wydrussia91
Mamusi Serduszko:*
Maqnio Rybcia rozumiem hi hi wskakuj na gadulka :*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez kupilam pieluszki HAPPY z belli sprawdzily nam sie 5 lat temu i sa tansze od pampersów i powiem wamm ze w szpitalu mieli wlasnie te pileuszki belli ale potem kupowalismy inne bo mimo ze byly ciut drozsze to bylo wiecej sztuk w papmpersieHej kochane,
chyba pospieszyłam się z tym że wybrałam wózek . Juz prawie pewna byłam tego xlanderka- okazało się ze gondolki maaaaaałe -tylko 76 cm
Szukam dalej
Wisieńka zaciśnij zęby i do przodu, juz malutko zostało!
A propos pępka i spirytusu- ja kupiłam nasączane gaziki w saszetkach zeby juz nie paprac się z rozcienczaniem. Mam nadzieję ze szybko odpadnie. Kupiłam tez paczke pieluszek z wycięciem na pępek na pierwsze dni zeby nie podrazniac z f. Bella
Vero nie panikuj
skąd ja to znam, ja tez twierdze ze moj maz mnie nie slucha a potem sie dziwi ze sie na niego wydreMaqnio juz tylko jutro i zobaczymy co powie ;-)jutro przyjdzie lozeczko a jeszcze Ł mnie wkurzyl mowie mu ze pojedzie odebrac mi wyniki a ten nwet nie wiedzial gdzie robilam a tyle mu o tym mowilam a poza tym zawsze robie tam. Wczoraj juz nie pojechal bo gral od 13 do 19, glodna bylam ale nie mial czasu wiec zjadlam kanapki, pozniej glodna nie byla zrobil wielka porcje a ja nie zjadlam bo mnie mdlilo i juz obrazony. Zawsze tak jest nie slucha ja glodna on nie robi ja najedzona on robi i pozniej sie czepia i zawsze ze sluchawkami na uszach
ja nie wiem jak u nas na porodowce ale wiem jak na ginekologii bo tyle lezalam wiec wiem czego moge sie spodziewac...
mailuj no wlasnie mi sie wydaje ze o wiele lepiej jest przecieraz gazikami z przegotowana woda lub z mydelkiem niz chusteczkami, jakos nie jestem przekonana do tych pachnacych cudow od ktorych pozniej co po niektore dzieciaczki dostaja jeszcze wiekszych odpazen pupy. Dziekuje za rade :-)Oj drukareczki moje :-)
Emka ja rozchylałam wargi i delikatnie czyściłam. Tylko nie chusteczkami ale wacikami wodą, a czasem wodą z mydłem- w ekstremalnych sytuacjach. Nika cała i zdrowa i nigdy uczuleń ani zakażeń nie miała. Higiena dziewczynki jest według mnie bardzo prosta, może dlatego, że sama jestem dziewczyną i wiem jakie są odczucia. A z chłopakiem za cholerę nie wiem jak sobie poradzę. Mam nadzieję, że instynkt zadziała ;-)
Pas jest o tyle lepszy , ze nie kisi poporodowej cipki. A ćwiczenia sa najlepsze, pasy ,majtochy to tylko wspomagacze :-)
Hej kobietki a ja dzisiaj sie obudzilam bo trzymalam raczke na brzuszku i zaraz mialam w srodeczku .... BOKS ... i po chwili jakby bicie serduszkamalego ale ... juz terazw iem ze to nie bicie serduszka tylko czkawka ... tak sie zastanawiam jak ten maluszek to ogarnia TAK SZYBKO CZKA
A i dodam ze juz nie bede myslec tak o porodzei bo zwariuje .... w koncu co mabyc to bedzie fakt ze przeraza mnie ze tak mocno MA BOLEC i ze gro kobiet z ktorymi mam do czynienia to albo mdlaly albo mialy znieczulenie wiec mam nadzieje ze ze mna tak nie bedzie ...