reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
wydrussia91 pokoik supcio. pogratuluj geniuszowi, nie zla robota. kciukasy za wizyte
Veronique1986 glowa do gory. Dasz rade. Kazda z nas da rade. balkan dobrze radzi poczytaj sobie o porodach na wesolo. maja dobry wplyw, przynajmniej mnie pomoglo. :*

Dzieńdoberek:)
średnio wyspałam się, jakoś na raty z główną pobudką między 3 a 5 bo mała stópki prostowała do głaskania aż takie rogi wyłaziły hihi- dąła czadu dziś...i pokazała ze coraz dłuższa:)
J anie widziałam szpitalnych sal, może mi się uda. Znam z opowieści kolezanek, mowią że przyjemny odzdział, można pokoik sobie opłacić z łazienka.
Buziaki dla wszystkich mamuś i brzadąców!

dzieki maqnio poobserwuje i zobaczymy co dalej

Hej kochane,
chyba pospieszyłam się z tym że wybrałam wózek . Juz prawie pewna byłam tego xlanderka- okazało się ze gondolki maaaaaałe -tylko 76 cm:(
Szukam dalej :)
Wisieńka zaciśnij zęby i do przodu, juz malutko zostało!
A propos pępka i spirytusu- ja kupiłam nasączane gaziki w saszetkach zeby juz nie paprac się z rozcienczaniem. Mam nadzieję ze szybko odpadnie. Kupiłam tez paczke pieluszek z wycięciem na pępek na pierwsze dni zeby nie podrazniac z f. Bella
Vero nie panikuj:)
ja tez kupilam pieluszki HAPPY z belli sprawdzily nam sie 5 lat temu i sa tansze od pampersów i powiem wamm ze w szpitalu mieli wlasnie te pileuszki belli ale potem kupowalismy inne bo mimo ze byly ciut drozsze to bylo wiecej sztuk w papmpersie
a swoja droga slyszalam ze niezle sa pieluszki z rossmana tyle ze moze juz na wieksze dziecko, kolezanka chwalila, ja na pewno sprobuje, ostatnimi czasy po takich probach zostalismt przy pampersach ale kto wie...

Maqnio juz tylko jutro i zobaczymy co powie ;-)jutro przyjdzie lozeczko a jeszcze Ł mnie wkurzyl mowie mu ze pojedzie odebrac mi wyniki a ten nwet nie wiedzial gdzie robilam a tyle mu o tym mowilam a poza tym zawsze robie tam. Wczoraj juz nie pojechal bo gral od 13 do 19, glodna bylam ale nie mial czasu wiec zjadlam kanapki, pozniej glodna nie byla zrobil wielka porcje a ja nie zjadlam bo mnie mdlilo i juz obrazony. Zawsze tak jest nie slucha ja glodna on nie robi ja najedzona on robi i pozniej sie czepia i zawsze ze sluchawkami na uszach:wściekła/y:
ja nie wiem jak u nas na porodowce ale wiem jak na ginekologii bo tyle lezalam wiec wiem czego moge sie spodziewac...
skąd ja to znam, ja tez twierdze ze moj maz mnie nie slucha a potem sie dziwi ze sie na niego wydre:wściekła/y:
veronique nie nakrecaj sie kazdy porod jest inny i kazda inaczej odczuwa bol moze nie bedzie tak strasznie
nie wiem czy Wam pisalam ale ostatnio sasiadka mi mowila, ze jak rodzila 4 dziecko to czula jakies bole a tak nic ja nigdy nie bolalo, jedno dziecko nawewt urodzila w domu na korytarzu bo nie wiedziala ze to juz poprostu a bylo przed terminem no i moja kolezanka tez mi mowila ze ona moze rodzic bo tylko parte bole miala
takze ile kobiet tyle historii, głowa do góry

witam brzuchaty porannie przy kawo-platkach :-D stwierdzilam ze nie ma sensu brodzic dwoch kubkow : jeden z platkami drugi z kawka nescafe, wiec wsypalam kawe do platkow i wyszly kawo-platki :-D smaczniejsze niz zwykle bokawka zabija smak mleka ^^ :-p

zaraz lece nadrabiac co tam sie dzieje u was :-)

