku lekarz obracal dziecko, z tego co pamietam, z pozycji posladkowej wiec mial jeszcze dluzsza droge i wieksze niebezpieczenstwo. ten ,,zabieg,, trwal kilka minutek i po wszystkim. Jesli tobie go zaproponowali to ja bym sie cieszyla, o wiele bardziej wolalabym cos takiego niz CC. Mi lekarz powiedzial po ostatniej wizycie ze im pozniej tym gorzej z obroceniem i jak sie mala nie obroci to pewna cesarka :/ tutaj w ogole tego nie praktykuja sama nie wiem czemu.
A zlamania barku, bo cos o tym pisalas, zdarzaja sie nawet przy porodzie SN jak dziecko ma problem z wyjsciem. Nie boj sie, skoro sie tego podejmuja najwidocznie nie jestes pierwsza lepsza na ktorej to beda praktykowac. :* :* :*

ja ostatecznie zasnelam o 8:30 i spalam do11:30, czuje sie o wiele lepiej, ale jak sie polozylam to znowu zwatpilam ze usne, a czulam sie jakby mnie ktos przezul, przelknal i wyplul :confused2:

i znowu jestem glodna, ide zrobic druga porcje platkow :-D
,

tak tak, nie da sie ukryć, ja straszny zmarzluch jestem:-) ale nie będę przegrzewać małego..na noc śpiworek mu wystarczy, a tą kołderkę to już na zimę mam :)

emka, TY na samych płatkach żyjesz :-D

witajcie Baloniki Kochane!!

ja tylko na chwile, wczoraj byli goscie z dwojka diabełków zamiast dzieci, normlanie tornado przeszlo mi przez mieszkanie, wymeczyłam sie strasznie. dzis wyprawiłam małza na przyjecie mojej chrzesnicy i czekam na kolejnych gosci.małza chodzil z kata w kat zły jak osa ze sam musi jechac, no ale jak mus to mus. zwariowany weekend. lece moze uda mi sie troszke Was doczytac:)

miłej niedzieli!!!!

em_ka tak mi się wydawało,że gdzieś to widziałam ale nie mogłam znaleść. Wiem,że nie chcą mi zrobić krzywdy ani tym bardziej mojemu dziecku wiec może faktycznie powinnam się przestać martwić i zacząć cieszyć z tego ,że tak jak pragnełam urodzę sobie naturalnie:)

Mi lekarz kazal liczyc ruchy dziecka. W ciagu pol godziny powinno byc przynajmniej 10 ruchow-powiedzial ze taka jest norma. I zeby liczyc oczywiscie wtedy kiedy dziecko jest aktywne, a nie jak spi;) Przyznam Wam sie, ze nie licze, bo dziecko jest tak ruchliwe, ze jakby cos sie dzialo to zaraz bym zauwazyla.

A powiedzcie mi jaka macie temperature ciala? Bo ja to chyba umieram:-p a juz na pewno jestem zimnokrwista:p Zmierzylam wczoraj temperature jak pisalysmy o tym termometrze w lidlu, tak zeby sprawdzic czy ten ktory mam w domu jest jeszcze sprawny i wiecie ile pokazal? 35,2! A jak maz wrocil z pracy to tez mierzyl, bo myslalam ze ten temometr nie dziala i Jemu pokazalo 36,4... Nie wiem co o tym myslec.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry