reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

mailuj, witaj ranny ptaszku:) witajcie lipcóweczki..

ja zaraz po bułeczki lecę, jakoś mam ochotę na swoją ulubioną bułkę kwadratową z wiśniami w środku - pyyychaa

dzisiaj planuje zapakować torbę i przy okazji sprawdzę czego mi jeszcze brakuje.. jakoś dziwnie niespokojna jestem jak tak stoi wszystko w pudle..

reklama
Cześć brzuchatki kochane i dzieciaczki :*:*:*:*:*
Kurde właśnie oglądam tv i Gosia Dydek umarła :(:( a taki sportowiec była i to jeszcze była w ciąży :( [*] [*] .....
A ja wczoraj byłam na wizycie niunia pozostała niunią więc już jestem spokojna ,że siusiak nie wyrośnie :) buziuńke pokazała nam nosek zadarty śmieszny taki :):) waży 1940 ale ponoć jest długa :) kolanka miała ściśnięte więc od pupci lekarz ją podpatrywał wstydziocha mała :) ze mną ok poród przedwczesny nie grozi ;) bezpiecznie powiedział mi urodzić po 36tc ;) bo wtedy już żadnego ryzyka nie ma :) od początku ciąży na wadze +5,5 kg więc tragedii nie ma :)

Witajcie o poranku, rzeczywiscie ciezko z tymi nicami, zwlaszcza, ze jest ich tu calkiem sporo. Wczorajszy dzien przespalam, masakra, co sie chwile pokrecilam to do wyrka, wykapalam sie kolo 20 i zaleglam na dobre, zostawiajac mezowi towarzystwo na glowie, na szczescie ogarnia bez problemu, nakarmil, wykapal, przeczytal i zaladowal do lozek. Slowem zahartowany w boju. Zaraz lece na chiropraktyke, bardzo sie ciesze, bo od tych dziwnych pozycji w czasie spania cos mi przeskoczylo w szyji i czyje dyskomfort w klatce piersiowej. A wiem, ze jak chiroterapeutka powrzuca tu i tam to moge kolejne 3 tyg spokojnie oddychac, chyba, ze bedzie chciala mnie widziec wczesniej, bo teraz jest dobry okres , by trwale naprawic kregoslup, poki jest wszystko naturalnie luzne. Od 16 lipca zaczynam akupunkture na skrocenie szyjki , polozna mi mowila, ze najskuteczniej jest gdy sa 4 zabiegi , po jednym raz w tygodniu, przez pierwsze dwa tylko na ledzwiach, potem dochodzi refleksoterapia i wbijanie igielek w male palce u stop. No plan jest przewidziany do 40 tyg, ciekawe czy sie uda i czym bedzie sie roznil ten porod od innych, akupunktura podobno tez zmniejsza bole porodowe. Robie w tej ciazy z siebie krolika doswiadczalnego i probuje rzeczy z ktorych nie korzystalam poprzednio. Witamin tez nie biore i moj wniosek jest taki, ze dzieki temu nie tyje, 5,5 kg na plusie nalezy do malucha i jego domku. Do pozniej.

Orchidea widze, ze idziemy leb w leb i mamy tylko dzien roznicy pomiedzy terminami:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kwoka nio może razem urodzimy :):)
Ja witaminki łykam od początku ciąży więc nie wiem czy to ma coś wspólnego z tyciem :)

Dzień dobry :) No ja noc jako tako przespałam tylko ze ten zapchany nochal moj nieszczesny i przestala bolec poki za ta kosc lonowa ...
Pawel na 7 do jednej pracy potem na 17 do drugiej a potem idzie z kolegami na piwko ...Caaaaly dzien sama
Tato moj przyjechal po 3 tygodniach delegacji .. zaprasza mnie dzisiaj na zakupy powiedzial ze to bedzie w ramach wtorkowego prezentu urodzinowego ... bardzo mi go brakuje
Teraz w kamienicy jestesmy same z mama ... wiecie roznie to bywa Pawel teraz ma 2 prace dzisiaj to spotkanie z kumplami no ale nie bede mu przeciez zabraniac chociaz przykro mi myslalam ze troche czasu spedzimy razem ... ale jak mu cos powiem na ten temat to powie ze mu wszystkiego zabraniam ze juz nawet z kumplami wyjsc nie moze ...
Moze jakis fajny film dzisiaj bedzie w TV
A A co do wyprawki szpitalnej mam zamiar sie spakowac po wizycie czyli 14 czerwca ...
Dzisiaj zdecydowanie w Toruniu jest brzydka pogoda... szaro i buro ...
Tak zauwazylam ze nawet kolezanki cos mnie nie odwiedzaja ... ( mysle ze moze nuuuudno by ze mna bylo ) bo przeciez nie pojde na zadna impreze... a siedziec z ciezarowka to typowa nuda teraz w okresie ciazy widze... ktora przyjaciolka byla jest AZ TAKA PRZYJACIOLKA ...
Caluje Was Miętuski

orchidea, super wieści, a i malutka już nie taka malutka..