Oj drukareczki moje :-)

Emka ja rozchylałam wargi i delikatnie czyściłam. Tylko nie chusteczkami ale wacikami wodą, a czasem wodą z mydłem- w ekstremalnych sytuacjach. Nika cała i zdrowa i nigdy uczuleń ani zakażeń nie miała. Higiena dziewczynki jest według mnie bardzo prosta, może dlatego, że sama jestem dziewczyną i wiem jakie są odczucia. A z chłopakiem za cholerę nie wiem jak sobie poradzę. Mam nadzieję, że instynkt zadziała ;-)
mailuj no wlasnie mi sie wydaje ze o wiele lepiej jest przecieraz gazikami z przegotowana woda lub z mydelkiem niz chusteczkami, jakos nie jestem przekonana do tych pachnacych cudow od ktorych pozniej co po niektore dzieciaczki dostaja jeszcze wiekszych odpazen pupy. Dziekuje za rade :-)

Pas jest o tyle lepszy , ze nie kisi poporodowej cipki. A ćwiczenia sa najlepsze, pasy ,majtochy to tylko wspomagacze :-)

a to mnie rozwalilo :-D :-D :-D a ja tam nie lubie takich rzeczy, ani pasow, ani majciochow na pewno kupowac nie bede, tak jak pisze mailuj ze najlepsze cwiczenia, zakupie rowerek i bede smigac ^^

Hej kobietki a ja dzisiaj sie obudzilam bo trzymalam raczke na brzuszku i zaraz mialam w srodeczku .... BOKS ...:) i po chwili jakby bicie serduszkamalego ale ... juz terazw iem ze to nie bicie serduszka tylko czkawka ... tak sie zastanawiam jak ten maluszek to ogarnia TAK SZYBKO CZKA
A i dodam ze juz nie bede myslec tak o porodzei bo zwariuje .... w koncu co mabyc to bedzie fakt ze przeraza mnie ze tak mocno MA BOLEC i ze gro kobiet z ktorymi mam do czynienia to albo mdlaly albo mialy znieczulenie wiec mam nadzieje ze ze mna tak nie bedzie ...

a NIczka chcesz zebym ci nakopala do tyleczka ciazowego za te twoje czarne mysli? ile kobiet tyle odczuc, ile kobiet tyle porodow i relacji z nich. Ja sama z siebie obejrzalam tysiace filmikow na youtube i nie mozna powiedziec ze kazdy porod jest taki sam. Jak dojdziemy do naszej daty to sie przekonamy, jak na razie nie panikujmy bo i tak nic dobrego z tego nie przyjdzie. Jedynie co jest udowodnione to to, ze kobiety ktore zbytnio panikuja przechodza gorzej porod bo nie skupiaja sie na nim tylko na strachu. CO ma byc to bedzie, kazda musi przez to przejsc czy bedzie bolalo czy nie! i juz! i glowa do gory, jak przyjdzie twoj czas to wszystkie bedziemy pisac eski zebys sie uspokoila :-D

wydruska ale przygotowalas pokoik dla malej, pewnie bedzie sie nim chwalic kolezankom w przedszkolu :-D

Gon1a a ten kolorek rozowy nie wywolaly przypadkiem te lekarstwa ktore zapodajesz? obserwuj to bo jesli znowu sie pojawi to ja bym od razu pojechala na IP, albo zadzwon do lekarza jesli mozesz i zapytaj po prostu co zrobic i co to moze byc, bo czekac w niepewnosci to nic przyjemnego.

Corin kurka blada, oby ci te skurcze przeszly a jak nie to jedz i zapytaj co to jest zeby byc spokojniejsza, jesli nie jest to z wysilku to co do cholery sie dzieje :/ eh.. trzymam kciukasy :*

Ostatnia edycja:
Hej babeczki!

Pamietacie mnie jeszcze? Wracam po wielu zawirowaniach...

