reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

magia siostrzenica mojego D powiedziala ze dla kuzynki zostawi wszystkie cienie do oczu i kosmetyki ktore ma :-D skonczyla niedawno 8 lat :-D tez juz sie nie moze doczekac ^^

COrin jak u nas sa upaly to ja po prostu przez caly dzien nie wychodze z domu, ewentualnie wczesnie rano badz na wieczor. Problem w tym ze jak juz sie prawdziwe lato zacznie to prawie w ogole nie odczuwa sie zmiany temperatury miedzy polodniem a wieczorem, z tym ze ci slonce bezposrednio w twarz nie daje. Ziemia jest pozniej tak nagrzana ze nie ma szans na normalne oddychanie, juz myslimy nad kupnem nawilzacza powietrza jak si malutka urodzi, bo tu na prawde jest jak w piekarniku

maqnio no cale szczescie ze jak na razie pogoda jest mieszana, jeden dzien upalu drugi dzien pochmurny, trzeci dzien pada, ale prawdziwe lato zacznie sie od polowy czerwca i wtedy juz nie ma zmiluj, pada raz na 1.5 miesiaca i to tak malutko, ze pozniej jak zaczyna to wszystko parowac to juz w ogole nie do wytrzymania :/

reklama
A jak wasze maleństwa w brzuszkach? Ruszaja się w ten upal mniej czy dokazują jak zwykle? Moja Ewa dzis jakaś leniwa, czułam raptem kilka pojedyńczych puknięć od rana, zaczynam się stresować. Przyłozyłam detektor tętna i tętno ma jak zwykle i oczywiscie od azu zaczęła prze tym zwiewać - nie lubi bardzo ;-) wiec troche sie uspokoiłam, ale i tak nie daje mi to spokoju.

Szczerze współczuję upałów emce, hanami i mimi. Oj, nie zazdroszcze.

Corin a jak chcesz jakis sposob na ochlodzenie to sprobuj tego co ja zawsze robie w nocy w lecie : Zmocz bawelniane, cienkie przescieradlo, wycisnij dobrze usiadz na krzesle i sie nim przykryj :-D mi zawsze pomaga jak budzilam sie w nocu spocona bez mozliwosci zasniecia ^^
moja mala nawija nawija caly czas, ale ma dni ze tez jej prawie caly dzien nie czuje, tzn niby sie rusza ale minimalnie.

No to moze dzis odpoczywa... Wczoraj szalala prawie cały czas. Może wczoraj sprzątala sobie domek a dzis odpoczywa, ma weekend :-D

O sposób z prześcieradlem jest bardzo dobry i działa też rewelacyjnie na zbijanie bardzo wysokiej temp u dzieci ;-) Testowałam na Sebku.

Ostatnia edycja:
ja mam przeciąg w domu, więc ciepło (bo to jeszcze nie upał u mnie) jest do zniesienia.... jak się zaczną prawdziwe upały będe się musiała z sypialni na dół wynieść, bo tutaj chłodniej..... ale przezornie sobie wiatrak zakupiłam....:)

Corin, co do ruchów to Mateusz rusza się jak zwykle, czyli z samego rana, a potem wieczorem - w ciągu dnia leniu****e..... :)

em_ka szczerze wspolczuje jak nadejdzie lipiec - noska z domu nie wytkniesz biedactwo:*
corin moja zdecydowanie mniej harcuje jak jest tak cieplo, co sie dziwic, mamuska zmeczona to i niunia odpoczywa:)
balkan u nas w domu odpukac- jakos specjalnie cieplo nie jest, ale wentylatorek jakby co tez czeka w pogotowiu:)

maqnio ja sie o siebie tak nie martwie jak o malutka :-( bo jak sie urodzi to w ciagu dnia nawet z nia nie bede mogla wyjsc na spacer, jedynie wczesnie rano badz poznym wieczorem :dry: i boje sie tez o noce, jak tu taki upal jest ze ja spocona sie budze to wyobraz sobie takie malenstwo, a nijak sie temteratury nie da obnizyc bo nie mamy klimatyzacji, wentylatora tez nie bardzo mozna dla takiego szkraba puszczac :/ i co tu robic???

Witam ja właśnie wróciłam z zakupów kupiłam kilka rzeczy dla maleństwa :-) myślałam że nie dojdę do domu tak gorąco a szczególnie w komunikacji miejskiej :no: a wczoraj moja siostra urodziła dziewczynkę jak stwierdziła na Super mana bo wychodziła główką i rączką :-D

em_ka no ja wszczegolnosci o malutkiej pomyslałam, ja zachodze w glowe jak tu u mas bedzie goraco to co zrobie a u ciebie to jeszcze gorzej, moze warto poloznej zapytac jak ulzyc malenstwu jak bedzie tak cieplo?
asia gratki dla siostry, to nie zle jak super men albo statuła wolnosci hihi:)

reklama
maqnio zapytam na pewno, bo wyobraz sobie taka kruszynke spiaca w temperaturze 30 stopni :/ ewentualnie przeniesiemy sie na salon na sofe w szczegolnie upalne noce, bo salon jest wiekszy i nizsza tempetarura na pewno

Do góry