reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

W tym szpitalu gdzie ja będć rodzić to trzeba mieć swoją koszulę i jest wymagana w ilości 3 sztuk! ja mam dwie, koleżanka mi dała która ich nie używała w ogóle, są jeszcze w opakowaniu. Nie będę kupować bo później tak jak Wy będę używać coś wygodnego.

Dodi nie wydaję mi się bo to śmierdzi typowo czymś rozkładającym się strasznie, nie jak mięso... ale może masz rację, zobaczymy jak się odsunie meble... aż się boję...

reklama
Laseczki czytam o pielegnacji noworodka i tak sie zastanawiam jaka firme kosmetykow wybrac dla malego siostra poleca nivea kolezanka znowy bambino sama nie wiem...a wy jakie wybieracie??

Ania, u mnie w szpitalu też zalecają dwie + koszulka do porodu.. ja na szczęście koszule mam, dwie od sąsiadki i jedną od siostry, więc tyle mi odchodzi :)

Patrycjaa
, myszy są naprawdę inteligentne.. sama miałam kiedyś, co prawda szczura, ale to podobny futrzak; dało się go nauczyć wielu rzeczy, jak np. przynoszenie monet i innych drobnych rzeczy spod łóżka

Anulka, ja do kąpieli mam oilatum, krem emolium na bardzo suchą skórę, bo i ja go używam do twarzy; mam też oliwkę bambino, ale dlatego, że sama używam hekto litrami, do pupy zakupiłam sudocrem, no i tyle.. chyba niczego więcej nie planuje póki co..

Ostatnia edycja:
Anulka my wbralismy Nivea, do pupy mamy sudocrem, i mydełko bambino tez mamy. Bardzo dużo czytałam o kosmetykach i większości mamy polecaja Nivea. Ale jak będzie to dzidziuś pokaże co mu najbardziej odpowiada dlatego my nie kupowaliśmy do ileś sztuk by później to nie leżało gdyby coś było nie tak.

Anulka na początek to chyba po jednej sztuce na próbę i nie ma co jednej firmy wszystkiego. Jak dziewczyny piszą - okaże się co na skórę malucha najlepiej pasuje. Ja mam zasypke Penaten, do kąpieli 2 w 1 Avene piankę, i do pupy do tej pianki dostałam gratis w aptece masć Pediatril.

Dodi, ta herbatka nie jest zla w smaku, taka owocowo-ziolowa, naprawde nic strasznego.:tak: Mozna ja kupic w sklepach zielarskich i aptekach, a tutaj widzialam nawet w Tesco. Nie wiem, czy dziala, ale ja ja pilam przed pierwszym porodem i dobrze go wspominam.;-) A znajoma, o ktorej wczesniej pisalam tez ja pila i tez szybko poszlo, zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi. Ten napar wzmacnia po prostu miesniowke macicy, przez co przyspiesza porod juz w trakcie jego trwania.:tak:

Patrycja, kurcze, nie zazdroszcze sytuacji z mysza. Jak maz odsunie juz te meble, to pewnie kuchnia do remontu lub malowania...:baffled:

ja tam nie lubie koszul do karmienia, wiec na porod biore dwie krotkie, ktore pozniej oddam mamie, no i tshirt... Lecha:-D A do karmienia wole pizamki. Bylo mi wygodniej podniesc bluzeczke do gory. Piers byla przykryta, a malenstwo przytulalo sie do golego brzuszka, mmmm, uwielbialam to ciepelko:-)

Anulka, najlepiej kupowac male opakowania kosmetykow, zeby zobaczyc, czy maluszek ie bedzie mial alergii. podobno najmniej alergizujace jest Bambino, a bardziej uczula np. J&J, ale nie ma reguly. Ja na poczatek tez mam Oilatum, ale kupilam tez wlasnie kosmetyki Johnsona.:tak:

co do kosmetykow ja jeszcze nie mam ale czytalam ze nivea dobra a i duzo czytalam o firmie linomag maja tam wszystko, oliwki, plyny do kapieli, szamponym, kremy, mascie duzo mam sobie chwail i bardzo tanie,natomiast Johnsona nie bede kupowala czytalam ze najbardzej uczula. Zobaczymy co bedzie pasowlo maluchowi:tak:
Jak sie wscieklam wczoraj robilam badania, moj pojechal po wyniki a oni mowia ze nie maja i pewnie zgubili:wściekła/y:niech nie mysla ze znowu zaplace 70 zl za kolejne:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Jak mi koszula zabrudzi to poprosze w szpitalu zeby mi ta ich szpitalna dali i juz. Mysle ze nie powinno byc z tym problemu. No a w ostatecznosci wysle szybko meza do sklepu i powiem ze bez koszuli do karmienia ma nie wracac:-D
Z ta mysza to rzeczywiscie masakra... A moze to jej siuski tak smierdza? Plus mieszkania w bloku-brak myszy;)
A o kosmetykach to wlasnie slyszalam, ze najlepiej jak wszystkie jednej firmy sa, bo sie uzupelniaja.

Do góry