Wiem mniej wiecej co u Was, bo podczytywalam.:tak:
Moj maly ciagle sie kreci i martwi mnie to, bo powinien sie juz ukladac do porodu, a tu harce na calego z kazdej strony brzucha;-) Kregoslup mi juz troche dokucza, ale pracuje do konca mies. i potem juz laba:-)
Popijam sobie juz herbate z lisci malin, pije moze juz ktoras z mamus?

Dla pocieszenia dla obawiajacych sie porodu, moge napisac, ze 2 tyg. temu urodzila moja znajoma... O 3 w nocy zadzwonili, ze przywioza do nas starszego synka, bo sie zaczelo, przyjechali przed 4, a maluszek byl na swiecie juz przed 6 rano i wieczorem wyszli do domku. Ekspresowy porod, mama w nienaruszonym;-) stanie i w ogole malenki buszowal w brzuszku okrutnie, a teraz maja problem, zeby go obudzic na karmienie:-D

Iwonus, pozytywka jest bardzo fajna, zwlaszcza dla starszego dzieciaczka, ale baterie ida na potege.:szok: My mamy dokladnie ta w Polsce i poprosilam nawet tate, zeby wylaczyl funkcje projektora, a zostawil sama pozytywke, bo niestety nie da sie wlaczyc tych funkcji osobno, a w Irlandii mamy starszy model - nakrecany. I bardzo go chwale, bo jak skoncza sie baterie, to nie ma projektora, ale wystarczy nakrecic i pozytywka gra 10 min.:tak:

Pozdrawiam Was cieplutko i mocno sciskam!

noo coraz więcej z nas już na nogach.. ja od rana siedzę na allegro.. zamierzam dzisiaj zrobić zakupy - przynajmniej częściowe.. już spisałam co kto ma i jak to zrobić, by było taniej :)

jakbym mogła jeszcze raz Was prosić o linka do allegrowicza, który ma dużo środków higienicznych i takich tam.. już mi się to wszystko myli..

Hej kochane :-)

No dziś to sobie pospałam, męża nie było na noc w domku bo miał wyjazd, więc nie budził mnie tym swoim przeraźającym chrapaniem :wściekła/y: czasami to mu nos zaciskam i na chwile po kłopocie :-D
Pogoda u mnie nie taka zła jest wiaterek ale słoneczko próbuje się przebić przez chmury mam nadzieje że wyjrzy troszkę :-)

Wydrusiu ale ten twój kolega ma zdolności, śliczny pokoik, nie mogę się napatrzeć pozazdrościć takiego talentu, trzymam kciuki za wizytkę. A tak swoją drogą to ty nie miałaś mnieć synka Miłoszka?? Czy jusz mi się coś poprzestawiało? Bo jakoś tak kojarze, ale może to tylko moje urojenie ciążowe.

Odnośnie szpitala to też nie będę zwiedzać, bo już rodzilam tam Amelkę ale też nie zwiedzałam pojechałam prosto na porodówkę i miałam wywoływany poród.

U nas każda rodząca ma swoją porodówkę jest sala, pomarańczowa, cytrynowa, wiśniowa i opcja z wanną także Ok.
Sale są dwu osobowe także fajnie i łazienka obok co drugiego pokoju.
Jeśli ktoś chce też może wynająć pokoik tylko dla siebie i męża, ale ja nie zamierzam z tego korzystać.

hej kochane ja niedawno wstalam mialam przerwe w spaniu od 3 do 5 i pozwolilam sobie dluzej pospac az brat przyszedl bo z tekstem do mamy ze odkad w ciazy jestem nie spalam do tej godz i sie martwil hehe
Siedze popijam kawke zbozowa i jakos brak weny na wszystko chyba dzis len bedzie :)

Wydrussiu przepieknie wymalowana scianka :) to chyba i tobie tak wymaluje :)

reklama
Em_cia Kochana to niestety nie mój pokoik :-( ale już kombinuje:-)
Iwonuś no widzisz jak to jest :-) miał być Miluś ale wyszła Lilka hi hi hi :-)
Anulka już myśle o Hello Kitty he he he

Do góry