ja wolę się nie wypowiadać w kwestii tycia, bo wydaje mi się, że to bardziej genetyka (moje siostry tyły po 16kg).. u mnie na plusie +13 i nic na to nie poradzę, a słodyczami się nie zajadam, bo zwyczajnie mi nie smakują (no może poza zachcianką na bułeczkę z wiśniami od czasu do czasu).. nawet odzwyczaiłam się od słodzenia..

po spacerku bardzo osłabłam i znowu ciśnienie spadło, do tego doszły te bóle jak na miesiączkę, co czasem o nich piszecie i ogólnie kiepsko się czuję.. chyba znowu się położę spać..

Weroniko, ja wczoraj dałam mojemu Pawłowi dyspensę na wyjście, bo wiem, że coraz trudniej mu będzie się spotkać z kumplami a przecież czasem tego potrzebuje.. zresztą tak jak i my.. on co prawda mówi, że nie musi iść, ale jakby nie chciał, to by nie wspominał ;-) nie smutaj.. tylko do nas wal, jak będziesz czuła się samotna
i nie przejmuj się "przyjaciółkami", jak się ma rodzinę, to zmieniają się priorytety i przyjaciele. ja nawet nie chciałabym takich co im nagle nie pasuje fakt, że mam dziecko.. nie przejmuj się - będą nowe, lepsze..

Ostatnia edycja:
orchidea, super wieści, a i malutka już nie taka malutka..

ja wolę się nie wypowiadać w kwestii tycia, bo wydaje mi się, że to bardziej genetyka (moje siostry tyły po 16kg).. u mnie na plusie +13 i nic na to nie poradzę, a słodyczami się nie zajadam, bo zwyczajnie mi nie smakują (no może poza zachcianką na bułeczkę z wiśniami od czasu do czasu).. nawet odzwyczaiłam się od słodzenia..

po spacerku bardzo osłabłam i znowu ciśnienie spadło, do tego doszły te bóle jak na miesiączkę, co czasem o nich piszecie i ogólnie kiepsko się czuję.. chyba znowu się położę spać..
Ja tak mysle ze te bole to moze wlasnie takie juz skurcze [rzygotowujace do porodu ? TEz zdarzy mi sie czasami ten bol :/

konwalianka wiesz chyba masz rację,że to kwestia genów :) siostra moja przed ciążą ważyła 46 kg w ciążach dwóch po 8 i 9 kg przytyła pytałam mamy no i ze mną 13 ale z siostrą 7 a sis ważyła 4kg hihi także reguły nie ma na to :)
Kurcze Wy o takich bólach a ja byłam święcie przekonana,że moje bóle na pęcherz to przez córcie która głowką uciska go lecz jednak się pomyliłam :/ lekarz powiedział,że aż tak nisko nunia nie jest i to moje nerki muszą dwa razy szybciej pracować i każda kropelka uciskać ma prawo szok miałam ale chyba się zna na tym nie wiem :D:D:D
Veronique wczoraj koleżanka zadzwoniła,że chce z rodzinką przyjechać w sobotę o 7.30 rano bo jadą z autem do mechanika do mojego miasteczka i nie wiedzą co robić tak jakby kuźwa cała rodzina musiała jechać do mechanika :crazy: a do tego jej młodsza córka ma chyba świnkę więc napisałam,że mi takie coś nie pasuje od początku ciąży cisza była nagle teraz chcą przyjechać echhh

Ostatnia edycja:
reklama
orchi i bardzo dobrze zrobiłaś. kurde jak ze świnką do kobiety w 8 miesiącu :wściekła/y:co do wagi nie ma reguły . z córcią wyglądałam cała jak kaszalat. tyłam wszędzie, puchłam ogólnie byłam taka wielka, szeroka . teraz też tyję ale inaczej . grunt żeby było wszystko ok z dzidziolem my jakoś powoli dojdziemy do siebie ..

Do góry